Σμαράγδα Καρύδη: «Δεν είχα ακούσει για την τόσο μεγάλη βία – Ήμουν προφυλαγμένη λόγω του Θοδωρή»
Νέα

Σμαράγδα Καρύδη: «Δεν είχα ακούσει για την τόσο μεγάλη βία – Ήμουν προφυλαγμένη λόγω του Θοδωρή»

Σμαράγδα Καρύδη: «Δεν είχα ακούσει για την τόσο μεγάλη βία – Ήμουν προφυλαγμένη λόγω του Θοδωρή»

Τι είπε για το Celebrity Game Night, την παρέα του «Παρά Πέντε» και τον σύντροφό της

Στο τηλεοπτικό σπίτι του Θέμη Γεωργαντά και το After Dark βρέθηκε καλεσμένη η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία μίλησε για τον κορονοϊό που πέρασε, για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά μπήκε και στο εξομολογητήριο.

«Τους τρέλανα με τον κορονοϊό, μέχρι που κόλλησα. Ήμουν τόσο προσεκτική και μέσα στο παιχνίδι δεν είχα κολλήσει και δεν με είχαν κολλήσει. Υποπτεύομαι ότι το κόλλησα σε κάποιο ιατρείο. Δεν είχα πάει πουθενά, ούτε σούπερ μάρκετ. Πήρα έναν έναν τους παίκτες και τους το είπα. Μου έλεγαν αποκλείεται να έχεις κολλήσει αφού μας απέφευγες. Έκανα 9 μέρες υψηλό πυρετό», δήλωσε.

Είναι η 3η χρονιά του Celebrity Game Night και δεν είχε σκεφτεί ότι θα ξαναγίνει. «Μου αρέσει και είναι ένα παιχνίδι από τη φύση του πολύ ωραίο. Παίζαμε κι εμείς με την παρέα μου, πριν από τον κορονοϊό. Είμαι και ανταγωνιστική, μου αρέσει να νικάω. Και το Yen και το “Νότα μία” ήταν ελληνικά project και το ψάχναμε. Καλά ήταν αλλά το Celebrity είναι άλλο πράγμα».

Η εμπειρία της σκηνοθεσίας ήταν τέλεια, όπως είπε. «Ικανοποιήθηκα και στο τέλος από όλο αυτό. Βγήκα από τη σιγουριά και δεν μου ήταν εύκολο. Ήμουν πάνω από όλα. Δεν ήμουν αυστηρή, καταλαβαίνω τους ηθοποιούς και επειδή κι εγώ θέλω αποδοχή και αγάπη από τον σκηνοθέτη για να λειτουργήσω, οπότε δεν μπορώ να το κάνω στον άλλον. Το έργο πήγε πολύ καλά και από κόσμο και κριτικές. Ήταν καλή η διαδικασία και το πώς πήγαν οι πρόβες».

Όσον αφορά στις καταγγελίες: «Υπάρχουν φαινόμενα βίας στο θέατρο, όπως και παντού. Είναι καλό ότι τα στόματα ανοίγουν και θα βγει κάτι καλό στο τέλος. Στο θέατρο μαζεύονται εγωκεντρικά πρόσωπα αλλά δεν είναι ο κανόνας. Αλλά αυτό συμβαίνει παντού. Η έκταση και η τόσο μεγάλη βία και αυτά που ακούστηκαν δεν τα είχα ακούσει. Ήξερα για κακές συμπεριφορές, ότι κάποιοι μπορούν να στην πέσουν, αλλά εγώ είμαι και προφυλαγμένη, είμαι και 20 χρόνια με τον Θοδωρή. Ακούσαμε πράγματα ακραία που έχουν ξεφύγει από το κάποιος μου φαίνεται άσχημα. Δεν είναι η πλειοψηφία του θεάτρου».

Για την παρέα του «Παρά Πέντε»: «Είχαμε να βρεθούμε πολύ καιρό. Όλους τους βλέπω κατά καιρούς, μαζί τηλεοπτικά είχαν περάσει 14 χρόνια. Εγώ θα ήθελα remake, ο Καπουτζίδης δεν θέλει και δεν θα θέλει ποτέ. Τον καταλαβαίνω. Εγώ ναι θα έλεγα και φαντάζομαι και οι υπόλοιποι. Ήταν ωραία χρόνια».

Για τον Θοδωρή Αθερίδη: «Είναι μεγάλο κεφάλαιο. Έχει αλλάξει προς το καλύτερο στη ζωή μου. Το καλό μαζί του είναι ότι ταιριάζουμε και αυτό όταν μεγαλώνεις καταλαβαίνεις ότι είναι σημαντικό. Όταν είσαι έφηβος πας στα ετερώνυμα. Υπολογίζω την άποψή του πολύ και τον ακούω πάρα πολύ. Είμαστε αυστηροί ο ένας με τον άλλον. Δείχνει ότι τον εκτιμάς τον άλλον όταν του λες ότι δεν σου αρέσει κάτι που κάνεις. Για τη σκηνοθεσία μου είπε τα καλύτερα. Από πριν με πούσαρε να το κάνω. Είχα τη στήριξή του και για διάφορα άλλα που μου λέει. Το Celebrity όταν μου το έφεραν είπα πώς θα το κάνω. Όχι, μου είπε αυτό το κάνεις τέλεια, είναι για σένα. Είναι πολύ βοηθητικός, είναι σκηνοθέτης που κάνει Θεούς τους ηθοποιούς. Έχει έρωτα με τους ταλαντούχους.

Ο γάμος δεν μου λέει κάτι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, δεν θεώρησα ότι είναι απαραίτητο. Η ένωση και το μοίρασμα προφανώς λέει. Δεν με πίεσαν οι γονείς μου και δεν είναι η εποχή που πρέπει».

Για τη σχέση της με τη θρησκεία: «Θα ήθελα να μπορώ να πιστεύω με την καρδιά μου. Ο Θοδωρής πιστεύει πολύ. Όταν θέλω να ζητήσω κάτι από τον Θεό λέω στον Θοδωρή να το κάνει. Εγώ δεν έχω βρει την επικοινωνία, δεν ξέρω πώς να το κάνω. Τελευταία ανακαλύπτω ότι η πίστη έχει τεράστια σημασία, όχι αναγκαστικά στον Θεό. Τα πάντα γίνονται με πίστη, απλά έχω έναν ορθολογισμό που με σταματάει».

«Έχω κάνει ψυχανάλυση μόνη μου πολύ. Μπορεί να το έχω κάνει λάθος δεν ξέρω. Έχω ζητήσει βοήθεια 2-3 φορές που βρέθηκα οριακά σε κάτι αλλά δεν έχω κάνει εντατική δουλειά. Νομίζω ότι κι εκεί που πας πάλι με τον εαυτό σου το κάνεις. Κάνω πολύ αυτοκριτική, θέλω κάποια στιγμή να σταματήσω να σκέφτομαι και να απολαμβάνω περισσότερο. Θέλω να σταματήσω να αγχώνομαι και να μην έχω στρες».

https://streamable.com/l58dj0

Το εξομολογητήριο

Η Σμαράγδα Καρύδη πέρασε από τη δοκιμασία του Θέμη και… αγίασε!

Πριν βγει στη σκηνή κάνει τον σταυρό της, όπως και πριν μπει στο αεροπλάνο.

Η μεγαλύτερη κατινιά σε σχέση ήταν όταν κοίταξε το κινητό. «Βρήκα», είπε αναστενάζοντας.

Δεν έχει νιώσει να καβαλάει το καλάμι. «Κύλησε με φυσιολογική πορεία η καριέρα μου και επειδή είχα πάντα δικά μου ψυχολογικά, δεν το ένιωσα ποτέ. Στο “Παρά Πέντε” είχαμε πάει στη Σκύρο και άρχισαν όλα τα παιδάκια να μας κυνηγάνε από πίσω».

Θα επέλεγε τον πλούτο και όχι τη φήμη.

Ο πιο συχνός λόγος που θα μαλώσει με τον Θοδωρή Αθερίδη είναι επειδή εκείνη είναι πιο κλειστός άνθρωπος, εκείνος είναι ανοιχτό βιβλίο και την τρελαίνει αυτό. «Το κλωτσάω κάτω από το τραπέζι και εκνευρίζεται. Δεν είναι καθόλου επιφυλακτικός και καχύποπτος».

Η πιο αμήχανη στιγμή της πάνω στη σκηνή εξελίχθηκε στην ωραιότερή της. «Στην πρεμιέρα έγιναν όλα λάθος, ήμασταν ανέτοιμοι και είχαμε τεχνικά θέματα που δεν είχαν προετοιμαστεί. Η αυλαία δεν έκλεισε ποτέ από το πρώτο μέρος στο δεύτερο. Ήμουν πάνω στη σκηνή μόνη μου και έπρεπε να κάτσω για ένα λεπτό μέχρι να κλείσει η αυλαία. Δεν έγινε ποτέ και εγώ χόρευα 10 λεπτά, αυτοσχεδίασα. Ο πανικός μου ήταν πραγματικός μαζί με χορευτικό που ήταν αστείο. Την επόμενη μέρα κρατήσαμε κομμάτια και το ενσωματώσαμε αλλά για λίγο».

Στην ερώτηση για το ποιον θεωρεί υπερεκτιμημένο δεν απάντησε ξεκάθαρα. «Υπάρχουν, έχω στο μυαλό μου αλλά δεν θα στο πω».

https://streamable.com/yu17ns