Σωτήρης Τσαφούλιας: Τα παιδικά χρόνια μακριά από τον πατέρα του, ο παραλίγο θάνατος και η σύντροφός του
Νέα

Σωτήρης Τσαφούλιας: Τα παιδικά χρόνια μακριά από τον πατέρα του, ο παραλίγο θάνατος και η σύντροφός του

Σωτήρης Τσαφούλιας: Τα παιδικά χρόνια μακριά από τον πατέρα του, ο παραλίγο θάνατος και η σύντροφός του

Η συνέντευξη στο «Στούντιο 4»

Καλεσμένος της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλο, ήταν ο γνωστός σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τη ζωή του, τη δουλειά στα πλοία, την προσωπική του ζωή, αλλά και το σχόλιο που τον ενόχλησε και έδρασε.

«Τον αποχωρίστηκα λίγο πριν μπω στην εφηβεία, γιατί όταν γεννήθηκα είχε αποφασίσει να μείνει στη στεριά. Τότε ξεκίνησε πάλι τα ταξίδια. Έκεί έπαιξε απίστευτο ρόλο η μητέρα μου που τον κράτησε μέσα στο σπίτι, ακόμα κι όταν έλειπε.

Δεν ένιωσα ποτέ την απουσία του σε ότι αφορά τις σημαντικές αποφάσεις στη ζωή μου. Είχα να δω τον πατέρα μου τρία χρόνια. Όταν πήγαμε στο αεροδρόμιο να τον πάρουμε δεν με γνώρισε, πέρασε από δίπλα μου και πήγε στη μαμά μου», είπε αρχικά ο Σωτήρης Τσαφούλιας στο «Στούντιο 4».

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε για την περίοδο που δούλεψε σε πλοίο μαζί με τον πατέρα του.«Ήμουν αρκετά νέος και δεν είχα συνείδηση. Έφτασα στο σημείο να πάω μια μέρα στο γραφείο του πατέρα μου, ενώ είχε έρθει η απάντηση από το πανεπιστήμιο στην Αγγλία που με δέχονταν λόγω βαθμολογίας στο δεύτερο έτος και του είπα ότι σκέφτομαι να μην πάω για να ακολουθήσω τη δουλειά στα πλοία», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είχαμε ζήσει μια φουρτούνα αρκετά μεγάλη όταν είχαμε πάει για δεξαμενισμό στη Βουλγαρία που είχα εγώ και ένα ατύχημα στην κουβέρτα. Όταν κάναμε την επισκευή λόγω ενός blackout που θα μπορούσα να έχω σκοτωθεί αλλά δεν σκοτώθηκα».

«Είχαν κόψει ένα κομμάτι του πλοίου για να το επισκευάσουν, λόγω του blackout δεν είχαν προλάβει να βάλουν σήμανση και στην προσπάθεια να μαζέψουμε τα εργαλεία… κρατήθηκα τελευταία στιγμή», πρόσθεσε.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για τη δουλειά του στον κινηματογράφο ως σκηνοθέτης.

«Στην πρώτη μου ταινία υποθέτω ότι με αντιμετώπισαν σαν ψώνιο που έχει λεφτά και νομίζει ότι μπορεί να γίνει σκηνοθέτης. Δεν μου το πέρασαν βέβαια έτσι, αλλά έτσι νομίζω ότι με υποδέχτηκε ο χώρος. Όταν έρχεται κάποιος χωρίς σπουδές, στον χώρο σου και έχει την αυτοδυναμία του, είναι λογικό οι άλλοι να σε δουν κάπως. Έκανα δύο ταινίες δίνοντας τα διαπιστευτήριά μου, μπήκα μέσα και στα δύο».

Στην προσωπική του ζωή δήλωσε βαρετός.

«Μόνιμα σκέφτομαι διάφορα, παρατηρώ, ακούω αλλά δεν είμαι πολύ ομιλητικός, δεν είμαι πολύ ευχάριστος».

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας αναφέρθηκε σε ένα άσχημο σχόλιο που αφορούσε τις κόρες του και ανέλυσε πώς αντέδρασε σε αυτό.

«Εκφράστηκε πολύ άσχημα προς εμένα και τις κόρες μου. Εν τω μεταξύ αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ότι δεν τους βρίσκεις, όμως τους βρίσκεις πάρα πολύ εύκολα. Εγώ του απάντησα ότι μπορεί να έχουμε μια απόσταση στις απόψεις μας αλλά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας και τις γυναίκες μας έξω από αυτήν την κουβέντα. Μου απάντησε στο ίδιο ύφος και μετά του απάντησα “επειδή η τάδε διεύθυνση που είναι το σπίτι τους, είναι πολύ πιο κοντά οι απόψεις μας, μάζεψε το λίγο το κομμάτι για την οικογένειά μου γιατί θα έχουμε πρόβλημα”. Μετά μου ζήτησε συγγνώμη».

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε και για τη σύντροφό του.

«Στην παρούσα φάση της ζωής μου, που έχω απόλυτη συνεννόηση και κατανόηση και επαφή, οφείλεται σε μεγαλύτερο βαθμό στη σύντροφό μου την Άννα, που είναι ένα πολύ σπάνιο πλάσμα κι εκείνη αναλυτική και δοτική που μου φωτίζει με έναν πολύ ωραίο τρόπο τις άσχημες πλευρές του εαυτού μου.

Η Άννα μπορεί να σου λέει με πολύ εμφατικό τρόπο τα στραβά σου, χωρίς να σε φέρνει σε αμυντική θέση να θες να τα υπερασπιστείς».