Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ξέσπασε για την «Κιβωτό του κόσμου» – «Πώς θα ζήσουν αυτά τα παιδιά; Θα τα φιλοξενήσει ο υπουργός Οικονομικών; – Παρέμβαση Σταϊκούρα
Πρωινές εκπομπές

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ξέσπασε για την «Κιβωτό του κόσμου» – «Πώς θα ζήσουν αυτά τα παιδιά; Θα τα φιλοξενήσει ο υπουργός Οικονομικών; – Παρέμβαση Σταϊκούρα

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ξέσπασε για την «Κιβωτό του κόσμου» – «Πώς θα ζήσουν αυτά τα παιδιά; Θα τα φιλοξενήσει ο υπουργός Οικονομικών; – Παρέμβαση Σταϊκούρα

Η παρουσιάστρια ανέβασε τους τόνους κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα που έχει σοκάρει το πανελλήνιο

Συζήτηση με τον Δήμο Βερύκιο είχαν  το πρωί της Δευτέρας στο Happy Day, σχετικά με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και αφορά στην «Κιβωτό του κόσμου».

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε αυτά τα θέματα και έχοντας η ίδια προσωπική σχέση με το ίδρυμα, ξέσπασε στην εκπομπή της, ζητώντας να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, να αποδοθεί η αλήθεια, αλλά να προστατευτούν τα παιδιά.

«Θέλω, επειδή εκεί βρίσκονται πάρα πολλά παιδιά και πέρα από το ότι φιλοξενούνται εκεί παιδιά και οικογένειες, να απομακρυνθούν όσοι φταίνε και να λογοδοτήσουν, αλλά να μην τους βάλουμε όλους σε ένα τσουβάλι, γιατί ποια θα είναι η επόμενη μέρα όλων αυτών των παιδιών;», είπε αρχικά η παρουσιάστρια και συνέχισε:

«Μην τους βάζουμε όλους τους ανθρώπους της Κιβωτού στο ίδιο καζάνι. Μην αδικούμε τους εθελοντές και τους ανθρώπους που στηρίζουν. Δεν συμφωνώ με τη Ρούλα Κορομηλά, η Ρούλα που έχει μεγάλη ψυχή και αγαπάει τα παιδιά, το ότι πλήρωσε τα ενοίκια, καλά έκανε και το έκανε. Τα χρήματα έπισαν τόπο γιατί έμεναν παιδιά. Αν κάποιοι δεν φέρθηκαν σωστά… Αν οι 5 στους 500 είχαν παραβατική συμπεριφορά, μη στοχοποιούμε τους πάντες».

«Πώς θα ζήσουν αυτά τα παιδιά; Ποιος θα τα φιλοξενήσει εσυ; Ο Σταϊκούρας;», είπε σε άλλο σημείο της κουβέντας η Σταματίνα Τσιμτσιλή, όταν συζητήθηκε το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε την οικονομική βοήθεια στην «Κιβωτό».

Παρέμβαση Σταϊκούρα

Ο υπουργός Οικονομικών, ενημερώθηκε για τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή Happy Day και θέλησε να παρέμβει τηλεφωνικά για να ξεκαθαρίσζει ορισμένα πράγματα.

«Θέλω να διευκρινίσω κάτι σε σχέση με αυτό που με πληροφόρησαν ότι αναφέρατε σχετικά με τη σύνδεση της χρηματοδότησης του Υπουργείου με τα παιδιά. Συνεπώς η Κιβωτός του Κόσμου είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού. Διαχρονικά οι πάγιες ανάγκες του καλύπτονται από τη συνεισφορά ιδιωτών με τη συμβολή της πολιτείας, υπουργείων, περιφερειών και δήμων. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν καλύπτει, συνεπώς, πάγιες ανάγκες τέτοιων οργανισμών. Δεν πληρώνει το Υπουργείο τις πάγιες ανάγκες αυτών των Οργανισμών.

Τι κάναμε όμως εμείς; Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επιλέξαμε με κοινωνική ευαισθησία εξαιτίας και της πανδημίας του κορονοϊού να ενισχύσουμε οικονομικά για πρώτη φορά επιπλέον τέτοιους οργανισμούς, όπως η Κιβωτός του Κόσμου» δήλωσε αρχικά ο Υπουργός Οικονομικών.

«Πρόκειται για επιπρόσθετη εφάπαξ ενίσχυση με τελικούς αποδέκτες τα παιδιά. Έγινε ένα αίτημα από την Κιβωτό του Κόσμου, ύψους 50.000 ευρώ στις 26 Αυγούστου. Πώς να πληρωθεί; Να πληρωθεί μέσα από τον ειδικό λογαριασμό δωρεών προς αποπληρωμή εκτάκτων δαπανών για την πανδημία με στόχο τη δημιουργία 8 αναρρωτηρίων στις δομές όλα της Ελλάδας.

Αποφασίσαμε τον Σεπτέμβριο να δοθεί αυτό, όμως με δεδομένες τις πρόσφατες εξελίξεις, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημόσιους πόρους και με συνέπεια απέναντι τους πολίτες, να ανακαλέσουμε για πρώτη φορά επιπρόσθετη χρηματοδότηση μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση» πρόσθεσε.

«Προς τιμήν του που βγήκε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Μακάρι αν είναι να συζητηθούν τόσο σοβαρά πράγματα, να ληφθούν σοβαρές άμεσες αποφάσεις, ώστε να μην μείνει ακυβέρνητο κανένα τέτοιο πλοίο γιατί στο πλοίο επιβαίνουν αθώες ψυχούλες» τόνισε η Σταματίνα Τσιμτσιλή μετά το τέλος της συζήτησης.