Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η ώρας της κρίσης για τον παρουσιαστή – Βαρύτατες οι κατηγορίες
Νέα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η ώρας της κρίσης για τον παρουσιαστή – Βαρύτατες οι κατηγορίες

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η ώρας της κρίσης για τον παρουσιαστή – Βαρύτατες οι κατηγορίες

Τι είπε ο συνήγορος της 30χρονης καταγγέλλουσας

Στο ειδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ξεκινά σήμερα η δίκη για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση προσωπικών στιγμών στο διαδίκτυο από την 30χρονη πρώην σύντροφό τους.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για «ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης αλλού».

Η υπόθεση έγινε γνωστή πριν από περίπου δύο μήνες, όταν βγήκε στα social media, με αποτέλεσμα ο ίδιος να απομακρυνθεί από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» και στη συνέχεια, μετά τον σάλο που ξέσπασε, να παραδοθεί στο Α.Τ Θεσσαλονίκης, από όπου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι τη δίκη.

Η συνήγορος της 30χρονης καταγγέλλουσας, Αντιγόνη Πρίλη, μίλησε στις κάμερες κατά την άφιξή της στο Πλημμελειοδικείο και τόνισε: «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει σήμερα. Με την εντολέα μου εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη. Θερμή παράκληση, το έχω πει σε όλους σας, έχω αποστείλει δελτίο τύπου, σας παρακαλώ πάρα πολύ να μην καταγραφεί με κανέναν τρόπο.

Όπως βλέπετε, δεν είναι δίπλα μου και δεν θα τη δείτε δίπλα μου σε εξωτερικούς χώρους. Παρακαλώ θερμά, έχει κάνει έκκληση και η ίδια να μην καταγραφεί με κανέναν απολύτως τρόπο. Η πελάτισσά μου θέλει να καταδικαστεί για τις πράξεις τις οποίες ο κατηγορούμενος έχει κάνει σε βάρος της.

Η ψυχολογία της είναι πολύ δύσκολα, ειδικά σήμερα που η κοπέλα θα τον ξαναδεί, αν παραστεί αυτοπροσώπως. Δεν υπάρχει μετατροπή σε κακούργημα, επειδή από τον νόμο αυτό προβλεπόταν και στον προηγούμενο νόμο. Σήμερα είμαστε ενώπιον του πλημμελειοδικείου, από εκεί και πέρα το πλημμελειοδικείο θα κρίνει για όλα τα υπόλοιπα».

Ο συνήγορος του Στάθη Παναγιωτόπουλου δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, ενώ ο παρουσιαστής δύσκολα θα δώσει το «παρών».

«Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος»

Εκτός από την 3οχρονη, ακόμα μία γυναίκα είδε βίντεο με προσωπικές της στιγμές σε ιστοσελίδες, με αποτέλεσμα να κινηθεί και η ίδια νομικά, απέναντι στον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο Happy Day και εξήγησε: «Η πρώτη δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος και σε αυτόν θα παραμείνει, δεν μπορεί να μετατραπεί σε κακούργημα. Στις επόμενες έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Εμείς περιμένουμε να λάβουμε στοιχεία από τις έρευνες που έγιναν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του».

Για το αν οι δυο τους ήταν ζευγάρι: «Είχαν μια σχέση για κάποιους μήνες. Ο συγκεκριμένος μάλιστα ήταν και φίλος της οικογένειας της κοπέλας. Υπήρχαν βίντεο τα οποία ανέβασε σε site τέτοιοι περιεχομένου χωρίς τη συναίνεσή της, χωρίς να γνωρίζει τίποτα. Όταν προκλήθηκε ο σάλος, μετά από έρευνα, διαπίστωσε ότι υπάρχουν βίντεο δικά της, σε τρία sites. Μέσα στην εβδομάδα θα καταθέσουμε αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη. Η πλευρά του Στάθη Παναγιωτόπουλου δεν έχει έρθει σε καμία επικοινωνία μαζί μας».