Σταύρος Θεοδωράκης: «Θα κάνω ξανά τους “Πρωταγωνιστές”»
Νέα

Σταύρος Θεοδωράκης: «Θα κάνω ξανά τους “Πρωταγωνιστές”»

Σταύρος Θεοδωράκης: «Θα κάνω ξανά τους “Πρωταγωνιστές”»

Τι αποκάλυψε ο δημοσιογράφος στη «γιαγιά» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη;

Καλεσμένος στο «Δε γκρανμάδερ» ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τη μικρή πορεία του στην πολιτική, τη δύσκολη Δευτέρα που έζησε μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς για το μέλλον της χώρας, ενώ αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην τηλεόραση, με την εκπομπή του, «Πρωταγωνιστές».

Γεννήθηκε σε καφενείο στον Κίσσαμο Χανίων. «Την έπιασαν οι πόνοι τη μητέρα μου, δεν πρόλαβε, έκατσε στην είσοδο του καφενείου και γεννιέμαι εκεί. Ο πατέρας μου έσφαζε τα αρνιά στο χωριό και πουλούσε το δέρμα», δήλωσε στον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Στην Αθήνα ήρθε 3 ετών και έμεινε στην Αγία Βαρβάρα. Η πρώτη του δουλειά ήταν όταν πήγαινε με τον πατέρα του και πούλαγε κουλούρια. Η δεύτερη δουλειά ήταν σε εταιρεία με τάπερ. «Ήμουν σε φορτηγό που μοίραζε τις παραγγελίες με τα πλαστικά. Μοίραζα σε όλη την Αττική. Όταν πηγαίναμε στο Αιγάλεω στο βουνό, είχαν να με κεράσουν, όταν πήγαινα στην Αθήνα σε μια πολυκατοικία μας έλεγαν “ευχαριστώ”. Ο πεινασμένος και ο φτωχός συνειδητοποιεί ότι ο άλλος είναι φτωχός και έχει την ανάγκη της δεκάρας».

Μικρός, είχε ερωτευτεί μια τσιγγάνα και έλεγε ότι θέλει να την παντρευτεί. «Πέρασα μια χρονιά συζητώντας με τον εαυτό μου πώς θα την παντρευτώ».

Αναφορικά με την πολιτική: «Νομίζω ότι το πλήρωσα το τίμημα της πολιτικής. Βγήκα το 2015 και είπα μερικά πράγματα. Κάποια έγιναν, είμαι ευτυχής. Δεν έχω δυνάμεις και λεφτά να το χτίσω ξανά αυτό. Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ ήταν ένα αδιάκοπο σφυροκόπημα για 5 χρόνια, με λίγους συμμάχους και πολλούς αντιπάλους. Ο αντίπαλος είναι πάντα ο καινούριος. Τρολ, fake news κλπ. Αποδείχτηκε από αυτήν την πενταετία ότι εγώ έλεγα τα πράγματα με το όνομά τους. Αν ρωτήσεις τον μέσο πολίτη πιστεύω ότι θα θεωρήσει ότι το ίχνος που αφήσαμε είναι θετικό. Η αποχώρησή μου είναι το τελευταίο μάθημα που θέλω να δώσω στην κοινωνία. Όταν ο κόσμος σου γυρίζει την πλάτη πρέπει να φύγεις, όχι να παζαρέψεις την παρουσία σου. Το μισό εκατομμύριο τα δώσαμε στο ΕΚΠΑ και τα υπόλοιπα 200.0000  ευρώ τα δώσαμε στο Αττικό για να κάνει ΜΕΘ την περίοδο της πανδημίας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για την πιο κρίσιμη στιγμή στην πορεία του στην πολιτική, η οποία ήταν μετά το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα έλεγε «όχι» και τότε παιζόταν το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη. «Μπαίνουμε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο Τσίπρας δεν μιλούσε και παίρνω τον λόγο και λέω, έχω μια πρόταση, να φύγουν οι πρακτικογράφοι. Προς τιμήν του, πρώτος ο Μεϊμαράκης και μετά ο Τσίπρας, είπαν να φύγουν. Το κλίμα τότε άλλαξε. Ήρθαμε αντιμέτωποι με τον καθρέπτη μας και το σήμερα, όχι με το τι θα πει το κομματικό μου επιτελείο. Είπαμε να μιλήσουμε ειλικρινά και έτσι τελείωσε η συνάντηση. Εκείνη τη Δευτέρα ένιωσα υπερήφανος από την πολιτική στάση».

https://streamable.com/bryjlr

Για τα social media: «Βρίσκω χώρο και χρόνο στα social. Το αρνητικό είναι ότι ο Τραμπ βγήκε επειδή ήταν δυνατός στα social media. Ήταν γέννημα του κακού κοινωνικού δικτύου. Υπάρχει ένα μεγάλο λάθος στα social, είναι η ανωνυμία. Είμαι αντίθετος με την ανωνυμία. Πρέπει ο καθένας να πάρει την ευθύνη των απόψεών του. Είναι έγκλημα που παραδίδουμε στις επόμενες γενιές. Δεν μπορούμε να πολεμάμε τα φαντάσματα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναμένεται στο μέλλον να επιστρέψει στην τηλεόραση: «Μπορώ να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Δεν ήθελα να το κάνω αμέσως μετά την πολιτική. Είχα προτάσεις από κανάλια για πολιτικές αναλύσεις. Δεν ήθελα να πάω σε έναν επιχειρηματία και να πω ότι είμαι εδώ. Θα μείνω με τα ταπεινά podcast και όταν νιώσω ότι έχει περάσει το στάδιο αυτό, θα κάνω ξανά τους “Πρωταγωνιστές”. Όχι του παρελθόντος, αλλά δεν έχω τελειώσει ούτε με αυτό, ούτε με την τηλεόραση».

https://streamable.com/e83tqt