Στέφανος Ντούσκος: «Είχα αποφασίσει να σταματήσω την κωπηλασία. Η μητέρα μου με έπεισε να μην τα παρατήσω»
Νέα

Στέφανος Ντούσκος: «Είχα αποφασίσει να σταματήσω την κωπηλασία. Η μητέρα μου με έπεισε να μην τα παρατήσω»

Στέφανος Ντούσκος: «Είχα αποφασίσει να σταματήσω την κωπηλασία. Η μητέρα μου με έπεισε να μην τα παρατήσω»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας στο Τόκιο βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου

Στην πρώτη εκπομπή της σεζόν του The 2night Show, βρέθηκε ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Τόκιο.

Ο αθλητής ο οποίος θεωρούνται outsider στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποκάλυψε πώς λειτούργησε κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στον τελικό του στόχο.

Μίλησε για το πόσο δύσκολη είναι η ζωή στο Ολυμπιακό χωριό, τι ρόλο έχουν παίξει οι γονείς του στην πορεία του και τον λόγο που σκέφτηκε να τα παρατήσει.

Ο Στέφανος Ντούσκος έχει κλέψει τις καρδιές των κοριτσιών, ωστόσο ο ίδιος αποκάλυψε ότι είναι σε σχέση.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου κέρασε παγάκια τον φιλοξενούμενό του, υπενθυμίζοντάς του την περίοδο που τα έτρωγε για να ξεχάσει την πείνα του. «Όταν ήμουν στην ελαφριά κατηγορία της κωπηλασίας, έτρωγα παγάκια και τσίχλες για να πιάσω τα κιλά μουκαι να ξεχάσω την πείνα μου. Ούτε νερό μπορείς να πιει γιατί αυξάνει τα γραμμάτια, οπότε το έκανα και να ξεδιψάσω», είπε χαρακτηριστικά.

Για το αν αξίζει τον κόπο όλη αυτή η προσπάθεια: «Το άθλημά μας το κάνουμε αφιλοκερδώς. Δεν έχουμε καμία στήριξη. Προσπαθούμε με χορηγούς να αγοράσουμε τα μηχανήματα, γιατί είναι ακριβά. Το μετάλλιο βοηθάει να μπούμε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κρινόμαστε για ένα δευτερόλεπτο και αυτό είναι άδικο. Στην προηγούμενη Ολυμπιάδα είχαμε βγει έκτοι και δεν έγινε τίποτα, οι άλλοι αποφάσισαν να σταματήσουν για να βγάλουν μια σχολή, για το μέλλον τους».

Για την επιστροφή του στα Γιάννενα με το μετάλλιο στον λαιμό: «Χαίρομαι γιατί υπάρχει κόσμος που με βλέπει στον δρόμο και με γνωρίζει, με βρίσκουν, μου δίνουν το χέρι. Η ζωή μου άλλαξε πολύ».

«Η Αγγλία ξόδεψε 125 εκατ. λίρες στην Ολυμπιάδα μόνο για την κωπηλασία και δεν πήρε χρυσό μετάλλιο και πήραμε εμείς με μηδέν», δήλωσε ο Στέφονος Ντούσκος.

«Κάθε αθλητής όνειρό του είναι να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να ακούσει τον Εθνικό Ύμνο. Εκεί δακρύζεις. Είμαστε κλεισμένοι στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στου Σχοινιά για 300 μέρες τον χρόνο και κάνουμε προπόνηση από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Έχουμε δύο ρεπό τη βδομάδα συγκεκριμένες ώρες», εξήγησε, σημειώνοντας ότι η κοπέλα του είναι κωπηλάτρια.

«Είχα αποφασίσει να σταματήσω την κωπηλασία, επειδή δεν πληρωνόμασταν και δεν είχα κανέναν εισόδημα. Η μητέρα μου με έπεισε να μην τα παρατήσω», επεσήμανε.

https://streamable.com/7qulcd

Ο Στέφανος Ντούσκος αποκάλυψε την αλλαγή που αποφάσισε να κάνει στα τελευταία μέτρα του αγώνα και τελικά του έδωσαν τη μεγάλη νίκη.

«Στην αρχή της κούρσας οι αντίπαλοι έφυγαν πιο δυνατά. Στα 750μ. ήμουν 4ος, έβαλα δύναμη, τους πέρασα και μετά η αδρεναλίνη και η θέληση με έκαναν να αντέξω. Στα 1.750 μέτρα είπα “Θεέ μου δώσε μου δύναμη”. Οι αντίπαλοι νόμιζα ότι στα τελευταία μέτρα θα είχα γίνει αλοιφή από την κούραση. Ο Γερμανός που ήταν το φαβορί δεν πήγε τελικό. Έκλαιγε και ήταν σε άλλη κατάσταση. Πήραμε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη βαριά κατηγορία», αποκάλυψε.

«Στη ρεγκάτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς, με κουβαλούσαν ως την εξέδρα, δεν μπορούσα να περπατήσω», συνέχισε και μίλησ εγια την Ιατρική που έχει περάσει, αλλά την έχει «παγώσει» λόγω της κωπηλασίας.

https://streamable.com/noht4s