Στέφανος Τσιτσιπάς: «Το ότι κάποτε έσπασα οργισμένος τη ρακέτα σε ματς ήταν κάτι που σόκαρε κι εμένα. Ήταν λάθος»
Ελλάδα

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Το ότι κάποτε έσπασα οργισμένος τη ρακέτα σε ματς ήταν κάτι που σόκαρε κι εμένα. Ήταν λάθος»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Το ότι κάποτε έσπασα οργισμένος τη ρακέτα σε ματς ήταν κάτι που σόκαρε κι εμένα. Ήταν λάθος»

Ο Έλληνας πρωταθλητής στο τένις εξομολογήθηκε πράγματα για τις πιο σκοτεινές του περιόδους

Στο περιοδικό Gala μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και αναφέρθηκε στη σκοτεινή περίοδο που πέρασε κατάθλιψη.

«Πέρασα κατάθλιψη στην αρχή της πανδημίας. Αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ να καταλάβω τι μου συμβαίνει ήταν ένα podcast της Mad Happy. Πρόκειται για μια εταιρεία sportswear που παρέχει υποστήριξη σε άτομα με ψυχικές ασθένειες. Συνάντησα και τους ανθρώπους της στο Λος Άντζελες, έχουν μια υπέροχη φιλοσοφία. Δεν πληρώνομαι για να αναφέρω το brand, δεν έχω καμία συνεργασία μαζί τους, αλλά το μήνυμά τους και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο με βοήθησαν να νιώσω πολύ καλύτερα.

Το ότι κάποτε έσπασα οργισμένος τη ρακέτα σε ματς ήταν κάτι που σόκαρε κι εμένα. Ήταν λάθος. Μεγαλώνοντας, είναι λίγες οι στιγμές που κυριαρχεί ο θυμός μου.

Ο θυμός και η απογοήτευση είναι μια ακριβή πολυτέλεια σ’ αυτό τον χώρο. Γενικότερα πιστεύω ότι η ικανότητα να ελέγχεις τα συναισθήματά σου όταν δεν έχεις τον έλεγχο στα πράγματα, είναι αρκετά υποτιμημένη. Και είναι κάτι πάνω στο οποίο προσπαθώ να βελτιωθώ, αν και θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ήσυχο εκτός γηπέδων».

«Δεν έχω πάρα πολλούς φίλους, αλλά έχω ακόμα λιγότερους εχθρούς. Εκτός από τη Μαρία (Σάκκαρη) δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες αθλητές για να κάνουμε στενή παρέα. Αλλά υπάρχουν αρκετοί συναθλητές με τους οποίους μιλάω τακτικά.

Όσο για τις έχθρες, ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο, για μένα μένει στο γήπεδο, δεν το μεταφέρω έξω απ’ αυτό. Η έχθρα είναι τοξική, έχει πολύ κακή ενέργεια και δεν με αφορά. Αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου για τα επόμενα 10-15 χρόνια, δεν πρέπει να ασχολείσαι με τέτοια πράγματα.

Αποφεύγω τα εχθρικά συναισθήματα με οποιονδήποτε, εκτός αν κάποιος δεν με σεβαστεί. Είναι φυσιολογικό να απολαμβάνεις έναν έπαινο και να μη σου αρέσει η κριτική. Αληθινό χαρακτήρα δείχνεις, όμως, όταν δεν αφήνεις τις κριτικές να σε επηρεάσουν».

«Για μένα, ο υπερήφανος Έλληνας είναι αυτός που ξυπνάει το πρωί και προσπαθεί να κάνει κάτι καλύτερο για τον ίδιο, για τον γείτονά του, για τη χώρα του. Αυτό που σκοπεύει να κάνει, να έχει μέσα του το θετικό στοιχείο. Ούτως ή άλλως, το θετικό πρόσημο βρίσκεται στη σημαία μας και δεν είναι άλλο από τον σταυρό» είπε ακόμα.