Μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη και στο νησί της Αντιγόνης πέρασε τα καλοκαίρια του ως παιδί.

Ο Στέλιος Παρλιάρος έφυγε από εκεί στα 18 του χρόνια για την Αθήνα, όπου και ανακάλυψε τη ζαχαροπλαστική εντελώς τυχαία και την ερωτεύτηκε.

«Μου άρεσε η δημιουργία της όχι επειδή έτρωγα γλυκά. Άρχισα να το ψάχνω πάρα πολύ, να διαβάζω, τότε τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα στην Αθήνα. Έτσι πήγα στη Γαλλία για να εκπαιδευτώ και να μάθω περισσότερα πράγματα», δήλωσε στο «φλΕΡΤ» και τη Νάντια Κοντογιώργη.

«Πέρασα δύσκολα χρόνια στον χώρο της δουλειάς, γιατί μικρός ήθελα να ανοίξω μαγαζί με όποιον μου έλεγε να κάνω συνεργασίες, χωρίς να παρακολουθώ το διοικητικό κομμάτι και το οικονομικό. Δεν με ενδιέφερε αυτό, εμένα με ενδιέφερε η ποιότητα και το δημιουργικό. Εκεί πέρασα δύσκολα χρόνια αλλά δεν το εγκατέλειψα ποτέ και έχω μια έμφυτη αισιοδοξία μέσα μου», πρόσθεσε.

«Όταν ήμουν 18 χρονών η πρώτη μου δουλειά ήταν σε εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής, πήγαινα στις 7 το πρωί, ήταν δύσκολα, γιατί το περιβάλλον ήταν της εποχής, ήμουν ο πιο μικρός, για όλες τις δουλειές αλλά το ερωτεύτηκα και άρχισα να παρακολουθώ. Με είχαν σε ένα τμήμα αλλά πήγαινα δεξιά κι αριστερά για να μάθω. Τότε ο Γιάννης Παππάς, που με έμαθε, μου είπε να πάω στο Hilton γιατί ζήταγαν ζαχαροπλάστη. Όταν πήγα εκεί διευθυντής ήταν ένας Γερμανός, μου έφεραν ένα παντεσπάνι και μια κρέμα μου λένε κάνε μια τούρτα. Ευτυχώς αυτό ήξερα να το κάνω και έτσι προσλήφθηκα. Μετά ήταν τα δύσκολα γιατί εκεί με πήραν ως ζαχαροπλάστη όχι ως βοηθό. Τους έλεγα δείξτε μου γιατί εγώ τα κάνω διαφορετικά. Μου έδειχναν κάποια πράγματα κι εμένα στρόφαρε το μυαλό μου. Καθόμουν πάντα μία ώρα παραπάνω, διάβαζα, μελετούσα. Ο πατέρας μου μου έλεγε πότε θα κάνω δικό μου μαγαζί. Μου είχε εμπιστοσύνη».

Ο Στέλιος Παρλιάρος μοιράζεται τις συνταγές του. «Όσο δίνεις σου επιστρέφονται άλλες», είπε χαρακτηριστικά.

https://streamable.com/h8aai4