Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική του επιθεωρητή του ΟΣΕ λίγες ώρες μετά το δυστύχημα
Νέα

Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική του επιθεωρητή του ΟΣΕ λίγες ώρες μετά το δυστύχημα

Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική του επιθεωρητή του ΟΣΕ λίγες ώρες μετά το δυστύχημα

Πώς διαμορφώθηκαν οι βάρδιες τη μοιραία βραδιά στο σταθμαρχείο;

Κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα, διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιθεωρητής Λάρισας πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα, κίνηση που προκαλεί ερωτήματα, αν αναλογιστεί κανείς πως ήδη είχε γίνει γνωστό πως υπήρχαν νεκροί από τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Ο υπουργός Υγείας ζητά να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε η αναρρωτική άδεια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν και να τεθούν σε αργία.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιθεωρητής τέθηκε ήδη σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της πόλης.

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει επίσημα η έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη και το Mega αποκάλυψε τις βάρδιες το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Συγκεκριμένα, οι βάρδιες στο σταθμαρχείο της Λάρισας έχουν ως εξής:

-06:00 έως 15:00 (9 ώρες)

-14:00 έως 23:00 (9 ώρες)

-22:00 έως 07:00 (9 ώρες)

Οι εργαζόμενοι του σταθμαρχείου δουλεύουν 8 ώρες συν μία ώρα υπερωρίας, ώστε η μία βάρδια να συνδέεται με την άλλη προκειμένου να γίνεται ομαλή αλλαγή στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΣΕ, από τις 22:00 έως τις 23:00 θα πρέπει να υπάρχουν δύο άτομα στο σταθμαρχείο.

Τη νύχτα του τραγικού δυστυχήματος ο 59χρονος σταθμάρχης έμεινε μόνος του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 22:30 αποχώρησε ο σταθμάρχης της βάρδιας 14:00 – 23:00.

Ωστόσο, σημειώνεται πως το τρένο έφυγε από την Αθήνα στις 23:04, δηλαδή 4 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της βάρδιας του.