Θανάσης Κατερινόπουλος: «Ήμουν βέβαιος από το πρώτο βράδυ ότι ήταν ο δράστης»
Κοινωνία

Θανάσης Κατερινόπουλος: «Ήμουν βέβαιος από το πρώτο βράδυ ότι ήταν ο δράστης»

Θανάσης Κατερινόπουλος: «Ήμουν βέβαιος από το πρώτο βράδυ ότι ήταν ο δράστης»

Ήταν ο άνθρωπος που πρώτος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το σενάριο της ληστείας - Τι δήλωσε απόψε στο «Φως στο Τούνελ»;

Έκτακτα επανήλθε η Αγγελική Νικολούλη με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» απόψε στους δέκτες μας καθώς την περασμένη εβδομάδα είχε αποχαιρετήσει για το καλοκαίρι το τηλεοπτικό κοινό.

Αφορμή οι καταιγιστικές εξελίξεις στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά μετά την ομολογία του συζύγου της ότι εκείνος ήταν ο άνθρωπος που τη σκότωσε.

Προλογίζοντας το ρεπορτάζ της εκπομπής ανέφερε:

«Όλο αυτόν τον καιρό διατηρούσα μαζί του μία επαφή, μιλάγαμε γιατί σκεφτόμουν να βρεθούμε από κοντά και γιατί όχι να βρεθούμε στον ίδιο χώρο όπου έλεγε ότι εισέβαλε τη νύχτα οι ληστές. Παράλληλα, ήθελα να κρατάω την επαφή για να δω από κοντά στον άνδρα της Καρολάιν, τον μοναδικό μάρτυρα.

Μέσα από την κουβέντα που είχαμε είδα τα δύο πρόσωπα του Μπάμπη και το λέω με θλίψη. Έβλεπα από τη μία έναν ευγενή νέο και έναν αγενή θα έλεγα από την άλλη. Όταν τον ενοχλούσε κάτι ο λόγος του γινόταν κοφτός και απαιτούσε. Αυτά δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, με αυτή την έρευνα κάναμε και μία έρευνα με τον επαγγελματικό του χώρο. Από όλα πήραμε εικόνα. Ο Μπάμπης όμως το κατάλαβε θα δείτε πώς αντέδρασε για τον ιερέα.

Ήρθαμε σε επαφή με τον επαγγελματικό του χώρο, με τον χώρο που χαλάρωνε η Καρολάιν, με τον χώρο της ψυχικής Υγείας και με άλλους χώρους στη γειτονιά. Όλα τα οργώσαμε, από όλα πήραμε εικόνα, κανείς τηλεθεατής δεν κατάλαβε τίποτα, ακόμη κι όταν μιλούσαμε με τον ιερέα στο τηλέφωνο. Ο Μπάμπης όμως το κατάλαβε. Θα δείτε πώς αντέδρασε για τον ιερέα αυτόν».

https://streamable.com/gjietm

Εκεί ήταν και ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η έκτακτη εκπομπή το hashtag  #fosstotounel βρέθηκε στην κορυφή των trends στο Twitter και αυτό για χάρη του εν αποστρατεία ταξίαρχου της ΕΛΑΣ που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμφανίστηκε με σαφείς επιφυλάξεις στην υπόθεση. Τότε, η δημοσιογράφος προχώρησε σε αρκετές συστάσεις απέναντί του καθώς ήταν νωρίς ακόμη για τέτοιες νύξεις από επίσημα χείλη.

«Πατούσα φρένο συνέχεια για να μην έχουμε εκτροπή και προκαλέσουμε καραμπόλα» του είπε απόψε η Αγγελική Νικολούλη με τον ίδιο να απαντά:

«Η εκτροπή είναι μέσα στο παιχνίδι με την καλή έννοια κι όχι αυτή που θα προκαλέσει ατύχημα. Εσύ έχεις το δημοσιογραφικό μάτι που δεν μπορεί να ταυτιστεί με το αστυνομικό μάτι. Επιτρέψτε μου να πω ότι πέρα από αυτά που είχα στο μυαλό μου – είχα και σχετική πληροφόρηση – ήμουν βέβαιος από το πρώτο βράδυ ότι αυτός ήταν ο δράστης. Αυτό ενισχύθηκε και από την περιβόητη γλώσσα του σώματος. Θα σας αποκαλύψω κάτι που δεν έχουμε κουβεντιάσει ποτέ. Έχω κάνει ειδική εκπαίδευση πάνω στη γλώσσα του σώματος.

Θα σας αποκαλύψω ότι είμαι διαπραγματευτής κρίσεων και ομηριών. Ό,τι έμαθα από τους Αμερικάνους τα είδα πάνω σε αυτόν τον άνθρωπο στο βίντεο που δείξατε εδώ».

https://streamable.com/f3cpc8