Θανάσης Κατερινόπουλος στο OK! για τα Γλυκά Νερά: «Πιθανόν η BMW να σχετίζεται με το έγκλημα»
Ελλάδα

Θανάσης Κατερινόπουλος στο OK! για τα Γλυκά Νερά: «Πιθανόν η BMW να σχετίζεται με το έγκλημα»

Θανάσης Κατερινόπουλος στο OK! για τα Γλυκά Νερά: «Πιθανόν η BMW να σχετίζεται με το έγκλημα»

Η γλώσσα του σώματος που υπέδειξε απευθείας τον δολοφόνο της Καρολάιν Κράουτς και το ενδεχόμενο συνεργού

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, να είναι εκείνος που τελικά ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του και σκηνοθέτησε μια ληστεία για να καταφέρει να γλιτώσει από την Αστυνομία.

Ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ οι Αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα και όλες τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, ήταν από τους πρώτους που άφησε αιχμές για τον συζυγοκτόνο όταν βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη Φως στο Τούνελ.

Μιλώντας στο OK! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και τη Μαρία Παπαϊωάννου, εξηγεί τι ήταν αυτό που τον έκανε να υποψιαστεί από την αρχή τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Πέραν του ότι είχα κάποια πληροφόρηση σχετικά με ορισμένα περιστατικά που είχαν συμβεί αλλά και το γεγονός ότι επισκέπτονταν μαζί μια σύμβουλο ψυχικής υγείας, θα σου πω ότι αυτό που “μίλησε” ήταν η γλώσσα του σώματος. Μίλαγε το βλέμμα του, το στήσιμό του, η συμπεριφορά του απέναντι στις κάμερες.

Σε συνδυασμό λοιπόν με τα στοιχεία και την πληροφόρηση που είχα ήμουν απόλυτα βέβαιος –και δεν το λέω εκ του ασφαλούς τώρα, το είχα πει τότε– ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται για έγκλημα ερωτικού πάθους, δεδομένου ότι εδώ υπήρξε μια μελέτη, ένας σχεδιασμός και η εκτέλεση στην πορεία. Τα εγκλήματα πάθους και εν βρασμώ ψυχικής ορμής είναι εγκλήματα της στιγμής. Εδώ όμως δεν βλέπω ένα έγκλημα της στιγμής. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε από τις 12.00 το βράδυ (σ.σ. η ώρα θανάτου της αδικοχαμένης κοπέλας ήταν 04.11 το ξημέρωμα της 11ης Μαϊου), ίσως και νωρίτερα. Κατά τη δική μου εκτίμηση, λοιπόν, μιλάμε για ένα προμελετημένο έγκλημα που τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Είχε όλο τον χρόνο να κάνει όλα αυτά που έκανε μετά το έγκλημα. Να δεθεί, να ειδοποιήσει με τον τρόπο που φέρεται να ειδοποίησε τις Αρχές. Με τη μύτη. Αυτό πού το πάτε… Είπα εξαρχής ότι πρέπει να γίνει αναπαράσταση της σκηνής. Δεν σας κρύβω ότι είχα ένα τέταρτο που παιδευόμουν να καλέσω έναν αριθμό στο κινητό μου με τη μύτη, βλέποντας μάλιστα το τηλέφωνο. Ε, δεν κατάφερα να καλέσω με αυτό τον τρόπο».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργού, o Θανάσης Κατερινόπουλος ξεκαθαρίζει: «Μέσα στο σπίτι δεν πιστεύω ότι υπήρχε άλλο άτομο σε καμία περίπτωση. Εκτιμώ, όμως, ότι μάλλον υπάρχει άλλο άτομο ή άτομα που πιθανόν να γνώριζαν αυτή τη διαδικασία. Αυτό πρέπει να το ερευνήσουν οι Αρχές».

Στην τελευταία εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ο ίδιος μίλησε για ένα στοιχείο που πρέπει να ερευνήσουν οι Αρχές και αφορούσε ένα σπίτι στη Σούδα. «Ένα ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορία, πήγε τον Απρίλιο να νοικιάσει ένα σπίτι σε ένα χωριό έξω από τη Σούδα. Δεν αξιοποιείται άμεσα με το έγκλημα, έμμεσα όμως ναι, με την έννοια ότι ένας από τους δύο εμπλεκόμενους ταξίδεψε στην Κρήτη για να νοικιάσει το σπίτι. Δεν θέλω να πω αν ήταν η γυναίκα ή ο άντρας» τόνισε.

Σχετικά με την περιβόητη ύποπτη μαύρη BMW που καταγράφηκε στις 03.35 της 11ης Μαΐου από κάμερες της Τροχαίας να μπαίνει στην οδό Διαδόχου Παύλου, που οδηγεί στη μεζονέτα στην οποία έγινε η δολοφονία, και να φεύγει με ταχύτητα προς τη Λεωφόρο Λαυρίου περίπου κατά τις 05.30, ο ίδιος προσθέτει: «Δεν ξέρω τι τηλεφώνημα δέχτηκε στον αέρα της εκπομπής η Αγγελική, αλλά, αν κρίνω από τη φάτσα της, πιθανόν η BMW να σχετίζεται με το έγκλημα».