Θεοχάρης Ιωαννίδης: «Λειτουργώ χειριστικά απέναντι σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν με βρίσκουν σύμφωνο»
Ελλάδα

Θεοχάρης Ιωαννίδης: «Λειτουργώ χειριστικά απέναντι σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν με βρίσκουν σύμφωνο»

Θεοχάρης Ιωαννίδης: «Λειτουργώ χειριστικά απέναντι σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν με βρίσκουν σύμφωνο»

Μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του ηθοποιού στο περιοδικό ΟΚ!

Ανατρεπτικός και τολμηρός, πνευματώδης και γοητευτικός, ο Θεοχάρης Ιωαννίδης κάθε Πέμπτη μας καλωσορίζει σε ένα μοναδικό fun show στο Mega γεμάτο περιπέτειες αλλά και πολλές εξομολογήσεις.

Ένας νέος ρόλος για εκείνον, ο οποίος όπως φαίνεται ότι του ταιριάζει πολύ, χωρίς την παραμικρή αμηχανία στον φακό.

Ο ηθοποιός και πλέον παρουσιαστής παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τη Μαρία Παπαϊωάννου και μίλησε για το καινούριο του εγχείρημα αλλά και για άλλες πτυχές στη ζωή του.

Για τον Θεοχάρη Ιωαννίδη δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα σε υποκριτική και παρουσίαση.

«Δεν τίθεται θέμα επιλογής. Η παρουσίαση είναι άλλος ένας ρόλος για μένα. Οτιδήποτε έχω κάνει έως τώρα το αντιμετώπισα και θα το αντιμετωπίζω έτσι. Το Νight Οut προέκυψε ως ιδέα πριν από περίπου δύο χρόνια. Μαζί με την ομάδα μου στη Make It Productions θέλαμε να μοιραστούμε backstage συνεντεύξεις με συνάδελφους ηθοποιούς για το κανάλι μας στο YouTube. Βασικά στοιχεία της εκπομπής ήταν το “καθ’ οδόν”, οι δοκιμασίες και οι συνεντεύξεις καλεσμένων. Σκοπός μας ήταν να δημιουργούμε μόνοι μας υλικό για το promo του εκάστοτε πρότζεκτ της Make It Productions. Το ένα έφερε τo άλλο, η ομάδα του Mega αγκάλιασε την ιδέα να γίνει το Night Out τηλεοπτικό προϊόν και να ’μαστε. Η αλήθεια είναι ότι δεν προοριζόταν στο να έχει τηλεοπτική οντότητα, αν και το ευχόμασταν εξαρχής. Συζητήθηκε ως πρότζεκτ για τη σεζόν 2021-2022 και απλά… συνέβη! Το Mega μας χάρισε απλόχερα την ελευθερία να το εξελίξουμε, να το δουλέψου – με και να του δώσουμε χαρακτήρα τηλεοπτικό».

Ποια είναι η δική σου ιδέα της τέλειας ευτυχίας;

Ευτυχία για μένα είναι να ζω κάθε μέρα κάνοντας αυτό που αγαπώ, με αυτούς που αγαπώ και νοιάζομαι, σε ένα περιβάλλον που έχω χτίσει με την δική μου αισθητική.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος;

Μου αρέσει να λέω ότι δεν φοβάμαι τίποτα. Οτιδήποτε δεν θέλω να ζήσω το αποφεύγω και οτιδήποτε νομίζω πως θα με φοβίσει θα επιδιώξω να το ζήσω χωρίς δεύτερη σκέψη για να μου αποδείξω ότι δεν φοβάμαι. Δεν δηλώνω τον φόβο μου γιατί είναι σαν να τον προκαλώ.

Σε ποιες περιπτώσεις λες ψέματα;

Αποκρύπτω την αλήθεια ή απλά δεν συμμετέχω σε κουβέντες και καταστάσεις όταν βλέπω να κλονίζονται οι, κατά τη γνώμη μου, ισορροπίες που δεν έχουν λόγο να κλονιστούν. Συνήθως δεν λέω ψέματα, αλλά λειτουργώ χειριστικά απέναντι σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν με βρίσκουν σύμφωνο.

Ποιο χαρακτηριστικό αποδοκιμάζεις περισσότερο στον εαυτό σου;

Τις εντάσεις μου, όταν κάτι μου χαλάει την ισορροπία και μου δημιουργεί ενόχληση. Όμως θα σου πω κάτι που με διχάζει. Αυτά που θέλω να αλλάξω ή να βελτιώσω στον χαρακτήρα μου, όπως οι εντάσεις, είναι αυτά που αγαπώ περισσότερο στον εαυτό μου γιατί αυτά με ορίζουν και με εξελίσσουν. Εστιάζω στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου αλλά αποδέχομαι και αγκαλιάζω τα αρνητικά μου. Νομίζω ότι η εξέλιξή μου είναι θέμα μελέτης του εαυτού μου.

Ποιο χαρακτηριστικό αποδοκιμάζεις περισσότερο στους άλλους;

Αποδοκιμάζω σκληροπυρηνικούς ανθρώπους που δεν θέλουν να δουν παραπέρα, έξω από νόρμες. Ίσως επειδή επιμένω πως η ρίζα των περισσότερων προβλημάτων γύρω μου είναι οι αδιάλλακτες γνώμες ανθρώπων και οι απόλυτες νόρμες στη ζωή.

Ποιον άνθρωπο εν ζωή θαυμάζεις περισσότερο;

Αναπόφευκτα θα σου πω τους γονείς μου. Θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους γιατί στα δικά μου μάτια είναι οι ήρωες του δικού μου βιβλίου. Ήρωες που κατάφεραν, που ξεπέρασαν, που έμαθαν, που δεν δίστασαν και έχουν ακόμα και σήμερα τη θέληση και τη διάθεση να ζουν έντονα οτιδήποτε επι – λέγουν να ζήσουν. Αυτοί οι άνθρωποι μου έμαθαν να ακούω όταν κανείς δεν είναι πρόθυμος να ακούσει και μου έμαθαν να δίνομαι ολοκληρωτικά όταν πιστεύω σε κάτι.

Ποιον άνθρωπο εν ζωή αντιπαθείς περισσότερο;

Δεν με αφορούν οι άνθρωποι που πληγώνουν και προσβάλλουν τρίτους.

Ποιο χαρακτηριστικό σού αρέσει περισσότερο σε έναν άντρα και ποιο σε μια γυναίκα;

Τα χαρακτηριστικά που μου αρέσουν στους ανθρώπους είναι η ευγένεια και η αποφασιστικότητα.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής σου;

Μεγαλύτερος έρωτας στη ζωή μου είναι η ίδια η ζωή γιατί αυτή με βασανίζει, με γεμίζει, με αδειάζει. Αυτή με σοκάρει και αυτή μου δίνει δύναμη να συνεχίζω ακάθεκτα. Επίσης, είμαι ερωτευμένος με ανθρώπους που θυσιάζονται για να προσφέρουν.

Αν θα μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα σχετικά με εσένα, ποιο θα ήταν αυτό;

Να έχω περισσότερη υπομονή προφανέστατα.

Ποιο από τα πράγματά σου θεωρείς ως το πιο πολύτιμο;

Την αξιοπιστία μου.

Ποια πιστεύεις ότι είναι η χειρότερη μορφή δυστυχίας;

Είμαι δυστυχισμένος όταν δεν νιώθω ειλικρινής με τον εαυτό μου.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που σε έχει σημαδέψει στη ζωή σου;

Η επιμονή μου.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου ονόματα;

Ζωή, Αφροδίτη, Ελισάβετ, Απόλλων.

Και ποια είναι αυτά που δεν σου αρέσουν;

Τα συνηθισμένα; Αν και αυτά τα αγαπώ όταν τα συνδέω με ανθρώπους που με ενδιαφέρουν.

Για ποιο πράγμα έχεις μετανιώσει περισσότερο;

Για απολύτως, μα απολύτως, τίποτα.

Πώς θα ήθελες να πεθάνεις;

Ευτυχισμένος.

Ποιο είναι το μότο σου;

«Η ζωή είναι δώρο» και «κόψε το δράμα».