Το Εθνικό Θέατρο αποχαιρετά τη σπουδαία Ντίνα Κώνστα
Ελλάδα

Το Εθνικό Θέατρο αποχαιρετά τη σπουδαία Ντίνα Κώνστα

Το Εθνικό Θέατρο αποχαιρετά τη σπουδαία Ντίνα Κώνστα

Στα 83 της έσβησε η Ντίνα Κώνστα, μία σπουδαία καλλιτέχνιδα που έκανε πιο πλούσιο το θέατρο με τις ερμηνείες αλλά και το ήθος της.

Η αλησμόνητη ηθοποιός με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή και το εύρος υποκριτικής που θα ζήλευαν πολλοί έφυγε βυθίζοντας στη θλίψη τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Πλήθος ηθοποιών και επιφανών προσωπικοτήτων έγραψαν συγκινητικά λόγια για εκείνη ενώ τη μνήμη της τίμησε και το Εθνικό θέατρο με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα

Η οικογένεια του Εθνικού Θεάτρου αποχαιρετά με θλίψη την Ντίνα Κώνστα, μια γυναίκα που υπηρέτησε με συνέπεια και επαγγελματισμό τη θεατρική τέχνη.
Η Ντίνα Κώνστα πρωτοεμφανίστηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1976 στην παράσταση «Η γειτονιά του Τσέχωφ», σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, και υπήρξε σταθερή συνεργάτης του από το 1986 έως το 1994, κοσμώντας με το ήθος και την αγάπη της για το θέατρο τις παραγωγές στις οποίες συμμετείχε.

Το Εθνικό Θέατρο αφιερώνει στη μνήμη της την παράσταση «Μήδεια» του Μποστ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τιμώντας την πορεία της στην πρώτη σκηνή της χώρας αλλά και τη σύνδεσή της με τον συγγραφέα, καθώς το ταξίδι της στο θεατρικό σανίδι πυροδοτήθηκε από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην «Φαύστα ή η απολεσθείς κόρη» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Εμιρζά, στο Θέατρο Βεάκη το 1965».