Tom Cruise: Κόντεψε να χάσει τη ζωή στα γυρίσματα της νέα του ταινίας, Mission Impossible 7
Κόσμος

Tom Cruise: Κόντεψε να χάσει τη ζωή στα γυρίσματα της νέα του ταινίας, Mission Impossible 7

Tom Cruise: Κόντεψε να χάσει τη ζωή στα γυρίσματα της νέα του ταινίας, Mission Impossible 7

Αυτή ήταν η πιο επικίνδυνη σκηνή της καριέρας του

Μπορεί τα χρήματα που δίνονται για την προσωπική του ασφάλιση σε κάθε ταινία δράσης που συμμετέχει να είναι πολλά, αλλά μάλλον αξίζουν τον κόπο. Ο λόγος φυσικά για τον θαρραλέο Tom Cruise που ζει στα άκρα και γυρίζει πάντα μόνες τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών του, χωρίς τη βοήθεια κασκαντέρ. Αυτό το challenge όμως, κρύβει και πολλούς κινδύνους…

Πριν από περίπου 4 χρόνια στο Mission Impossible 6, ο Tom Cruise είχε έναν σοβαρό τραυματισμό και έπαθε κάταγμα στον αστράγαλο πηδώντας από μια ταράτσα κατά τη διάρκεια μιας σκηνής στην ταινία. Και τώρα, ο ίδιος αποκάλυψε πως στα γυρίσματα του Mission Impossible 7 λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Empire ο Tom Cruise αποκάλυψε πως στα 58 του χρόνια έμελλε να γυρίσει την  πιο επικίνδυνη σκηνή της καριέρας του καθώς ο κινηματογραφικός Ethan Hunt (που υποδύεται ο Tom Cruise στις «Επικίνδυνες Αποστολές») έπρεπε να πέσει με τη μηχανή του στον γκρεμό. Για να μαγνητοσκοπηθεί, μάλιστα, η συγκεκριμένη σκηνή με φόντο τις βουνοκορφές της Νορβηγίας και το απόλυτο κενό του γκρεμού, ένα ελικόπτερο πετούσε χαμηλά κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. .

Καθώς το ελικόπτερο πετούσε κάτω από το σημείο, που βρισκόταν ο Tom Cruise, εκείνος έπρεπε να μετρήσει 6 δευτερόλεπτα και έπειτα να ανοίξει το αλεξίπτωτο του για να σωθεί. Αν κάτι πήγαινε στραβά, τότε εκείνος θα βρισκόταν πάνω στον έλικα.

Ο Tom Cruise φυσικά ούτε και αυτήν τη φορά δέχτηκε να αναλάβει κάποιος κασκαντέρ την επικίνδυνη αυτή σκηνή και το πήρε όλο πάνω του. Μιλώντας γι’ αυτήν τη σκηνή που τη χαρακτήρισε ως την «πιο τρελή της καριέρας του» απαρίθμησε τους κινδύνους που υπήρξαν: «Πρώτον, αν ο άνεμος φυσούσε πιο δυνατά από τις πρόβες, θα με έριχνε από τη ράμπα. Δεύτερον, αν το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά και αυτό ήταν πρόβλημα. Έπρεπε κανείς να υπολογίσει πόσο ψηλό θα είναι το τελικό άλμα και να μην χτυπήσει το ελικόπτερο και τρίτον, μία στραβή προσγείωση και δεν θα ξέραμε πώς θα μπλεκόταν το σώμα μου με τη μηχανή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο Χολιγουντιανός σταρ αποκάλυψε: «Είχα 6 δευτερόλεπτα να επιτρέψω στις κάμερες να πιάσουν το άλμα και την πτώση και μετά να ανοίξω το αλεξίπτωτο. Αν δεν μετρούσα σωστά, το αλεξίπτωτο θα μπλεκόταν με τη μηχανή και τότε… κανείς δεν ξέρει πώς θα καταλήγαμε».

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του Mission Impossible

Φωτογραφίες: The Mega Agency