Τζένη Καζάκου – Ντανιέλ Νούρκα: Οι «απαγορευμένοι» έρωτες, οι δύσκολες σχέσεις και η χημεία τους στους «Συμπέθερους από τα Τίρανα»
Ελλάδα

Τζένη Καζάκου – Ντανιέλ Νούρκα: Οι «απαγορευμένοι» έρωτες, οι δύσκολες σχέσεις και η χημεία τους στους «Συμπέθερους από τα Τίρανα»

Τζένη Καζάκου – Ντανιέλ Νούρκα: Οι «απαγορευμένοι» έρωτες, οι δύσκολες σχέσεις και η χημεία τους στους «Συμπέθερους από τα Τίρανα»

Το νεαρό πρωταγωνιστικό δίδυμο της σειράς του MEGA, «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» φωτογραφίζεται για πρώτη φορά στο OK!

Η Τζένη Καζάκου και ο Ντανιέλ Νούρλα φωτογραφίζονται για πρώτη φορά μαζί και μιλούν για τη συνεργασία τους, τις διαφορετικές αφετηρίες της ζωής τους, αλλά και τους απαγορευμένους έρωτες.

Οι ηθοποιοί μίλησαν στον Γιώργο Πράσινο και το OK! που κυκλοφορεί με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Με τον συμπρωταγωνιστή σου στη σειρά υποδύεστε δύο νέους που ζουν έναν «απαγορευμένο» έρωτα.

Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς απαγορευμένος, μια και όλοι γνωρίζουν πως είμαστε μαζί. Το μόνο δύσκολο κομμάτι αυτής της σχέσης είναι η καταγωγή του Άλ- φρεντ, ο οποίος είναι Αλβανός, και κυρίως για τους γονείς μου που αντιδρούν.

Φαντάζομαι ότι οι γονείς σου, ο Κωνσταντίνος Καζάκος και η Τάνια Τρύπη, δεν θα αντιδρούσαν καθόλου όπως οι τηλεοπτικοί σου γονείς σε μια ανάλογη σχέση σου. Όχι, θα ήταν άνετοι. Γενικά είμαστε πολύ ελεύθεροι ως οικογένεια.

Δεν με μεγάλωσαν με κανένα στερεότυπο, ήμουν ενημερωμένη για τα πάντα, πως ο καθένας είναι διαφορετικός στην εμφάνιση, τη θρησκεία, τη σεξουαλικότητα και τον χαρακτήρα. Οπότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα να τους γνωρίσω έναν άνθρωπο που κατάγεται από άλλη χώρα. Για την ακρίβεια, έχει συμβεί.

Ήταν αλβανικής καταγωγής;

Ναι, και το δέχτηκαν. Θέλουν απλά να είμαι χαρούμενη. Ο δεσμός αυτός δεν συνεχίστηκε για διαφορετικούς από την καταγωγή λόγους.

Γενικά στις σχέσεις σου λειτουργείς με τη λογική ή το συναίσθημα; Πάντα με το συναίσθημα, με το χέρι στην καρδιά. Κάποιες φορές νιώθω πως πρέπει να βάζω τη λογική μπροστά για να προστατεύω εμένα κυρίως.

Μεγάλωσες σε μια καθαρόαιμη καλλιτεχνική οικογένεια. Παππούς σου ο Κώστας Καζάκος, γιαγιά σου η Τζένη Καρέζη και οι γονείς σου, που είναι επίσης γνωστοί ηθοποιοί. Τι νιώθεις πως έχεις πάρει από τον καθέναν;

Είμαι πολύ περήφανη για την οικογένειά μου, για τον καθέναν ξεχωριστά που έχει κάνει τη δική του πορεία. Αυτή η οικογένεια μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω το επάγγελμα του ηθοποιού και από την καλή και την ανάποδη. Όταν συνειδητοποίησα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, δεν πήγα με τα μυαλά στα κάγκελα.

Ήξερα τι δυσκολίες θα συναντήσω, όπως και όλα τα ωραία και μαγικά του επαγγέλματος. Νομίζω πως από τη μαμά μου έχω πάρει το συναίσθημα, ενώ από τον μπαμπά μου έχω μάθει να βάζω τη λογική όταν πρέπει. Οπότε έχω την ισορροπία. Με τον παππού μου έχω μια ιδιαίτερη σχέση. Δεν είναι ο κλασικός παππούς που με πήγαινε στην παιδική χαρά, αλλά είναι ένας  υπέροχος παππούς. Τον συναντώ στο σπίτι του στην Κυψέλη τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Τη γιαγιά μου δεν τη γνώρισα αλλά, από ό,τι μου λέει ο παππούς και ο μπαμπάς μου, μοιάζουμε ως χαρακτήρες: συναισθηματικές, δυνατές, τίμιες.

Πώς αντιμετωπίζεις το γεγονός πως σε κάθε οντισιόν το όνομά σου και η ιστορία του προηγούνται;

Και στον Βαρδιάνο στα σπόρκα που προβλήθηκε τον Οκτώβριο στην ΕΡΤ και τώρα με τους Συμπέθερους πέρασα από κάστινγκ. Δεν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν «είσαι όμορφη, σε λένε Καζάκου, έλα, θα πουλήσουμε!». Αντιθέτως πέρασα από διαδικασία ακροάσεων γιατί έτσι είναι το σύστημα. Σαφώς θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες σε μένα από μια κοπέλα που η οικογένειά της δεν έχει άλλους ηθοποιούς, αλλά οι απαιτήσεις για μένα θα είναι περισσότερες. Από εκεί και πέρα, ο χρόνος θα δείξει. Αν δεν μπορώ να αντεπεξέλθω, ο χώρος θα με διώξει από μόνος του, γιατί δεν θα συνέφερε τον παραγωγό και τους συντελεστές να με έχουν στη δουλειά τους.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΟΥΡΚΑ

Πώς προέκυψε η πρόταση για τη συμμετοχή σου στο σίριαλ;

Πληροφορήθηκα μέσω του πρακτορείου μοντέλων με το οποίο συνεργάζομαι ότι ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου θα επιστρέψουν στην τη- λεόραση με μια θεατρική τους επιτυχία, τους Συμπέθερους απ’ τα Τίρανα, και ότι ψάχνουν για ένα αγόρι που θα κάνει τον γαμπρό. Έτσι, ήρθα σε επαφή με την παραγωγή, μιλήσαμε τηλεφωνικά αρχικά –εξαιτίας της καραντίνας–, μετά μέσω Skype με τους δημιουργούς και έπειτα με κάλεσαν σε οντισιόν.

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν σε ενημέρωσαν πως πήρες τον ρόλο;

Στην οντισιόν μού είχαν πει πως τους έκανα αλλά περίμενα μέχρι το τελικό OK. Καθ’ όλη την περίοδο της καραντίνας έμενα με τους γονείς μου στο Κιάτο και εκεί ήμουν όταν μου τηλεφώνησαν από την παραγωγή. Χαρά, ενθουσιασμός, ανυπομονησία, όλα αυτά τα συναισθήματα ένιωσα, όσα νιώθει ένας άνθρωπος που του δίνεται μια τέτοια ευκαιρία.

Και τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» στη συγκεκριμένη πρόταση;

Ο Μιχάλης και ο Θανάσης είναι τεράστια ονόματα στον χώρο, καταξιωμένοι δημιουργοί με μεγάλες επιτυχίες. Μου φαίνονταν πολύ συμπαθείς και όταν στην πορεία τούς γνώρισα, επιβεβαιώθηκα. Από την πρώτη μας συνάντηση μου ενέπνευσαν μια εμπιστοσύνη. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος. Ο δεύτερος λόγος ήταν το γεγονός ότι θα συνεργαζόμουν με ονόματα που έβλεπα τόσο καιρό στην τηλεόραση και τους θαύμαζα. Στην πορεία και καθώς τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει, αγάπησα το κείμενο, το πώς καυτηριάζονται κοινωνικά θέματα όπως ο ρατσισμός…

Εσύ έχεις και καταγωγή από την Αλβανία.

Ακριβώς. Και υποδύομαι τον Άλφρεντ, ο οποίος είναι Αλβανός αλλά στην αρχή όλοι νομίζουν –μέσα από διάφορες συμπτώσεις– πως είναι Άγγλος, και μάλιστα λόρδος. Εγώ γεννήθηκα στο Φιέρι της Αλβανίας τον Δεκέμβριο του 1996, ήταν ένας κρύος Δεκέμβρης. (Γελάει.) Έχω μια αδελφή μικρότερη, τώρα είναι 21 ετών, που τη λατρεύω. Δεν έχω πολλές αναμνήσεις από την Αλβανία γιατί ήρθαμε οικογενειακώς στην Ελλάδα όταν ήμουν 5,5 ετών, οι γονείς μου ήταν οικονομικοί μετανάστες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το πρώτο μας σπίτι στην Ελλάδα, στο Κιάτο, όπου εκεί πέρασα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Δεν θα ξεχάσω τις πρώτες μέρες που καθόμουν στην αυλή και περνούσαν οι γειτόνισσες μες στο χαμόγελο και μου έλεγαν «πώς σε λένε εσένα;» και εγώ ντρεπόμουν και έμπαινα μέσα στο σπίτι.

Δεν αισθάνθηκες ποτέ μειονεκτικά;

Όταν για δύο χρόνια έπρεπε να αλλάξω σχολείο και ήμουν ο καινούριος της παρέας. Γενικά υπήρξαν στιγμές που με έδειχναν κάποια δάχτυλα, είτε άθελα είτε ηθελημένα. Έχω νιώσει διαφορετικός.

Πώς το αντιμετώπισες;

Το κρατούσα μέσα μου, αλλά κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως δεν πρέπει να τα παίρνουμε όλα κατάκαρδα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα παιδιά δεν φιλτράρουν ό,τι λένε και αναπαράγουν αυτά που ακούν μόνο για να νιώσουν πιο κουλ, χωρίς να τα εννοούν. Από τη στιγμή που το κατάλαβα ένιωσα αμέσως καλύτερα. Στο Γυμνάσιο έκανα τους φίλους που έχω μέχρι σήμερα.

Λόγω της καταγωγής σου, σκέφτηκες διπλά το να υποδυθείς και στη σειρά έναν Αλβανό;

Όχι, είναι ένας ρόλος. Το ότι είμαι αλβα νικής καταγωγής και έχοντας άλλα κοινά στοιχεία με τον Άλφρεντ μού δίνει ένα επιπλέον βήμα να ταυτιστώ με τον ρόλο. Νιώθω πως μου δίνεται ένα βήμα να μπορέσω να τα πω εγώ εκ μέρους παιδιών που έχουν ίδια στοιχεία με εμένα. Αυτό που θα ήθελα είναι να αποτελέσω κάποιου είδους παράδειγμα για εκείνα τα παιδιά που μπορεί να νιώθουν έτσι, να μπορέσω να εμπνεύσω κόσμο στο να μην ντρέπεται για αυτό που είναι. Ο καθένας μας είναι μοναδικός και διαφορετικός, είτε αυτό έχει να κάνει με το χρώμα του, την καταγωγή του, τη θρησκεία του, τη σεξουαλική του προτίμηση και την ηλικία του είτε με στοιχεία του χα ρακτήρα του.

Θα σε ενδιέφερε να επιστρέψεις κάποια στιγμή στην Αλβανία;

Όχι, και δεν ξέρω αν μπορώ. Η ζωή μου είναι εδώ. Έχω συγγενείς εκεί, μου αρέσει να πηγαίνω πού και πού, αλλά θέλω να ζήσω στην Ελλάδα. Είμαι περήφανος που μπορώ να λέω και τις δύο χώρες πατρίδες μου. Στην Ελλάδα γαλουχήθηκα, αλλά στην Αλβανία μεγάλωσαν οι γονείς που με ανέθρεψαν. Άρα νιώθω τόσο Έλληνας όσο και Αλβανός.

Στη σειρά ζεις με την Τζένη Καζάκου έναν «απαγορευμένο» έρωτα. Tι θα έλεγαν οι γονείς σου αν βίωνες και στη ζωή σου κάτι αντίστοιχο;

Θα ήταν άνετοι με οτιδήποτε με κάνει εμένα ευτυχισμένο. Γενικά στο σπίτι πάντα μιλάμε, νιώθω πως μπορώ να πω στους γονείς μου οτιδήποτε με απασχολεί. Είμαστε μια δεμένη οικογένεια ευτυχώς. Συνηθίζω να λέω πως «με τέτοιους γονείς, χαίρω εκτίμησης του σύμπαντος!». Με έχουν στηρίξει σε όλες μου τις αποφάσεις, έχουμε μια πιο φιλική σχέση καθώς είναι αρκετά νέοι και με καταλαβαίνουν. Ακόμα και την απόφασή μου να γίνω ηθοποιός, την υποστήριξαν αμέσως.

Γνωρίζοντας το οικογενειακό της background, τι τη ρώτησες για τους γονείς ή τη γιαγιά και τον παππού της;

Όταν τη γνώρισα, δεν είχα τίποτα από αυτά στο μυαλό μου, ήθελα να γνωρίσω την Τζένη, την προσωπικότητά της. Είναι το κορίτσι που υποδύεται την κοπέλα μου στο σίριαλ. Δεν είμαστε οι γονείς μας.

Περνώντας στα προσωπικά, θα έλεγες ότι είσαι ερωτευμένος αυτή την περίοδο;

Όχι, δεν είμαι ερωτευμένος αυτή την περίοδο. Το φλερτ σε ανανεώνει, ο έρωτας είναι πάντα ένα υπέροχο πράγμα, αρκεί να γίνεται αμοιβαία και ταυτόχρονα. Είμαι αρκετό καιρό μόνος μου. Το να μπεις σε μια σχέση δεν είναι απλό πράγμα.

Τι κάνει τις σχέσεις δύσκολες;

Οι σχέσεις είναι απλές, εμείς τις κάνουμε δύσκολες. Αντί να είμαστε ειλικρινείς και να λέει ο καθένας τι θέλει, τελικά καταλήγουμε να το πάμε από Αθηνών – Λαμίας. Προσωπικά τι θέλεις να σου καλύπτει μια σχέση σου; Δεν ψάχνω κάτι, αν έρθει κάτι στη ζωή μου, καλοδεχούμενο. Τα πάω καλά με τον εαυτό μου. Δεν έχω την ανάγκη της επιβεβαίωσης από μια σχέση.

Πολλοί άνθρωποι του χώρου σε έχουν ήδη χαρακτηρίσει ως «ζεν πρεμιέ». Νιώθεις έτσι;

Είμαι προσγειωμένος, πατάω στα πόδια μου. Αυτός είναι τίτλος τιμής και σίγουρα δεν μπορώ να συγκριθώ με τεράστιους ζεν πρεμιέ όπως ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Νίκος Κούρκουλος και τόσοι άλλοι κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί. Αν μπορούσα να καταφέρω να κάνω μόνο ένα εκατοστό από όσα έκαναν εκείνοι στους οποίους δόθηκε αυτός ο τίτλος, τότε θα ήμουν ευτυχισμένος.