Βάσω Λασκαράκη: Οι τύψεις που την οδήγησαν σε ψυχολόγο και η καθοδήγηση από τους ειδικούς για την ανακοίνωση του χωρισμού της στην κόρη της Εύα
Νέα

Βάσω Λασκαράκη: Οι τύψεις που την οδήγησαν σε ψυχολόγο και η καθοδήγηση από τους ειδικούς για την ανακοίνωση του χωρισμού της στην κόρη της Εύα

Βάσω Λασκαράκη: Οι τύψεις που την οδήγησαν σε ψυχολόγο και η καθοδήγηση από τους ειδικούς για την ανακοίνωση του χωρισμού της στην κόρη της Εύα

Η ηθοποιός μίλησε για τη ζωή με την μικρή της εν μέσω καραντίνας αλλά και για τη διαδικασία στην οποία μπήκε μαζί με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη έτσι ώστε να έρθει πιο ομαλά ο χωρισμός τους στο παιδί τους

Καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμά – δες» με τη Ζωή Κρονάκη βρέθηκε η Βάσω Λασκαράκη, η οποία μίλησε για την κόρη της Εύα, τις στιγμές που περνάει μαζί της αυτό το διάστημα κατά το οποίο η ίδια δεν δουλεύει, την περιπέτεια της υγείας της μικρής όταν γεννήθηκε αλλά και το διάστημα που βρισκόταν στα χωρίσματα με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη.

«Για την Εύα ήταν σαν δώρο όλο αυτό με το lockdown και με ρωτάει συνέχεια αν πέρασε ο καιρός και πρέπει να πάω στη δουλειά. Προσπαθώ να την προετοιμάσω γιατί έχει πάθει ένα δέσιμο αρκετό το οποίο δεν χρειαζόταν τόσο πολύ. Είμαστε καλά και χαίρομαι που είμαι δίπλα της αυτή τη στιγμή γιατί περνάμε δύσκολα με τα παιδιά. Νομίζω ότι μου έχει πολύ αδυναμία, έχει μια ψυχολογική σχέση. Το δουλεύαμε καλά μέχρι τον καιρό που εγώ πηγαινοερχόμουν στη δουλειά, έλειπα αρκετές ώρες, ήξερε ότι δεν θα είμαστε μαζί για κάποιες ώρες και αυτό που συμβαίνει σχεδόν ένα χρόνο τώρα την έχει αλλάξει. Θέλει να ξέρει που είμαι, πόσο θα λείψω, πότε θα φύγω και πότε θα γυρίσω. Της αρέσει πολύ το πρόγραμμα, θέλει να ξέρει τι έπεται μετά, πόσο θα λείψει, πόσες μέρες θα πάει στον μπαμπά της. Δεν θέλει πολλές εκπλήξεις», δήλωσε η Βάσω Λασκαράκι.

Για το αν το γεγονός ότι άφηνε το παιδί για να πάει στη δουλειά της της δημιουργούσε τύψεις: «Τύψεις; Πολλές τύψεις. Από την πρώτη στιγμή που έφυγα για να πάω στη δουλειά όταν η Εύα ήταν 10 μηνών μέχρι και την ημέρα που αποφάσισα να καθίσω για μία σεζόν, οι τύψεις ήταν συνεχόμενες. Το διαχειριζόμουν παρέα με τον ψυχολόγο. Όταν κατέληξα εγώ στον ψυχολόγο από τις πολλές τύψεις για το πώς θα διαχειριστώ το θέμα του παιδιού και της δουλειάς για να είναι ισορροπημένα και να μην έχω αυτό το άγχος, τότε άρχισα να δένομαι πάρα πολύ με τα παιδιά και να μην κρίνω. Να μην κρίνω άλλους γονείς, να μην κρίνω τα παιδιά. Μέχρι τότε, όταν έβλεπα ένα παιδί που να κάνει φασαρία έλεγα “πω πω αυτοί οι γονείς”. Είναι πολύ εύκολο όταν δεν έχεις παιδί να κρίνεις τους γονείς. Είναι άλλη ζωή όταν κάνεις παιδί και μεγαλώνεις μαζί του και μαθαίνεις κάποια πράγματα».

Η Εύα από ημερών μωρό χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας βαριάς ουρολοίμωξης. «Ήταν δύσκολο διάστημα γιατί εγώ θήλαζα την Εύα, η Εύα είχε καταστρέψει το γεννητικό σύστημα της μαμάς που έπρεπε να τη θηλάσει, γιατί ήταν πολύ μεγάλο μωρό και δάγκωνε. Ήταν μια δύσκολη περίοδος που όμως δεν την θυμάμαι άσχημα. Τα κατάφερα, δεν λύγισα στιγμή, δεν έκανα ποτέ πίσω. Σαράντισε μέσα στην κλινική και έτσι δεθήκαμε περισσότερο και φτάσαμε στους 10 μήνες αποκλειστικού θηλασμού και ήθελα και παραπάνω αλλά δεν τα κατάφερα εξαιτίας της δουλειάς».

Όσον αφορά στο διαζύγιό της: «Καμία απόφαση διαζυγίου ειδικά όταν υπάρχει παιδί δεν είναι εύκολη, όμως καθίσαμε κάτω, το συζητήσαμε, βάλαμε κάτω ότι διαφορές είχαμε, συμβουλευτήκαμε μια ψυχολόγο και μία παιδοψυχολόγο, μας είπαν πώς πρέπει να το χειριστούμε, τι είναι αυτά που πρέπει να πούμε, ποιες αντιδράσεις να περιμένουμε και αυτό μας βοήθησε και στη δική μας ψυχολογία. Η Εύα ήταν 4 ετών. Πρέπει να είσαι ψύχραιμος, να αφήσεις τα πάντα στην άκρη και να πας ως γονιός με τον άλλον για ένα κοινό καλό που είναι το παιδί.

Τα παιδιά πρέπει να ακούν αυτά που μπορούν ανάλογα με την ηλικία τους. Η οδηγία ήταν ότι πρέπει να μιλήσουμε μαζί στο παιδί, με απόλυτη ηρεμία, να μην ασχολείται με κάτι άλλο εκείνη την ώρα. Να πούμε ότι η μαμά και ο μπαμπάς αποφάσισαν να μην ζούνε μαζί και να μην είναι πια ζευγάρι, όμως δεν θα αλλάξει κάτι για εκείνο, θα είναι οι γονείς του, θα έχει δύο διαφορετικά σπίτια, δύο δωμάτια , θα μένει κάποιες μέρες με τον μπαμπά και κάποιες με τη μαμά. Η Εύα δεν έκανε ερωτήσεις, τα άκουσε όλα αυτά και μετά πήγε να παίξει. Μετά έρχονται οι ερωτήσεις γιατί η ηλικία της ήταν πολύ μικρή. Το μέλλον θα δείξει πώς την επηρέασε το διαζύγιο».

https://streamable.com/c1g0e0