Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μανούσος Μανουσάκης, Βάσια Παναγοπούλου: Πώς σχολιάζουν την απόφαση Σερβετάλη;
Ελλάδα

Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μανούσος Μανουσάκης, Βάσια Παναγοπούλου: Πώς σχολιάζουν την απόφαση Σερβετάλη;

Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μανούσος Μανουσάκης, Βάσια Παναγοπούλου: Πώς σχολιάζουν την απόφαση Σερβετάλη;

Ηθοποιοί και παραγωγοί μιλούν για το θέμα

Πλούσιο ρεπορτάζ είχαν οι πρωινές εκπομπές για το θέμα που συζητιέται, την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να κατεβάσει την παράστασή του.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης τάχθηκε κατά της απόφασης και του σκεπτικού του με δήλωσή του στο «Πρωινό».

«Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς συν οικονομικά δύσκολους καιρούς. Δεν μπορείς να παρατάς μια παράσταση, κάποιους ηθοποιούς να τους αφήνεις χωρίς δουλειά.

Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική. Όταν ηγείσαι ενός θιάσου πρέπει να ηγείσαι πραγματικά και όχι να φέρεσαι εγωιστικά και να κάνεις μόνο αυτό που περνάει από το κεφάλι σου. Αλλιώς θα κλείναμε όλοι τα θεάτρά μας. Το θεωρώ τελείως απαραδέκτο.

Πραγματικά πρέπει να σωθούμε από αυτή τη μάστιγα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει ένα θέατρο επειδή δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο ή επειδή θέλει να μπαίνουν και ανεμβολίαστοι» λέει μεταξύ άλλων.

Στην ίδια εκπομπή μίλησαν ο Μανούσος Μανουσάκης και η Βάσια Παναγοπούλου. Η κ. Παναγοπούλου και από τη θέση του παραγωγού δικαιολόγησε τον Άρη Σερβετάλη.

«Ας μην γελιόμαστε, δεν έγινε κανείς πλούσιος από το θέατρο. Ο κ. Σερβετάλης δεν είναι από τους προνομιούχος. Φαντάζομαι ότι αυτή η απόφαση του κοστίζει. Από τη στιγμή που έχει ενημερώσει την παραγωγή είναι ευθύνη της παραγωγής. Εγώ πριν υπογράψουν όλο το προσωπικό είναι εμβολιασμένοι. Δεν ήθελα να πάρω το ρίσκο να υπάρχουν μη εμβολιασμένοι».

Ο Μανούσος Μανουσάκης όμως είχε άλλη άποψη:

«Αυτό που με τρομάζει είναι η αδιαλλαξία και ο φανατισμός. Έχουμε μια ακραία θέση που δεν λαμβάνει υπόψη το κοινωνικό σύνολο.

Τι θα ήταν διαλλακτικό; Να συνέχιζε τις παραστάσεις μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης.

Σέβεται το μισό κοινό και δεν σέβεται το υπόλοιπο.

Ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένου και ανεμβολίαστου δεν είναι φυλετικός, είναι μέτρο προστασίας όλης της κοινωνίας. Δεν λέμε μαύρος, κίτρινος. Εβραίος, Χριστιανός. Σεβόμαστε την ασφάλειά μας.

Σε ο,τιδήποτε και αν πιστεύουμε το σημαντικό είναι να αμφιβάλλουμε. Μόνο έτσι προχωράμε μπροστά. Ο στείρος φανατισμός, το κόλλημα σε μια άποψη είναι πραγματικά η αρχή του φασισμού».

Tι στάση κράτησαν η Νίνα Λοτσάρη, ο Μάξιμος Μουμούρης, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου που μίλησαν στην ίδια εκπομπή;