Βούλα Πατουλίδου: «Είναι πολλά τα θύματα στον αθλητισμό που έχουν δεχθεί παρενόχληση»
Κοινωνία

Βούλα Πατουλίδου: «Είναι πολλά τα θύματα στον αθλητισμό που έχουν δεχθεί παρενόχληση»

Βούλα Πατουλίδου: «Είναι πολλά τα θύματα στον αθλητισμό που έχουν δεχθεί παρενόχληση»

Τι αποκάλυψε με αφορμή την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε» μίλησε η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου και σχολίασε την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από ενεργό μέχρι πρότινος παράγοντας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Η Βούλα Πατουλίδου αποκάλυψε πως πολλοί αθλητές έχουν βιώσει παρόμοιες καταστάσεις.

«Χρόνια τώρα θυμώνω, μαλώνω και φωνάζω λέγοντας ότι οι παράγοντες θέλουν τους πρωταθλητές να είναι στο γήπεδο πρωταγωνιστές, αλλά εκτός γηπέδου να είναι άβουλα όντα. Να είναι σήκω σήκω, κάτσε κάτσε, θα σε χαϊδέψω, δεν θα σε χαϊδέψω, θα σου δώσω, δεν θα σου δώσω τα λεφτά. Δεν ταιριάζουν αυτά.

Μην ξεχνάμε όμως ότι οι αθλητές είναι ενήλικες –ανήλικοι. Είναι μικρά παιδιά με συγκεκριμένο στόχο, πειθαρχία και οργάνωση σε αυτό που ο προπονητής και ο παράγοντας θα τους πει με στόχο να κερδίσουν και να κάνουν την Ελλάδα ξακουστή σε όλον τον κόσμο. Οι σχέσεις που δομούνται είναι πολύ ισχυρές. Το κορμί τους είναι εργαλείο δουλειάς», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Όταν έχεις απέναντι προπονητές και παράγοντες που μέσα από τη χυδαιότητα και τη δύναμη της εξουσίας τους βιάζουν την ψυχή ενός ανθρώπου, ενός αγοριού ή κοριτσιού, εκεί φωνάζοντας πόσο θα ακουστείς;».

Έπειτα μάλιστα, ανέφερε: «Τα χρήματα είναι πολλά στον αθλητισμό. Το ’92 ως Ολυμπιονίκης είχα ζητήσει να γίνει οικονομικός έλεγχος στην Ομοσπονδία γιατί ήταν έξι μήνες απλήρωτοι οι αθλητές και πλήρωνα μόνη την προετοιμασία μου. Ο χώρος του αθλητισμού δεν είναι ο χειρότερος για τα παιδιά, αλλά έχει γκρίζες, μαύρες γωνιές και εφιάλτες».