Χρήστος Φερεντίνος – Αποκαλύπτει ότι νόσησε με κορονοϊό και δηλώνει: «Η οικογένειά μου είναι η Σοφία και τα δύο μας παιδιά»
Ελλάδα

Χρήστος Φερεντίνος – Αποκαλύπτει ότι νόσησε με κορονοϊό και δηλώνει: «Η οικογένειά μου είναι η Σοφία και τα δύο μας παιδιά»

Χρήστος Φερεντίνος – Αποκαλύπτει ότι νόσησε με κορονοϊό και δηλώνει: «Η οικογένειά μου είναι η Σοφία και τα δύο μας παιδιά»

Όσα είπε στο ΟΚ! για την πρώην σύζυγό του, την προσωπική του ζωή αλλά και το παρατσούκλι του

Μια διαφορετική και σπάνια συνέντευξη έδωσε ο Χρήστος Φερεντίνος στη Φανή Πλατσατούρα και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι νόσησε με κορονοϊό και παραμένει ο μεγάλος του φόβος.

«Μεγάλος φόβος αυτή την εποχή είναι ο κορονοϊός και το αν θα ξεμπλέξουμε με αυτή την ιστορία. Είναι εφιαλτικό! Εκεί που νομίζουμε ότι τελειώνει, ο ιός βρίσκει τρόπους να μεταλλάσσεται. Και υπάρχει στη μέση και η ανοησία των ανθρώπων, με τους συνωμοσιολόγους και όλους αυτούς που δεν εμβολιάζονται. Είναι μεγάλη απογοήτευση να βλέπεις ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, ειδικά μεγάλης ηλικίας, να αποφεύγουν να εμβολιαστούν» λέει.

«Κόλλησα πρόσφατα κορονοϊό με πολύ ήπια συμπτώματα. Είχα κάποια δέκατα και πόνους στους μυς για τρεις-τέσσερις μέρες. Έκανα την καραντίνα μου, είχα ήδη γραμμένα επεισόδια και, δόξα τω Θεώ, το πέρασα ανώδυνα. Τώρα έχω αντισώματα και περιμένω να έρθει η σειρά μου για να κάνω το εμβόλιο» αποκάλυψε.

«Τη διάθεση για παιχνίδι που είχα ως πιτσιρικάς την έχω ακόμη σήμερα. Το παιχνίδι δεν σταμάτησε ποτέ για μένα. Μπορεί τώρα να μην έχω τα παιδικά μου παιχνίδια, αλλά τα έχω μετεξελίξει. Ένα ξύλινο ποδοσφαιράκι, μαι μπασκέτα, ένα πινγκ πονγκ. Οτιδήποτε έπαιζα μικρός το κάνω ακόμη.

Θυμάμαι ως πιτσιρίκι είχα στο δωμάτιό μου μια μικρή μπασκέτα και όλη τη μέρα σούταρα. Μέσα στη φαντασία μου το είχα μεταμορφώσει σε ένα τεράστιο γήπεδο, όπου «κάρφωνα» και ο κόσμος με χειροκροτούσε. Αυτή η εικόνα με έκανε να δραπετεύω από την πραγματικότητα. Ήταν για μένα μια τέλεια απόδραση.

Και μπορεί να μην έγινα μπασκετμπολίστας, αλλά σήμερα έχω φτιάξει στο σπίτι μου μια μεγάλη μπασκέτα και παίζω με τους γιους μου και φίλους. Ποτέ δεν παράτησα τη σχέση μου με το παιχνίδι. Κι αυτό το έχω και ως διαδικασία σκέψης. Κάνω καλά τα πράγματα όταν αυτά με διασκεδάζουν» λέει.

Το παρατσούκλι που του έχουν δώσει οι φίλοι του

Έχει χιούμορ στην πραγματική του ζωή όπως είναι και σαν τηλεοπτικό πρόσωπο;

«Δεν θα μπορούσα να είμαι διαφορετικά. Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που αλλιώς είναι στην προσωπική τους ζωή και αλλιώς όταν ανοίγει μια κάμερα.

Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι στη δημόσια συμπεριφορά μου να έχω μεγαλύτερο μέτρο, να φιλτράρω περισσότερο τα πράγματα και, αν θέλεις, μερικές φορές αυτολογοκρίνομαι. Αλλά το χιούμορ μου και το πείραγμα, ναι, παραμένει πάντα, εντός και εκτός δουλειάς. Με μια ευγένεια και ευαισθησία για τους ανθρώπους γύρω μου, γιατί έτσι με έχουν μεγαλώσει οι γονείς μου. Να υπερασπίζομαι τη διαφορετικότητα, και να στηρίζω ακόμη και αυτούς με τους οποίους διαφωνώ μαζί τους.  Και το αναφέρω αυτό γιατί ο φανατισμός είναι φαινόμενο της εποχής μας. Αν έχεις αντίθετη γνώμη, ορμάνε να σε τσακίσουν».

Όσο για το παρατσούκλι που του έχουν δώσει οι φίλοι του, αποκάλυψε:

«Παλιά με έλεγαν «Φερεγδύνω». Μετά «Φερεμήτσο», «Φερεκώστα» και πάει λέγοντας. Τώρα έχουμε πάει στο «Φερεδίνω» επειδή προσφέρω παιχνίδια και δώρα στις εκπομπές».

Το κεφάλαιο «οικογένεια»

«Η οικογένειά μου είναι η Σοφία και τα δύο μας παιδιά. Μπορεί οι δυο μας να μην ακολουθούμε πλέον έναν κοινό δρόμο ζωής αλλά είμαστε κοντά και έχουμε καταφέρει, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, να έχουμε πολύ καλές σχέσεις, οπότε δεν θεωρώ πως έχει διαλυθεί η οικογένειά μας.

Νομίζω πως οι σχέσεις που χτίζονται επί της ουσίας και οι άνθρωποι που έχουν ζήσει πολλά μαζί, έχουν επικοινωνήσει βαθιά και δεν οδηγήθηκαν σε έναν γάμο επιφανειακά και με κριτήρια όπως «τι βολεύει εμένα» συνεχίζουν να διατηρούν μια καλή επαφή, ακόμη και όταν ο γάμος αυτός τελειώσει. Σίγουρα αυτό δεν γίνεται πάντα με τον πιο εύκολο τρόπο. Αλλά με αμοιβαία διάθεση, στο τέλος το καταφέρνεις. Γιατί έχεις ζήσει τόσο ωραία πράγματα με αυτό τον άνθρωπο, έχεις κάνει μια αγαπημένη οικογένεια και θέλεις αυτό να το διατηρήσεις και όχι να το αφήσεις πίσω σου.

Εμείς καταφέραμε να έχουμε μια επί της ουσίας ωραία σχέση. Και μεταξύ μας και με τα παιδιά. Αυτό είναι το ζητούμενο και πολλοί το χάνουν γιατί μπαίνουν στη μέση οι εγωισμοί. Το πιο σημαντικό είναι να σεβαστεί ο ένας τις επιλογές του άλλου. Και το πώς διαλέγει ο καθένας να ζήσει τη ζωή του. Δεν το κάνουν πολλά ζευγάρια αυτό, με αποτέλεσμα να βγάζουν τον χειρότερό τους εαυτό.

Το ότι έκανα εξαρχής την επιλογή να ζήσω με τη Σοφία και να δημιουργήσουμε μαζί οικογένεια σημαίνει ότι είχαμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και για τις καλές και για τις άσχημες καταστάσεις που θα έρθουν. Ότι ακόμη και αν φτάσουμε στο σημείο όπου θέλουμε να αλλάξουμε διαδρομή, θα υπάρχει εμπιστοσύνη και κατανόηση στον τρόπο που θα συμβεί αυτό»

Τι απαντά στο γεγονός ότι μετά τον χωρισμό του από τη Σοφία Παυλίδου δεν έχει μαθευτεί τίποτα για την προσωπική του ζωή;

«Και ούτε πρόκειται να μάθετε κάτι για τα προσωπικά μου. (Γελάει.) Το ωραίο είναι να αποκαλύπτονται μόνα τους αυτά τα πράγματα και όχι να μιλάω εγώ για αυτά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι προς το παρόν απολαμβάνω τη φάση που είμαι – με τους φίλους μου και τη δουλειά μου».