Χρήστος Φερεντίνος: «Όσο πιο πολύ ανεβαίνεις με την επιτυχία και φουσκώνεις και νιώθεις κάποιος, τόσο πιο βαριά έρχεται η σφαλιάρα μετά»
Ελλάδα

Χρήστος Φερεντίνος: «Όσο πιο πολύ ανεβαίνεις με την επιτυχία και φουσκώνεις και νιώθεις κάποιος, τόσο πιο βαριά έρχεται η σφαλιάρα μετά»

Χρήστος Φερεντίνος: «Όσο πιο πολύ ανεβαίνεις με την επιτυχία και φουσκώνεις και νιώθεις κάποιος, τόσο πιο βαριά έρχεται η σφαλιάρα μετά»

Ο παρουσιαστής έδωσε μια διαφορετική και σπάνια συνέντευξη στο ΟΚ! για την τηλεοπτική του καριέρα

Μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Χρήστος Φερεντίνος στη Φανή Πλατσατούρα και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο», όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για την τηλεοπτική του καριέρα και το νέο τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζει, την «Τέλεια απόδραση».

«Εγώ συνεργάζομαι με τον Alpha, ο Alpha συνεργάστηκε με την Barking well, που ανέλαβε την παραγωγή του παιχνιδιού, και όλοι μαζί γίναμε μια εξαιρετική ομάδα. Με τον Νίκο Κοκλώνη γνωριστήκαμε λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της Τέλειας απόδρασης και έχω σχηματίσει την καλύτερη εντύπωση για εκείνον και την ομάδα του. Τον είχα παρακολουθήσει σε κάποιες ταξιδιωτικές εκπομπές που έκανε και ύστερα στο J2US και είχα καταλάβει πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που, παρότι δεν είχε τότε μεγάλη εμπειρία στην παρουσίαση, έβαλε τη δική του σφραγίδα, ακολουθώντας έναν δικό του, προσωπικό δρόμο στον τρόπο που παρουσίαζε.

Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να βγάζεις την αλήθεια σου. Στην τηλεόραση δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας αλλά η αλήθεια σου, και η καλή διάθεση είναι υλικό που λειτουργεί στον κόσμο. Και όλο αυτό ο Νίκος Κοκλώνης το έχει, είναι μέρος της προσωπικότητάς του».

«Κάποια πράγματα σε εγκαταλείπουν όταν τα εγκαταλείπεις και εσύ»

Στη συνείδηση του κοινού έχει καθιερωθεί ως ο μετρ των τηλεπαιχνιδιών. Πώς νιώθει για αυτό;

«Στη δική μου συνείδηση δεν είναι έτσι. Θυμάμαι ότι όταν πρωτάρχισα στην τηλεόραση τα παιχνίδια ήταν κάτι που δεν ενδιέφερε να κάνω. Το θυμάμαι γιατί από νωρίς άρχισαν να μου προτείνουν τηλεπαιχνίδια. Δεν με ενδιέφερε όμως, ως τηλεοπτικό είδος. Δεν ήταν αυτό που μου έκανε «κλικ», ούτε μπήκα στην τηλεόραση για να κάνω τέτοια πράγματα. Ξεκίνησα κάνοντας αυτό που ένιωθα, εκπομπές δρόμου δηλαδή, κάτι που κράτησα για χρόνια και ήταν το αγαπημένο μου είδος εκπομπής. Ακόμη παίζουν στο YouΤube και είναι πολύ δημοφιλείς. Φυσικά στην πορεία έκανα και άλλες εκπομπές. Συνεντεύξεις, φάρσες, σόου. Και ύστερα μπήκα στη φάση των τηλεπαιχνιδιών.

Ωστόσο, μέσα μου νιώθω πως μπορώ να μεταπηδήσω σε διαφορετικά κόνσεπτ, απλώς με έχουν συνηθίσει πλέον στα παιχνίδια και ο κόσμος και τα κανάλια. Είναι μια ασφαλής λύση. Δεν θεωρώ πάντως ότι ανήκω στο είδος των τηλεπαιχνιδάδων».

«Μπορείς να καείς είτε βγαίνεις πολύ στην τηλεόραση είτε λίγο. Το «κάψιμο» μερικές φορές δεν είναι η επανάληψη, αλλά το πώς λειτουργείς ο ίδιος  στα πράγματα. Πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος
για όλους μας. Της φθοράς, του ότι μπορεί οι τηλεθεατές να σε βαρεθούν, να μην πουλάς πια, να βρίσκεσαι σε ένα ράφι που δεν σε αγοράζει κανένας. Και ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά πότε θα συμβεί αυτό.

Όπως έχουμε δει και παρουσιαστές να αποσύρονται για ένα διάστημα και να βγαίνουν αναγεννημένοι. Ωστόσο, είναι κάτι που δεν με έχει απασχολήσει πολύ. Όχι λόγω αυτοπεποίθησης ή άγνοιας κινδύνου –που μπορεί να είναι και αυτό– αλλά γιατί δουλεύω και προσπαθώ πολύ για αυτό που κάνω. Και όταν είσαι ακόμη στο παιχνίδι, όλα παίζονται… Κάποια πράγματα σε εγκαταλείπουν όταν τα εγκαταλείπεις και εσύ» λέει.

«Έχει συμβεί να νιώσω πως “καίγομαι” τηλεοπτικά»

«Η δουλειά μου είναι σαν το τρενάκι του λούνα παρκ κάποιες φορές. Ακολουθείς μια διαδρομή, πάνω-κάτω, ανεβαίνεις-κατεβαίνεις, δεν είσαι δηλαδή συνέχεια σε μια καλή και ανοδική πορεία. Έχουν συμβεί διάφορα σε αυτή την πολυετή διαδρομή μου στα τηλεοπτικά, τα οποία με έχουν κάνει να ανησυχήσω και να αλλάξω στροφή, να προβληματιστώ, να πιεστώ και να αγχωθώ πάρα πολύ, να ψάξω διαφορετικούς δρόμους, να κάνω την αυτοκριτική μου και στο, τέλος, να προσπαθήσω περισσότερο.

Είναι και ο τεράστιος ανταγωνισμός που σε οδηγεί στο κόκκινο. Βάζεις συνεχώς το μυαλό σου σε μια διαδικασία να σκεφτεί πώς θα σταθεί. Έχει συμβεί λοιπόν να νιώσω πως «καίγομαι» τηλεοπτικά ανά περιόδους αλλά είμαι και ένας άνθρωπος που προσαρμόζεται εύκολα στην κάθε συνθήκη. Στο τέλος κάνω την αυτοκριτική μου, παραδέχομαι τα λάθη μου και έτσι διορθώνομαι».

«Δεν με έχει κουράσει καθόλου αυτή η δουλειά»

Ο παρουσιαστής ρωτήθηκε αν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από αυτό που κάνει.

«Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρα «όχι»! Δεν με έχει κουράσει καθόλου αυτή η δουλειά και ούτε έχω σκεφτεί ποτέ να τα εγκαταλείψω. Τι δηλαδή; Να φεύγουμε οι πρωινοί, κουράσαμε; (Γελάει.)» λέει.

«Η αδελφή μου ενώ είχε τελειώσει το Πολιτικό της Νομικής και ήδη δούλευε, στη συνέχεια αποφάσισε να πάει στη σχολή Καλών Τεχνών. Τα κατάφερε, έκανε και το μεταπτυχιακό της στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι πως θαυμάζω τους ανθρώπους που μπορούν να ξαναρχίσουν πράγματα, εκτός ηλικίας, αν θέλεις. Και θα μου άρεσε και μένα πολύ να ασχοληθώ με τα αγαπημένα μου, όπως είναι ο κινηματογράφος ή να γίνω σκηνοθέτης διαφημιστικών – τηλεοπτικών προγραμμάτων. Αλλά ως δημοσιογράφος-ρεπόρτερ ξεκίνησα και κρατάω αυτή την ιδιότητα. Η παρουσίαση ήρθε στη συνέχεια» δηλώνει στο περιοδικό για το αν θα ήθελε να ασχοληθεί με κάτι άλλο.

Η επιτυχία και η αποτυχία

«Πολλές φορές έχω αλλάξει γνώμη για αυτά που θεωρούσα επιτυχία και αποτυχία. Γιατί η επιτυχία και η αποτυχία βρίσκονται κολλητά. Όσο πιο πολύ ανεβαίνεις με την επιτυχία και φουσκώνεις και νιώθεις κάποιος, τόσο πιο βαριά έρχεται η σφαλιάρα μετά. Όλα αυτά τα έχω ισορροπήσει μέσα μου και πλέον απολαμβάνω και απογοητεύομαι με άλλο μέτρο. Βέβαια, παίζει ρόλο και η εμπειρία.

Θυμάμαι ότι όταν είχα κάνει κάτι φοβερά νούμερα στα πρώτα γυρίσματα του Super Deal, της τάξεως του 55%-60%, ήθελα να βγω και να πετάξω βεγγαλικά από τη χαρά μου. Ήταν τρομερός ο ενθουσιασμός μου. Όταν άλλαξε αυτό, η απογοήτευσή μου ήταν επίσης μεγάλη. Με τα χρόνια και την εμπειρία, όμως, μαθαίνεις να οδηγείς τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου» λέει.