Χρήστος Λούλης: «Είμαι και σνομπ και απόμακρος ανάλογα με την περίσταση»
Νέα

Χρήστος Λούλης: «Είμαι και σνομπ και απόμακρος ανάλογα με την περίσταση»

Χρήστος Λούλης: «Είμαι και σνομπ και απόμακρος ανάλογα με την περίσταση»

Ο ρόλος του στα «Ψέματα»

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα σειρά του Alpha, «Ψέματα», έχει ο Χρήστος Λούλης, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και μίλησε για τον ρόλο του, τα όνειρά του

«Νιώθω ότι έχω εκπληρώσει πολλά όνειρα και πολλές υποσχέσεις που έδωσα. Αλλά έχω δώσει κι άλλες υποσχέσεις για τη ζωή μου, όχι επαγγελματικά. Θέλω κάποια στιγμή να έχω μια ζωή που δεν θα κυνηγάω συνέχεια την ουρά μου. Να μπορώ να πω ένα καλοκαίρι φεύγω για κάποιους μήνες. Αυτή είναι μια πολυτέλεια. Την πολυτέλεια του χρόνου. Την έζησα στην πρώτη καραντίνα. Τώρα που έχει περάσει, την αναπολώ την πρώτη καραντίνα. Δεν θα ήθελα να ξαναμπούμε, αλλά η ζωή είχε ένα άλλο χρώμα», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Για την αποχή του από την τηλεόραση: «Ήταν περίπου 15 χρόνια που απείχα. Τελευταία σειρά ήταν το “Δυο μέρες μόνο”. Μετά από λίγα χρόνια, είχα και πολύ θέατρο και όταν γίνονταν προτάσεις είχα κλείσει παραστάσεις, πρόβες κλπ. Μετά ήρθε η κρίση που δεν γίνονταν ωραία πράγματα. Τώρα με την πρώτη καραντίνα που δεν υπήρχε θέατρο, μου έγινε η πρόταση για τους 42 βαθμούς και μου άρεσαν τα γυρίσματα. Και τα “Ψέματα”, είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην τηλεόραση. Θα κάνω ένα guest και στον “Δάσκαλο” του Παπακαλιάτη. Μετά από πολλά χρόνια είδα φροντίδα στην τηλεόραση. Μου άρεσαν τα γυρίσματα, τα ερωτεύτηκα ξανά».

«Έχω φίλους από τον χώρο. Είμαι καλόψυχος, καλόπιστος, αλλά δεν μπορώ να μην είμαι ειλικρινής μαζί σου, είμαι και σνομπ και απόμακρος. Δεν είμαι και ο πιο κοινωνικός άνθρωπος στον κόσμο. Καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να δει ένα πράγμα και να το μεγενθύνει. Θα δώσουμε σημασία σε ότι ακούγεται για εμάς; Από πολύ νωρίς στη ζωή μου, είχα πάρει απόφαση, ότι με πιέζει η προοπτική να έχω πάρα πολλούς φίλους. Με ένοιαζε να έχω λίγους φίλους γιατί ήθελα την πολυτέλεια να είμαι όπως είμαι».

Για τα «Ψέματα»: «Βλέπεις έναν αξιοσέβαστο άνθρωπο, πετυχημένο, συμπαθέστατο και βγαίνει ραντεβού με τη δασκάλα του γιου του. Ξαφνικά τον κατηγορεί για βιασμό. Αυτό είναι το ωραίο της σειράς, ότι σε φέρνει αντιμέτωπο με κοινωνικά στερεότυπα. Όταν είσαι εμφανίσιμος, πετυχημένος, με χρήματα, ότι δεν είναι δυνατόν να κρύβεις μυστικά ή σκοτάδια μέσα σου. Αυτομάτως οι τηλεθεατές λένε δεν γίνεται. Η σειρά παίζει με αυτά, θέλοντας να σου δείξει ότι όλοι είμαστε ικανοί για όλα και ότι ποτέ δεν ξέρεις, ακόμα και ένα δημόσιο πρόσωπο, τι μπορεί να κρύβει η ιδιωτική του ζωή».

Για το αν θα μπορούσε σε μια σειρά το θύμα να είναι ο άντρας: «Μιλάμε για τηλεόραση και αυτή θα θίξει αυτό που κυρίως γίνεται. Τα πιο πολλά θύματα είναι γυναίκες. Υπάρχουν και άντρες, αλλά οι γυναίκες είναι αλήθεια ότι είναι περισσότερες. Σήμερα αν μια γυναίκα με κατηγορήσει για κάτι, είναι δύσκολο να αποφύγω την κατακραυγή, ακόμα κι αν είμαι αθώος. Η σειρά είναι σαν να σου υπενθυμίζει, ότι οι άνθρωποι έχουμε όλοι ένα ποσοστό καταπίεσης που το δεχόμαστε και το ασκούμε. Είναι και γελοίο, αλλά είναι και τραγικό. Ασκούμε βία και καταπίεση εκεί που μας παίρνει».