Χρήστος Λούλης: «Κινδύνεψα να χάσω τη ζωή μου. Έπινα και καβαλούσα μηχανή»
Νέα

Χρήστος Λούλης: «Κινδύνεψα να χάσω τη ζωή μου. Έπινα και καβαλούσα μηχανή»

Χρήστος Λούλης: «Κινδύνεψα να χάσω τη ζωή μου. Έπινα και καβαλούσα μηχανή»

Ο ηθοποιός μίλησε για την καλλιτεχνική του πορεία και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» παραχώρησε ο Χρήστος Λούλης, ο οποίος το καλοκαίρι θα βρεθεί στις 15 και 16 Ιουλίου στην Επίδαυρο με τους «Πέρσες του Αισχύλου.

«Ο Αισχύλος έγραψε τους «Πέρσες» για να περιγράψει την ναυμαχία της Σαλαμίνας, την οποία έζησε από μέσα ο ίδιος. Η πιο γνωστή φράση της τραγωδίας, δια στόματος αγγελιοφόρου, είναι το «εμπρός παιδιά των Ελλήνων, υπερασπιστείτε την πατρίδα σας, τα τέκνα, τις γυναίκες…». Είναι άλλο πράγμα να μάχεσαι επειδή κάποιος έρχεται να σου πάρει την πατρίδα και άλλο να θέλεις εσύ να κατακτήσεις την πατρίδα του άλλου», είπε ο ηθοποιός για το έργο.

Εκτός από τον Χορό της τραγωδίας, θα συμμετέχουν και 40 επιπλέον εθελοντές ως Χορός, οι οποίοι επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αυτή την εμπειρία.

«Έκανα τότε τον ατρόμητο, αλλά…»

Στη συνέχεια ο Χρήστος Λούλης αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική του πορεία, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε.

«Όταν βγήκα από τη σχολή ήμουν 23 χρονών και σήμερα είμαι 46. Έκανα τότε τον ατρόμητο, αλλά ήμουν πιο φοβισμένος. Έκανα τον ατρόμητο ως άμυνα και για να ξεπεράσω τη χαμηλή μου αυτοεκτίμηση, βάζεις ένα προσωπείο αφοβίας που καταρρέει στην πρώτη δυσκολία. Άγγιξα επικίνδυνα όρια σε σχέση με το να χάσω την πορεία μου, το μυαλό μου, την ψυχή μου, να χάσω φίλους θεωρώντας ότι είμαι φοβερός και τρομερός», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Κόντεψα να χάσω φίλους, γιατί ένιωσα ότι είμαι πιο σημαντικός από εκείνους. Με αυτά που λέμε όταν κρίνουμε τους άλλους, στην ουσία λέμε πιο πολλά για εμάς. Κινδύνεψα να χάσω τη ζωή μου, γιατί όταν είσαι νέος κάνεις βλακείες. Έπινα και καβαλούσα μηχανή, θα μπορούσε πολύ εύκολα να συμβεί το μοιραίο. Οριακά δεν έχασα τη ζωή μου. Ήμουν στο αυτοκίνητο, είχαν κλείσει τα μάτια μου, είδα την κολώνα να έρχεται επάνω μου και γύρισα το τιμόνι τελευταία στιγμή».

Ο ηθοποιός τόνισε πως δεν έχει πλησιάσει ποτέ ναρκωτικά και στον πατέρα του που ανησυχούσε εξήγησε πως ήθελε στη σκηνή να έχει τον έλεγχο.

Τα… συμπτώματα του έρωτα

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για την σύζυγό του, Έμιλι Κολιανδρή, με την οποία είναι μαζί εδώ και 21 χρόνια.

«Αν εξηγήσω γιατί την ερωτεύτηκα, το μικραίνω, αλλά για τα «συμπτώματα» μπορώ να μιλήσω… Στην Έμιλι είδα πρώτα απ’ όλα τα μάτια της, το δέρμα της, μύρισα τα μαλλιά της. Είναι «συμπτώματα» αυτά, αλλά δεν ξέρεις για ποιο λόγο σε έπιασε η «αρρώστια». Με την Έμιλι ένιωσα σα να ήταν η πρώτη φορά και η παντοτινή. Είναι αυτό που σε πιάνει το στομάχι σου, αλλά ποτέ δεν κυνήγησα πολύ και δεν έκανα καμάκι», είπε.

Ο Χρήστος Λούλης θυμήθηκε την περίοδο που το ζευγάρι έπαιζε «κρυφτούλι».

«Δουλεύαμε με τον Λεύτερη Βογιατζή που ήταν δύσκολος άνθρωπος και το κλίμα στην πρόβα ήταν βαρύ. Δεν ήταν εύκολο να εκδηλώσει κάποιος την προτίμηση του. Ήταν όλο καταπιεσμένο και κρυφό, στην πρόβα και εγώ και η Έμιλι φοβόμασταν να δείξουμε ότι έχουμε ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλο».

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως δεν μπορούσε ποτέ να προσεγγίσει ένα κορίτσι, κάτι που τον έκανε να νιώθει χάλια: «Έφαγα πολύ χυλόπιτα. Σκέφτηκα ότι δεν ξέρω να φλερτάρω, δεν μου έβγαινε με τίποτε, αλλά κάποια στιγμή πήγαμε με την Έμιλι για τσιγάρα και στο γυρισμό δώσαμε το πρώτο μας φιλί. Το πιο πολύ φλερτ που έκανα με την Έμιλι ήταν να αφήνουμε τα χέρια μας να ακουμπιούνται και μέσα σε αυτή τη στιγμή μπορείς να χωρέσεις τα πάντα…».

Για εκείνον το πιο δύσκολο είναι να είσαι με κάποιον 20 χρόνια, ενώ το εύκολο είναι να χωρίζεις, να τα φτιάχνεις με άλλον, να ξαναχωρίζεις, να πηγαίνεις στο επόμενο: «Είναι πιο εύκολο να πεις «γεια σου» από το να έρθεις αντιμέτωπος με τον εαυτό σου και με τις δυσκολίες σου, αλλά εγώ και η Έμιλι δεν το κάναμε. Έχουμε ψυχική σύνδεση και συγγένεια με την Έμιλι, που δε σκέφτηκα ποτέ ότι αυτή τη γυναίκα μπορώ να τη χάσω από τη ζωή μου με τίποτα».

Ανάμεσα στα θέματα που συζητούν είναι η ρουτίνα και η βαρεμάρα, κάτι που έχουν συμφωνήσει να συζητούν και οι δύο. «Τι πιο ωραίο από το να αναγνωρίσεις τη ρουτίνα και να πεις στον άλλο “ξέρεις κάτι; βαριέμαι πάρα πολύ τώρα με αυτή τη ρουτίνα που έχουμε”».

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως της έχει κάνει σκηνή ζηλοτυπίας, λέγοντάς της χαρακτηριστικά «τι είναι τώρα αυτά τα πράγματα;».