Υπόθεση με βιτριόλι – Καταπέλτης ο δικηγόρος της Ιωάννας: «Ήθελε να τη δει να λιώνει και να πεθαίνει»
Κοινωνία

Υπόθεση με βιτριόλι – Καταπέλτης ο δικηγόρος της Ιωάννας: «Ήθελε να τη δει να λιώνει και να πεθαίνει»

Υπόθεση με βιτριόλι – Καταπέλτης ο δικηγόρος της Ιωάννας: «Ήθελε να τη δει να λιώνει και να πεθαίνει»

Την ενοχή της κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου ζήτησε ο κ. Μαστραντωνάκης

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ήταν για ακόμη μία φορά στο δικαστήριο. Η αγόρευση του Εισαγγελέα ήταν καταπέλτης και έκανε λόγο για σχέδιο εξόντωσης με ανθρωποκτόνο εγωισμό.

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά», είπε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

«Ήθελε να την δει να λιώνει και να πεθαίνει»

«Πραγματικά ο Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης, δεν άφησε το παραμικρό που να μην σχολιάσει. Είπε τα πάντα και τους λόγους που μιλάμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αυτό που είπε και με συγκλόνισε είναι ότι μέσα σε ένα λεπτό άλλαξε η ζωή ενός ανθρώπου για πάντα. Νομίζω πως μετά τον Εισαγγελέα η κατηγορούμενη δεν άντεξε να ακούσει, δεν άντεξε τον ίδιο της τον εαυτό, και έφυγε. Δεν έχει λυγίσει, δεν θα λύγιζε ούτε τώρα. Δεν ήθελε να δεχτεί ούτε στ’ αυτιά της να φτάσει ο ήχος για το ποια είναι. Περνάει από το μυαλό μου ότι αυτή η συμπεριφορά δεν θα αλλάξει», είπε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!».

«Ήθελε να την δει να υποφέρει, να πεθαίνει με αυτό τον τρόπο. Ήθελε να την δει να λιώνει και να πεθαίνει. Δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός ότι αυτό που ήθελε ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα».

Η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στην κατηγορούμενη είναι 15 χρόνια. Από αυτά θα εκτίσει τα 3/5 της ποινής, το οποίο μεταφράζεται σε 5 ή 5,5 χρόνια.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ πως για τέτοια εγκλήματα οι ποινές να είναι χαμηλές. Τι είναι πιο σοβαρό θέμα, η κλοπή ή να ασελγήσεις σε ένα παιδί και να του καταστρέψεις τη ζωή;», κατέληξε.