Υπόθεση Πάτρας: Αυτό είναι το κοινό σημείο με τους θανάτους Τζωρτζίνας και Μαλένας
Κοινωνία

Υπόθεση Πάτρας: Αυτό είναι το κοινό σημείο με τους θανάτους Τζωρτζίνας και Μαλένας

Υπόθεση Πάτρας: Αυτό είναι το κοινό σημείο με τους θανάτους Τζωρτζίνας και Μαλένας

Τι αναφέρουν οι νέες εξελίξεις;

Ανάμεσα στις πολλές ομοιότητες που εμφανίζουν οι θάνατοι της Τζωρτζίνας και της Μαλένας είναι και η φθορά στο συκώτι.

Το ερώτημα παραμένει ένα και μέχρι τώρα αναπάντητο: Μπορεί να χορηγήθηκε και στη Μαλένα θανατηφόρα δόση τοξικής ουσίας όπως έγινε στην Τζωρτζίνα με την κεταμίνη;

«Η χορήγηση τοξικών δόσεων φαρμάκων μπορούν να προκαλέσουν φθορά στο ήπαρ δηλαδή οι αλλοιώσεις που είχε η Τζωρτζίνα και η Μαλένα όντως μπορεί να έχουν προκληθεί και στις δύο περιπτώσεις από την χρήση και χορήγηση φαρμακευτικής ουσίας» επισήμανε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Οι πρώτες τοξικολογικές της Μαλένας το 2019 είχαν βγει καθαρές ενώ -όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Live News- η χορήγηση κεταμίνης είχε ελεγχθεί στο αίμα της μικρής και είχε βγει αρνητική.

«Ναι είχαμε ψάξει κεταμίνη στο αίμα της Μαλένας και δεν βρέθηκε. Οι εξετάσεις της ήταν καθαρές, δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα» είχε αποκαλύψει ο τοξικολόγος της Μαλένας.

Αν λοιπόν δεν βρέθηκε κεταμίνη στο αίμα, αποκλείεται και η πιθανότητα να είχε χορηγηθεί όντως η ουσία στο παιδί αλλά να είχε προλάβει να μεταβολιστεί; Η απάντηση που δίνει ο τοξικολόγος της Μαλένας στο Live News ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε.

«Στην περίπτωση της Μαλένας εξετάσαμε το αίμα, αλλά δεν βρήκαμε κεταμίνη. Αυτό σημαίνει ότι είτε δεν χορηγήθηκε είτε χορηγήθηκε αλλά είχε ήδη μεταβολιστεί και πλέον δεν ήταν ανιχνεύσιμη.

Εξαρτάται πάντα και με τη δόση που θα δώσεις. Η θεραπευτική δόση μεταβολίζεται γρήγορα εν αντιθέσει με τη θανατηφόρα δόση που ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να την μεταβολίσει» συμπλήρωσε ο τοξικολόγος.

Είναι ο ίδιος τοξικολόγος που ανίχνευσε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο σωματάκι της Τζωρτζίνας. Αποκλειστικά στο Live News εκφράζει την πεποίθηση πως μια δόση κεταμίνης που δεν ανιχνεύτηκε στο αίμα μπορεί να ανιχνευτεί σε άλλο σημείο.

«Αν η ουσία έχει μεταβολιστεί, δεν ανιχνεύεται μετά από κάποιες ώρες στο αίμα. Μπορεί όμως να έχει “εγκλωβιστεί”, να έχει μείνει σε κάποιους ιστούς.

Παραδείγματος χάριν να έχει εγκλωβιστεί στο συκώτι, μπορεί να έχει μείνει στον πνεύμονα σας λέω τώρα τυχαία σημεία».

Μέσα από τους ιστούς της Μαλένας λοιπόν επιχειρούν σήμερα οι Καρακούκης και Καλόγρηας να βρουν ευρήματα ικανά να αιτιολογήσουν τον αιφνίδιο θάνατο ενός κοριτσιού που μέχρι και ένα 24ωρο πριν είχε άριστη κλινική εικόνα.

Η απάντηση ίσως να βρίσκεται στην εκτεταμένη φθορά στο συκώτι της μικρής, η οποία ήταν σχεδόν τριπλάσια από εκείνη της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Μπορούμε να προσθέσουμε κι αυτό ως στοιχεία που ενδυναμώνει την θεωρία ότι ο θάνατος της πρώτης κόρης Μαλένας να επήλθε με τη χορήγηση κάποιας ουσίας» είπε ο κ. Γαλεντέρης.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο παρακάτω: