Ζώδια: Ποιοι είναι οι πιο γκρινιάρηδες του αστρολογικού χάρτη;
ΖΩΔΙΑ

Ζώδια: Ποιοι είναι οι πιο γκρινιάρηδες του αστρολογικού χάρτη;

Ζώδια: Ποιοι είναι οι πιο γκρινιάρηδες του αστρολογικού χάρτη;

Η φάση είναι... Μην αρχίζεις τη μουρμούρα!

«Γκρινιάζω;;; Εγώ ποτέ …απεχθάνομαι την γκρίνια και δεν μπορώ τους γκρινιάρηδες ανθρώπους»!

Οι περισσότεροι από εμάς δεν παραδεχόμαστε ότι η γκρίνια είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και ότι άθελά μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε οι καταστάσεις μας παρασύρουν να μουρμουράμε για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Όλα τα ζώδια έχουν την τάση να γκρινιάζουν, αλλά για διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα. Σύμφωνα με την προσωπικότητα των ζωδίων, μεγαλύτερο ταλέντο στην γκρίνια έχουν τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) αλλά και τα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς).

Ωστόσο το «Όσκαρ της Γκρίνιας» θα μπορούσε να απονεμηθεί στον πρακτικό και λογικό Παρθένο, αφού είναι στοιχείο του χαρακτήρα του να αναζητά την τελειότητα, να έχει κτητική διάθεση και να στέκεται στις λεπτομέρειες!

Ας δούμε όμως, για ποιους λόγους τις περισσότερες φορές γκρινιάζει κάθε ζώδιο σύμφωνα με το oroskopos.gr:

ΚΡΙΟΣ

«Όποιος βαριέται να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει»: Μία κλασική ατάκα που θα ακούσεις από έναν Κριό, που θέλει στη ζωή του όλα να κυλούν σε γρήγορους ρυθμούς. Ο Κριός γκρινιάζει όταν γύρω του υπάρχουν καθυστερήσεις που τον εμποδίζουν να συνεχίσει τους γρήγορους ρυθμούς του. Έτσι λοιπόν μπορεί να τον ακούσεις να γκρινιάζει:

• Αν στον δρόμο καθώς οδηγεί υπάρχει μποτιλιάρισμα ή τον πιάνουν όλα τα φανάρια

• Όταν η παρέα του χαζεύει με τις ώρες τις βιτρίνες και δεν ακολουθεί τους ρυθμούς του

• Όταν οι άνθρωποι γύρω του θέλουν το χρόνο τους για να αποφασίσουν ή απλά ζητούν πιο ήρεμους τόνους στην καθημερινότητά τους.

• Όταν δεν γίνεται το δικό του!

ΤΑΥΡΟΣ

Ο γλυκός Ταύρος, είναι ένας άνθρωπος που επιθυμεί στη ζωή του να κυριαρχεί η ηρεμία, η τάξη και η ασφάλεια. Όταν λοιπόν δεν κυλούν όλα αρμονικά έτσι όπως θα θελε, τότε θα ξεκινήσει την γκρίνια και δύσκολα θα την σταματήσει…

Οι συχνές αιτίας γκρίνιας ενός Ταύρου είναι οι ακόλουθες:
• Όταν βλέπει το πορτοφόλι του να αδειάζει! Νιώθει ανασφάλεια αν δεν έχει οικονομική άνεση, γιατί θέλει να μπορεί να χαίρεται όλες τις καθημερινές απολαύσεις, χωρίς πίεση!
• Αν τον πιέσεις να πάρει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ αποφάσεις !

• Θα γκρινιάξει με τον γείτονα που θα κάνει φασαρία τις πιο ακατάλληλες ώρες και θα τον ενοχλήσει!

• Θα γκρινιάξει μέχρι τελικής πτώσης, αν τον στήσεις σε ραντεβού!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η γκρίνια δεν είναι ένα από τα στοιχεία της προσωπικότητας ενός Διδύμου, αφού αντιλαμβάνεται με ανάλαφρη διάθεση τα καθημερινά συμβάντα που άλλους βγάζουν εκτός ορίων! Ωστόσο κάποιες στιγμές, όταν έχει και αυτός τις μαύρες του θα γκρινιάξει όταν:

• Δεν δίνεις σημασία στα λόγια του και δείχνεις πως βαριέσαι να τον ακούς να μιλάει!

• Όταν οι άνθρωποι που συναναστρέφεται είναι κολλημένοι σε συντηρητικές ιδέες και έχουν στενόμυαλο τρόπο σκέψης!

• Όταν ξεχάσει το κινητό του στο σπίτι, το laptop του χαλάσει ή βρεθεί σε μέρος που αναγκαστικά δεν μπορεί να έχει επικοινωνία με φίλους ή συναδέλφους!

• Όταν τον διακόψεις ή δεν τον αφήσεις να μιλήσει και να σου πει όλα όσα θέλει!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η γκρίνια για τον Καρκίνο είναι βίωμα, δεν υπάρχει μέρα χωρίς να γκρινιάξει ή να παραπονεθεί για κάτι που μπορεί να τον ενόχλησε. Αν πλησιάζουμε και σε πανσέληνο, τότε θα βρει πάρα πολλές αφορμές για να γκρινιάξει – αφού η Σελήνη ο κυβερνήτης του, τον επηρεάζει σημαντικά-! Παρακάτω λοιπόν οι αιτίες γκρίνιας ενός Καρκίνου:

• Αν δεν του κάνεις αγκαλίτσες, ζουζουνίσματα και δεν του δείξεις την αγάπη σου!

• Ρεσιτάλ γκρίνιας θα δώσει όταν δεν αισθάνεται καλά και νιώθει αδιαθεσίες.

• Αν δεν του ετοιμάσεις το φαγητό που θέλει ή δεν θελήσεις να τιμήσεις το φαγητό που σου ετοίμασε με πολύ κόπο!

• Αν χάσει κάποιο πολύτιμο αντικείμενό του, ή αν δεν βρίσκει τα πράγματά του! Ο Καρκίνος δένεται με τα υπάρχοντά του, δεν θέλει να του τα πειράζουν ή να τους αλλάζουν θέση. Όταν δεν βρίσκει αυτό που αναζητά, τον πιάνει πανικός, γιατί νομίζει ότι το έχασε!

ΛΕΩΝ

Το Λιονταράκι είναι κεφάτο, αισιόδοξο και λαμπερό! Σπάνια θα το δεις να γκρινιάζει, αλλά ακόμα και όταν το κάνει, το κάνει με τρόπο, που δεν σε κουράζει! Ωστόσο επειδή όπως προαναφέραμε, όλα τα ζώδια έχουν τις μουρμούρες τους, έτσι λοιπόν και ο Λέοντας, θα κάνει τις γκρίνιες του στις περιπτώσεις που περιγράφουμε παρακάτω:

• Όταν δεν κάνεις πράξη όλα όσα του έταξες…τότε πραγματικά την «έκατσες», θα γκρινιάξει αλύπητα!

• Αν δεν του δώσεις την αρμόζουσα προσοχή! Θα φορέσει το καινούριο του συνολάκι, θα λάμψει από ομορφιά και γοητεία και εσύ δεν θα τον κανακέψεις;
• Ξεχνάς γενέθλια, επέτειο ή κάποια σημαντική μέρα για το Λιονταράκι …την έβαψες!!!!

• Του συμπεριφέρεσαι μίζερα και τσιγγούνικα; Ετοιμάσου να δώσει παράσταση γκρίνιας!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αν το Παρθενάκι μία μέρα ξυπνήσει και δεν ξεκινήσει από το πρωί να γκρινιάζει, τότε να ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά …μάλλον δεν θα είναι στις φόρμες του! Η τάση του να κολλάει στις πιο μικρές λεπτομέρειες, να κριτικάρει και να σχολιάζει τα πάντα τον κάνουν να συγκαταλέγεται στους TOP γκρινιάρηδες του ζωδιακού. Δεν χρειάζονται σοβαροί λόγοι για να γκρινιάξει, ωστόσο οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι οι ακόλουθες:

• «Μα τι ακαταστασία είναι αυτή που επικρατεί; Εγώ δεν μπορώ να ζήσω έτσι»: Αν ζεις μαζί με έναν Παρθένο, τότε θα πρέπει να συνηθίσεις την γκρίνια που οφείλεται στην καθαριότητα αλλά και στην τάξη του σπιτιού.

• «Πάλι το ίδιο φαγητό να φάμε; Μα σου έχω πει ότι τα τηγανητά κάνουν κακό στην υγεία»: Αρκετές στιγμές γίνεται μίζερος με το φαγητό και γκρινιάζει όταν του ετοιμάσεις κάτι που δεν είναι και τόσο υγιεινό!

• «Ή το τσιγάρο ή εγώ …τελεσίγραφο»: Συχνά θα τον ακούσεις να γκρινιάζει αν βρίσκεται σε χώρο καπνιζόντων.

• «Μα δεν έχεις καθόλου πρόγραμμα στη ζωή σου; Αν θέλεις να τα πάμε καλά τότε φρόντισε να μπεις σε μία τάξη»: Είσαι ασυνεπής; Δεν αντιμετωπίζεις με σοβαρότητα το κάθε τι; Τότε φρόντισε να έχεις μαζί σου ωτοασπίδες, γιατί θα ακούσεις τέτοια γκίνια και κήρυγμα από τον Παρθένο, που δεν θα το ξεχάσεις για όσο ζεις!

ΖΥΓΟΣ

Τις περισσότερες φορές ο Ζυγός γίνεται ο αποδέκτης της γκρίνιας, ενώ σπάνια θα τον ακούσεις τον ίδιο να μουρμουράει. Έχει έναν ήρεμο και διπλωματικό χαρακτήρα, και δύσκολα μπορεί να ανεχθεί την καταπιεστική γκρίνια. Οι δικές του γκρίνιες, ξεκινούν από την ανασφάλεια και την αναποφασιστικότητά του. Γι’αυτό λοιπόν θα τον ακούσεις να γκρινιάζει όταν:

• Τον ζορίσεις για να πάρει μία απόφαση ή του παρακάνεις πολύπλοκα τα πράγματα τότε θα πρέπει να προετοιμαστείς να τον δεις πανικοβλημένο να μουρμουράει!

• Όταν θέλει να αγοράσει ένα ρούχο και δεν το βρίσκει στο μέγεθος ή στο χρώμα που επιθυμεί!

• Όταν νιώσει γύρω του ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός!

• Όταν κάποιος του επιτίθεται με καβγά και διάθεση για γκρίνια

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ένας Σκορπιός, θα βρει πολλές ασήμαντες αφορμές για να γκρινιάξει, ωστόσο αν δεν δώσεις σημασία στη μουρμούρα του και δεν προσπαθήσεις να διορθώσεις την κατάσταση, τότε τα πράγματα θα πάρουν δυσάρεστη τροπή. Το ρεσιτάλ μουρμούρας που θα δώσει, θα σου δημιουργήσει πονοκέφαλο και αν πάλι δεν του δώσεις σημασία, τότε ο Σκορπιός θα περάσει στην επίθεση… Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι γκρίνιας;

• «Μα γιατί αυτός/αυτή και όχι εγώ»: Η ζήλεια του πολλές φορές τον οδηγεί σε απίστευτη μουρμούρα, αφού θέλει αυτός να είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος! Αν η προσοχή σου στραφεί σε κάποιο άλλο πρόσωπο, τότε να έχεις την υπομονή να ανεχθείς τις γκρίνιες του!

• «Νομίζω ότι κάτι μου κρύβεις και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου»: Θα μυριστεί ο Σκορπιός ότι κρατάς κάποια πράγματα για τον εαυτό σου και ότι διατηρείς μυστικά από αυτόν; Θα νευριάσει, θα γκρινιάξει …μέχρι να μάθει ότι του κρύβεις!

• Θέλεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου; Προτιμάς να μείνεις λίγες μέρες χωρίς παρέα; Αρνείσαι τις προτάσεις του Σκορπιού και τον κρατάς σε απόσταση ;;; Τότε ναι …καλά να πάθεις, η γκρίνια του θα σε σε κάνει να αλλάξεις άποψη!

• Αν δεν ακούσεις την συμβουλή του, αν αγνοήσεις τα λόγια του και αν προσπαθήσεις να του επιβληθείς , τότε η γκρίνια του θα σε κάνει να εξαντληθείς. Αν σε πιάσει να του λες και ψέματα …τότε …καλά να πάθεις!

• Αν «ψαχουλέψεις» στα προσωπικά του αντικείμενα ή τους αλλάξεις θέση τότε θα γευτείς στο έπακρο την Σκορπίσια γκρίνια.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η γκρίνια δεν είναι στη φύση του κεφάτου και αισιόδοξου Τοξότη, που βλέπει τη ζωή με ανάλαφρη διάθεση και αισιοδοξία. Τις στιγμές που θα έχει τις μουρμούρες του, είναι όταν νιώθει εγκλωβισμένος, όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερα και όταν στη ζωή του επικρατεί στασιμότητα. Οι συνηθισμένοι λόγοι γκρίνιας είναι οι ακόλουθοι:

• «Πάλι μέσα θέλεις να μείνουμε; Κουράστηκα, θέλω να βγω έξω να διασκεδάσω»: Αν ψάχνεις έναν τρυφερό γατούλη/α που να λουφάζεται στον καναπέ και να κάνετε cocooning, ο Τοξότης δεν είναι το κατάλληλο άτομο. Αν προσπαθήσεις να τον περιορίσεις και αρνείσαι τις προτάσεις του για εξόδους, θα γκρινιάξει …όμως σύντομα θα κάνει αυτό που θέλει ο ίδιος!

• Γκρινιάζει όταν του γκρινιάζεις: Αν αρχίσεις να μουρμουράς για πολλούς και διάφορους λόγους, στην αρχή δεν θα δώσει σημασία, αν όμως συνεχίσεις να δίνεις ρεσιτάλ, τότε θα πάρει μπροστά και ο Τοξότης και θα ξεκινήσει την δική του γκρίνια που θα σου μείνει αξέχαστη!

• Όταν διανύει περιόδους που του πάνε όλα στραβά: Ο Τοξότης μπορεί να μην το βάζει κάτω στις δυσκολίες, γιατί είναι κεφάτος και αισιόδοξος, όταν όμως η τύχη πάψει να είναι γενναιόδωρη μαζί του και του τυχαίνει η μία αναποδιά μετά την άλλη, εκείνες τις στιγμές θα τον δεις να γκρινιάζει!
• Η ρουτίνα και η στασιμότητα, τον εκνευρίζουν και τον κάνουν αρκετά γκρινιάρη! Αν η ζωή του δεν έχει εξέλιξη, αλλαγές, περιπέτεια και δράση …βαριέται και ξεκινά τη μουρμούρα!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως μπορεί να μην είναι ο πρωτοστάτης στην γκρίνια, όμως έχει και αυτός τις «μουρμούρικες» στιγμές του όσο και να προσπαθήσεις να του φτιάξεις την διάθεση, είναι δύσκολο να τα καταφέρεις! Οι στιγμές γκρίνιας, που θα πρέπει να δείξεις υπομονή μαζί του, είναι οι ακόλουθες:

• Όταν στην δουλειά, πάνε όλα ανάποδα: Η καριέρα του είναι το Α και το Ω στη ζωή του, γιατί διψά για καταξίωση και είναι εργασιομανής! Αν στην δουλειά λοιπόν έχει αναποδιές, τότε αναπόφευκτα θα μεταφέρει την γκρίνια στο σπίτι και στην προσωπική του ζωή!

• Το πορτοφόλι αδειάζει και οι υποχρεώσεις τρέχουν: Αν το πορτοφόλι του αδειάζει και βλέπει ότι τα έξοδα αυξάνονται και δεν μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του τότε απογοητεύεται και ξεκινά την γκρίνια. Αν εσύ δεν τον κατανοήσεις και τον επιβαρύνεις και με τις δικές σου σπατάλες, τότε εκτός από μουρμούρα θα πρέπει να ανεχτείς και τα μούτρα του!

• Αν τον προσβάλεις μπροστά σε τρίτους: «Για ένα καθαρό κούτελο ζούμε» είναι η άποψη του Αιγόκερω, που δεν θέλει ποτέ να τον προσβάλλουν μπροστά σε κόσμο, γιατί δεν του αρέσει να δίνει δικαιώματα. Θα γκρινιάξει αλλά και θα εξαγριωθεί αν γίνει «ρεζίλι» μπροστά σε κόσμο και χαλάσει το κοινωνικό του prestige!

• Έχετε προγραμματίσει ένα πολύ σημαντικό ραντεβού και τελευταία στιγμή το αναβάλεις; Συμπεριφέρεσαι απέναντί του με αστάθεια και επιπολαιότητα; Τότε θα γευτείς καταλυτική γκρίνια, που με λίγες κουβέντες του θα σε βάλει στη θέση του!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο απρόβλεπτος και εκρηκτικός Υδροχόος , έχει ξαφνικές αναλαμπές γκρίνιας που ευτυχώς του περνούν εύκολα και γρήγορα. Τις περισσότερες φορές η γκρίνια του οφείλεται σε προβλήματα που αφορούν την κοινωνία, το περιβάλλον και τη ζωή γενικότερα. Πιο αναλυτικά:

• Γκρίνια για την πολιτική: Μπορεί να οδηγεί και να ακούει στο ραδιόφωνο τις ειδήσεις και ξαφνικά να τον δεις να βρίζει, να φωνάζει και να τα βάζει με την κοινωνία και το κράτος. Η γκρίνια του θα συνεχίστει σε όλη την διάρκεια της ημέρας, αφού το θέμα της πολιτικής τον κάνει να βγαίνει εκτός ορίων!

• Ενώ περπατά αμέριμνος βλέπει στο δρόμο ένα συμβάν που τον βγάζει εκτός ορίων! Ξεκινά την γκρίνια όταν οι γύρω του δεν σέβονται το περιβάλλον, όταν κακομεταχειρίζονται ζώα ή παιδιά ή όταν γίνεται μάρτυρας σοβαρών κοινωνικών προβλήματων!
• Γκρίνια όταν κάποιος του στερεί την ελευθερία του: Αν είναι αρκετά πιεσμένος στη δουλειά του και δεν του μένει χρόνο για την προσωπική του ζωή ή αν κάποιο άτομο τον πίεζει με τις υπερβολικές απαιτήσεις , τότε η μουρμούρα του δεν θα έχει τελειωμό!

• Αν στην καθημερινή σας επαφή του δείξεις ότι έχεις ταμπού, προκαταλήψεις ή οι σκέψη και το μυαλό σου λειτουργούν με στερεότυπα, τότε η γκρίνια είναι αναπόφευκτη!

ΙΧΘΥΣ

Το γλυκό και παραπονιάρικο Ψαράκι θα γκρινιάξει αρκετά και καθημερινά, αλλά θα το κάνει με τόσο γλυκό τρόπο που δεν θα κουράσει. Αν όμως τα προβλήματα στη ζωή του είναι μεγάλα, τότε η γκρίνια του γίνεται έντονη και αρκετά εκνευριστική. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι γκρίνιας είναι οι ακόλουθοι:

• «Δεν μ’αγαπάς και το ξέρω, δεν μ’αγαπάς και υποφέρω»: Για απλούς και ασήμαντους λόγους θα ξεκινήσει την γκρίνια γιατί θα αμφισβητεί τα συναισθήματά σου.

• Τον αποπέρνεις, πληγώνεις τα συναισθήματά του ή του μιλάς απότομα; Τότε ετοιμάσου για γκρίνια και κλάμα μαζί!!!

• Τις στιγμές που δέχετε μεγάλη πίεση ή η καθημερινότητά του έχει αρκετές υποχρεώσεις που τον εξαντλούν, τότε θα γκρινιάξει χωρίς σταματημό!

• Όταν θέλει να ξεφύγει από τα δύσκολα, η άμυνά του είναι η γκρίνια. Έτσι λοιπόν αν ζητάς ανυπόμονα να πάρεις μία καθοριστική απάντηση από τα χειλάκια του Ιχθύ, ή αν του ρίξεις τις ευθύνες για ένα γεγονός, τότε θα δεχθείς γκρίνια για να υπερασπίσει τον εαυτό του αλλά και για να ξεγλιστρίσει …