Cristiano Ronaldo: Τέλος από τη Manchester United «κοινή συναινέσει» – Η ανακοίνωση
Αθλητικά

Cristiano Ronaldo: Τέλος από τη Manchester United «κοινή συναινέσει» – Η ανακοίνωση

Cristiano Ronaldo: Τέλος από τη Manchester United «κοινή συναινέσει» – Η ανακοίνωση

Εκτός Manchester είναι πλέον και επίσημα ο Cristiano Ronaldo.

Μετά την εκρηκτική του συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν για τον τρόπο που του φέρθηκε η ομάδα όταν έχασε το ένα από τα δύο παιδιά του αλλά και την κατάσταση μέσα σε αυτήν, ο άσος των γηπέδων μπήκε στη μαύρη λίστα.

Μεταξύ άλλων, ο Ronaldo είχε πει:

«Οι ιδιοκτήτες του συλλόγου, οι Γκλέιζερς, δεν νοιάζονται για τον σύλλογο. Εννοώ τον επαγγελματικό αθλητισμό. Νοιάζονται για τα λεφτά από το μάρκετινγκ και όχι για τον αθλητισμό κατά τη γνώμη μου. Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τους Γκλέιζερς. Δίνουν όλη τη δύναμη στους προέδρους και τους αθλητικούς διευθυντές. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι οι παίκτες θέλουμε το καλύτερο για τον σύλλογο. Εγώ θέλω το καλύτερο για τον σύλλογο, τον αγαπώ και αυτός είναι ο λόγος που επέστρεψα. Αλλά κάποια πράγματα στον σύλλογο δεν βοηθούν για να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι μπερδεμένο, είναι δύσκολο και για μένα θα είναι δύσκολο να παραχθεί κάτι τα επόμενα 2-3 χρόνια εξαιτίας της δομής. Πρέπει να καταστρέψεις κάτι για να το ξανά χτίσεις. Για μένα δεν είναι πρόβλημα. Αν θέλουν να περάσουν σε μια νέα εποχή πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα».

Στην ανακοίνωση της ομάδας το «διαζύγιο» εμφανίζεται ως συναινετικό.

«Ο Cristiano Ronaldo αποχωρεί από τη Manchester United μετά από κοινή απόφαση.

Ο σύλλογος τον ευχαριστεί για την τρομερή συνεισφορά του μετά από δύο χρόνια στο Ολντ Τράφορντ, έχοντας σκοράρει 145 φορές σε 346 εμφανίσεις, και εύχεται σε αυτόν και την οικογένειά του τα καλύτερα για το μέλλον.

Όλοι στη Manchester United παραμένουν συγκεντρωμένοι στο να συνεχίσουν την πρόοδο της ομάδας υπό τις οδηγίες του Έρικ τεν Χαχ και να δουλεύουν μαζί για να μεταφέρουν την επιτυχία στο γρασίδι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του παίκτη.

«Μετά από συζητήσεις με τη Manchester United, συμφωνήσαμε αμοιβαία να τερματίσουμε το συμβόλαιό μας νωρίτερα.

Λατρεύω τη Manchester United και αγαπώ τους οπαδούς, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

Ωστόσο, νιώθω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αναζητήσω μια νέα πρόκληση.

Εύχομαι στην ομάδα κάθε επιτυχία για το υπόλοιπο της σεζόν και για το μέλλον»