Λευτέρης Πετρούνιας: Πέρασε στον τελικό των κρίκων με χαρακτηριστική άνεση και πολύ υψηλή βαθμολογία
Αθλητικά

Λευτέρης Πετρούνιας: Πέρασε στον τελικό των κρίκων με χαρακτηριστική άνεση και πολύ υψηλή βαθμολογία

Λευτέρης Πετρούνιας: Πέρασε στον τελικό των κρίκων με χαρακτηριστική άνεση και πολύ υψηλή βαθμολογία

Έτοιμος να κατακτήσει για άλλη μια φορά την κορυφή - H ανάρτηση του μετά τη νίκη του

Έτοιμος για να κατακτήσει τον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο έδειξε ότι είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας στον προκριματικό αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής του Μονάχου.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων με την υψηλότερη βαθμολογία του προκριματικού (15.100 βαθμούς) και, από τη στιγμή που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, είναι πολύ δύσκολο να ηττηθεί από οποιονδήποτε αντίπαλο. Τη δεύτερη καλύτερη εμφάνιση του προκριματικού έκανε ο Τούρκος Αντέμ Ασίλ, που πέρασε με 14.933 βαθμούς.

Στην επάνοδό του στους αγώνες, έναν χρόνο μετά το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, ο Πετρούνιας παρουσίασε για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο πρόγραμμά του, που έχει συντελεστή δυσκολίας 6.200.

Ο πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης των κρίκων, ο οποίος παραμένει ανίκητος στον θεσμό από το 2015, απέχει πλέον ένα βήμα από το να γίνει ο κορυφαίος σπεσιαλίστας στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ισοφαρίζοντας τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με έξι ευρωπαϊκούς τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Οι τελικοί των οργάνων είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή 21/8, με τους κρίκους να διεξάγονται στις 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

Τη δική τους, μεγάλη προσπάθεια κατέβαλαν και τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής ανδρών (Νικόλας Κρανίτης, Σταύρος Γκίνης, Απόστολος Κανέλλος, Γιώργος Κελεσίδης), καλύπτοντας το κενό των τραυματισμένων συναθλητών τους.

Την οκτάδα του τελικού στους κρίκους συμπλήρωσαν, κατά σειρά πρόκρισης, οι Αντέμ Ασίλ,  Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία, 14.866), Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία, 14.733 ), Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία, 14.666 ), Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία, 14.633 ), Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν, 14.600 ) και Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία, 14.400).

Δείτε το πρόγραμμα του Πετρούνια:

Λίγο μετά την εμφάνισή του με ανάρτησή του ο αθλητής έδωσε ραντεβού για την Κυριακή:

«Πέρασα με την πρώτη βαθμολογία στον πρώτο μου αγώνα μετά το Τόκιο και μετά το χειρουργείο του ώμου!

Η επιστροφή ήρθε με ωραίο τρόπο!

Η δουλειά συνεχίζεται γιατί μόλις ξεκινήσαμε!

Συγχαρητήρια σε όλη την Εθνική Ομάδα και τα νέα μας ταλέντα για την προσπάθεια!

Ραντεβού την Κυριακή!»