Υδατοσφαίριση: Ασημένιες πρωταθλήτριες κόσμου οι Κορασίδες, στον τελικό του αθλήματος η ομάδα Νεανίδων
Αθλητικά

Υδατοσφαίριση: Ασημένιες πρωταθλήτριες κόσμου οι Κορασίδες, στον τελικό του αθλήματος η ομάδα Νεανίδων

Υδατοσφαίριση: Ασημένιες πρωταθλήτριες κόσμου οι Κορασίδες, στον τελικό του αθλήματος η ομάδα Νεανίδων

Μεγάλες επιτυχίες για την υδατοσφαίριση γυναικών

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι κορασίδες της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Κ16 στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας στη Λάρισα.

Τα 16χρονα κορίτσια της Εθνικής ηττήθηκαν 10-6 από την Ουγγαρία είχαν όμως συμπαράσταση από εκατοντάδες θεατές που ήταν εκεί για να τις χειροκροτήσουν.

Ο τελικός στο αγωνιστικό μέρος δεν ξεκίνησε καλά για την Ελλάδα που βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ 4-0.

Μείωσε με τη Καραμπέτσου στην εκπνοή του οκτάλεπτου, και με την Μπέτα στο ξεκίνημα του δεύτερου, αλλά η Ουγγαρία βρήκε και πάλι γκολ (έστω και μετά από αρκετά λεπτά) για το 5-2.

Το κρισιμότερο ίσως σημείο του μεγάλου τελικού ήταν στο ξεκίνημα του τρίτου οκτάλεπτου που μείωσε η Εθνική στο γκολ (6-5) αλλά δέχθηκε δυο τέρματα και η Ουγγαρία ξέφυγε πάλι.

Η Αριάδνη Καραμπέτσου που αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά, στην εκπνοή με ένα υπέροχο γκολ μείωσε στα δύο (8-6).

Στον τελικό η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Νεανίδων

Την ίδια στιγμή στον τελικό κόντρα στις ΗΠΑ θα βρεθεί η ομάδα πόλο νεανίδων.

Επικράτησε σε αγώνα-θρίλερ 10-9 της Ουγγαρίας στον πρώτο ημιτελικό και την Κυριακή στις 21:30 θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Η Εθνική ομάδα με κορυφαία τη Φωτεινή Τριχά που σημείωσε πέντε τέρματα, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου με 6-4.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν βαμμένο σε γαλανόλευκα χρώματα. Ίσως το καλύτερο οκτάλεπτο της ομάδας σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με καταπληκτική άμυνα, με σεμιναριακή επίθεση και η Εθνική πήρε προβάδισμα πέντε τερμάτων, 10-5.

Στη τελευταία κρίσιμη περίοδο, άντεξε στην αντεπίθεση της Ουγγαρίας, που μείωσε σταδιακά στο γκολ (10-9, στα 3:18 από τη λήξη) και τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Δεν άλλαξε όμως κάτι και στο τέλος τα κορίτσια με το τεχνικό επιτελείο, πανηγύρισαν έξαλλα την μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Δείτε τα highlights του αγώνα: