Αυστραλία: Εικόνες Αποκάλυψης από τις φωτιές στη Νέα Νότια Ουαλία
Διεθνή

Αυστραλία: Εικόνες Αποκάλυψης από τις φωτιές στη Νέα Νότια Ουαλία

Αυστραλία: Εικόνες Αποκάλυψης από τις φωτιές στη Νέα Νότια Ουαλία

"Μάτωσε" ο ουρανός - Έχει καεί έκταση όσο τρεις φορές η Ελλάδα

Εικόνες Αποκάλυψης εκτυλίσσονται στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Νέα Νότια Ουαλία όπου μαίνονται πυρκαγιές.

Τρεις άνθρωποι που παγιδεύτηκαν στις πυρκαγιές εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα, καθώς τεράστια μέτωπα συνεχίζουν να προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές και ανάγκασαν χιλιάδες παραθεριστές να τραπούν σε φυγή, να εγκαταλείψουν τις παραλίες για να σωθούν.

Ο ουρανός “μάτωσε” από τον καπνό και τις φλόγες και οι χρήστες στο Twitter κατέγραψαν εικόνες που δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς με λόγια.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται στην Πολιτεία Βικτόρια, όπου συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτες πυρκαγιές. Οι αρχές δεν έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός των θυμάτων της τρέχουσας περιόδου των πυρκαγιών στην Αυστραλία ανέρχεται επίσημα σε εννέα, συμπεριλαμβανομένου εθελοντή πυροσβέστη που σκοτώθηκε όταν το φορτηγό στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε λόγω των ισχυρών ανέμων χθες Δευτέρα.

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία, ιδίως κατά μήκος της ανατολικής ακτής, καίνε επί εβδομάδες. Οι φωτιές έχουν απανθρακώσει 40 εκατομμύρια στρέμματα γης, έκταση όσο τρεις φορές η Ελλάδα!

https://streamable.com/kj1l3