Αυστραλία: Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα πέθαναν από τις πυρκαγιές
Διεθνή

Αυστραλία: Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα πέθαναν από τις πυρκαγιές

Αυστραλία: Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα πέθαναν από τις πυρκαγιές

Πρόκειται για είδη που εντάσσονται στην άγρια πανίδα

Τραγικός είναι ο απολογισμός των καταστροφικών πυρκαγιών που καίνε με μανία και δίχως έλεος την Αυστραλία περισσότερο από τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τους οικολόγους του πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ του στο WWF Australia, εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής είναι νεκρά ένα εκατομμύρια άγρια ζώα.

Ο οικολόγος Chris Dickman στο HuffPost ότι η αρχική του εκτίμηση των 480 εκατομμυρίων ζώων δεν ήταν συντηρητική αλλά και αποκλειστική για την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας με αποτέλεσμα να αποκλείει σημαντικές ομάδες άγριων ζώων για τις οποίες δεν είχαν δεδομένα πληθυσμού.

“Η αρχική εκτίμηση -τα 480 εκατομμύρια- βασίστηκε σε θηλαστικά, πουλιά και ερπετά για τα οποία έχουμε πυκνότητες και αυτή η εικόνα είναι λίγο ξεπερασμένη. Είναι πάνω από 800 εκατομμύρια δεδομένης της έκτασης των πυρκαγιών τώρα – μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Αν 800 εκατομμύρια ακούγονται πολλά, δεν είναι όλα τα ζώα που βρίσκονταν στο πύρινο μέτωπο”, διευκρίνισε.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός περιλάμβανε ζώα συμπεριλαμβανομένων των νυχτερίδων, των βατράχων και των ασπόνδυλων.

“Το ένα δισεκατομμύριο θα είναι μια πολύ συντηρητική εκτίμηση”, πρόσθεσε”.

Είδη θα αφανιστούν

Παράλληλα, ο περιβαλλοντικός επιστήμονας στο World Wildlife Fund Australia Stuart Blanch, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις, επαναλαμβάνοντας ότι, δεδομένης της επέκτασης των πυρκαγιών από τους τελευταίους υπολογισμούς, το ένα δισεκατομμύριο ήταν μια μέτρια εικασία.

Είδη που απειλούνται με εξαφάνιση θα μπορούσαν να αφανιστούν, καθώς οι πυρκαγιές καταστρέφουν τον κρίσιμο βιότοπο στο Εθνικό Πάρκο της Βικτώριας και στο γειτονικό Εθνικό Πάρκο Kosciuszko της Νέας Νότιας Ουαλίας, τόνισε.

Το Σαββατοκύριακο, ο ζωολογικός κήπος Bindi Irwin μοιράστηκε μία θλιβερή είδηση ​​από το νοσοκομείο της άγριας ζωής του ζωολογικού κήπου.

“Τον Σεπτέμβριο, οι εισβολές αλεπούδων στο νοσοκομείο αυξήθηκαν πάνω από το 750% λόγω των συνθηκών ξηρασίας και της έλλειψης φαγητού», έγραψε.

“Οι ιπτάμενες αλεπούδες τώρα επηρεάζονται δραστικά από τις πυρκαγιές και ξαναβλέπουμε μια εισροή αυτών των όμορφων ζώων από όλη τη χώρα”, πρόσθεσε.

https://www.instagram.com/p/B66e49TBUte/

Στο μεταξύ, τα κοάλα έχασαν περισσότερο από το 30% του βασικού τους οικοτόπου στη Νέα Νότια Ουαλία και ίσως έχουν χάσει το ένα τρίτο του πληθυσμού τους στην περιοχή, όπως δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος ο Sussan Ley στο Australian Broadcasting Corp.

Ο καπνός έπνιξε τη Νότια Αμερική

Εκτιμάται ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες πριν γνωστοποιηθεί ο ακριβής αριθμός των ζημιών.

Στο μεταξύ, λέγεται ότι αξιωματούχοι θα σκοτώσουν καμήλες στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, καθώς καταστρέφουν τις κοινότητες με την κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ξηρασίας και των πυρκαγιών.

Οι πυρκαγιές σε όλη την Αυστραλία έχουν σκοτώσει 25 ανθρώπους, κατέστρεψαν περισσότερα από 2.000 σπίτια και έκαψαν σχεδόν 31.000 τετραγωνικά μίλια.

Την ίδια στιγμή, ο καπνός από τις φονικές πυρκαγιές διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό και έπληξε πόλεις στη Νότια Αμερική και ενδεχομένως να έχει φθάσει και στην Ανταρκτική, έγινε σήμερα γνωστό από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό του ΟΗΕ.