Αυστραλιανό Open: Σίριαλ η απέλαση Τζόκοβιτς – Διπλωματικό επεισόδιο για χάρη του- Τα δύο πρόσωπα του αντιεμβολιαστή Νόλε
Διεθνή

Αυστραλιανό Open: Σίριαλ η απέλαση Τζόκοβιτς – Διπλωματικό επεισόδιο για χάρη του- Τα δύο πρόσωπα του αντιεμβολιαστή Νόλε

Αυστραλιανό Open: Σίριαλ η απέλαση Τζόκοβιτς – Διπλωματικό επεισόδιο για χάρη του- Τα δύο πρόσωπα του αντιεμβολιαστή Νόλε

Τι δήλωσε ο Ναδάλ;

Άνω κάτω έχει κάνει δύο χώρες ο  Νόβακ Τζόκοβιτς που θα περάσει τουλάχιστον τις επόμενες 72 ώρες σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης.

Ο Σέρβος κρατείται  αφού οι αρχές ακύρωσαν τη βίζα του όταν έφτασε στην Αυστραλία αργά την Τετάρτη αλλά δεν τον απέλασαν.

Εκπρόσωποι του Σέρβου πρωταθλητή και του Υπουργού Μετανάστευσης συμφώνησαν ότι δεν θα γίνει καμία κίνηση για την απέλαση του 20 φορές νικητή Grand Slam πριν από την ακρόαση της Δευτέρας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Η ακρόαση θα γίνει μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του Australian Open του 2022, ενός τουρνουά στο οποίο ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει εννέα φορές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Ο δικαστής Άντονι Κέλι ρώτησε τους δικηγόρους του Τζόκοβιτς πότε θα ξεκινήσει το Australian Open και πότε έχει προγραμματιστεί να παίξει τον πρώτο του αγώνα, λέγοντας ότι ήταν ανοιχτός στο να δώσει στοιχεία ο Τζόκοβιτς από απόσταση, αλλά προειδοποίησε επίσης ότι δεν θα επηρεαστεί από μια προτίμηση της ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας να επιλυθεί το θέμα μέχρι την Τρίτη.

Ο Νικ Γουντ, ο οποίος εκπροσωπεί τον Τζόκοβιτς, είπε ότι ήταν διαθέσιμος για να συζητήσει την κατάσταση του πελάτη του με τις αρχές, σημειώνοντας ότι η επίλυση του ζητήματος της βίζας ήταν κρίσιμη. «Καθώς κάθομαι εδώ, η απουσία βίζας, εάν η απόφαση ακύρωσης είναι έγκυρη, είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον κ. Τζόκοβιτς να αγωνιστεί στο τουρνουά», είπε ο Γουντ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τζόκοβιτς μπήκε σε καραντίνα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Αδελαΐδα και μπόρεσε να προπονηθεί στο διάσημο τένις-κλαμπ Memorial Drive κατά τη διάρκεια της απομόνωσής του.

Αντίθετα, το ξενοδοχείο όπου κρατείται τώρα ο 34χρονος, ακριβώς βόρεια της κεντρικής επιχειρηματικής περιοχής της Μελβούρνης, υπάρχουν λίγα αντικείμενα πολυτελείας και «φιλοξενεί» ανθρώποιυς που βρίσκονται υπό κράτηση.

Υποστηρικτές του Τζόκοβιτς, Σέρβοι που βρίκονται στη Μελβούρνη , βρέθηκαν σήμερα έξω από το ξενοδοχείο και ένωσαν τις φωνές τους με υποστηρικτές προσφύγων διαμαρτυρόμενοι για την παρατεταμένη κράτηση άλλων που κρατούνται εκεί, ζητώντας την απελευθέρωση του Σέρβου πρωταθλητή.

Ο Σέρβος τενίστας προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στη Σερβία και την Αυστραλία με την άρνησή του να εμβολιαστεί.

Διαβάστε περισσότερα για την αλαζονική πλευρά του «βασιλιά των κορτ» στο sportday.gr

Τι δήλωσε ο Ναδάλ;

Ο Ράφα Ναδάλ, το αντίπαλον δέος του Τζόκοβιτς δεν δικαιολόγησε τον τενίστα.

«Φυσικά δεν μου αρέσει η κατάσταση που συμβαίνει», είπε ο Ναδάλ στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη του στον αγώνα του στο τουρνουά Melbourne Summer Set ATP 250.

«Κατά κάποιον τρόπο τον λυπάμαι. Ταυτόχρονα, όμως, γνώριζε τις συνθήκες πριν από πολλούς μήνες, οπότε πήρε τη δική του απόφαση», είπε ο 35χρονος Ναδάλ , ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19 τον περασμένο μήνα αφού έπαιξε σε τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι.

«Φαίνεται μια δύσκολη κατάσταση», είπε ο Ναδάλ. «Είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι εδώ στην Αυστραλία να απογοητεύονται πολύ με την υπόθεση επειδή έχουν περάσει από πολλά πολύ σκληρά lockdown. Πιστεύω σε αυτό που λένε οι επιστήμονες , και αν ο λένε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο».

Ο Ματέο Μπερετίνι, νο 7 στον κόσμο, ο οποίος έχασε από τον Τζόκοβιτς στον περσινό τελικό του Wimbledon, είπε επίσης: «Νομίζω ότι δεν είναι ωραίο να είσαι, δεν ξέρω, πόσες ώρες ήταν εκεί (στο αεροδρόμιο)», τόνισε ο Ιταλός. «Αλλά την ίδια στιγμή, μπορώ να καταλάβω γιατί οι Αυστραλοί προφανώς αισθάνονται όπως αισθάνονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ