Αμερική: Συνετρίβη βομβαρδιστικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Διεθνή

Αμερική: Συνετρίβη βομβαρδιστικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Αμερική: Συνετρίβη βομβαρδιστικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Βομβαρδιστικό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με 13 επιβαίνοντες συνετρίβη  σε αεροδρόμιο στην Πολιτεία Κονέτικατ, στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλέστηκαν τοπικά ΜΜΕ.

Το βομβαρδιστικό τύπου B-17, γνωστού με το προσωνύμιο “Ιπτάμενο Οχυρό”, έπεσε στο διεθνές αεροδρόμιο Μπράντλι, αφού ο κυβερνήτης του ζήτησε από τον πύργο ελέγχου άδεια να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση λόγω τεχνικού προβλήματος, περίπου δέκα λεπτά μετά την απογείωσή του, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο διευθυντής του αεροδρομίου Κέβιν Ντίλον.

Το αεροσκάφος, που διαχειριζόταν το ίδρυμα Collings, μετέφερε 13 ανθρώπους, δέκα επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος, διευκρίνισε ο Τζέιμς Ροβέλα, αξιωματούχος των πολιτειακών αρχών στο Κονέτικατ αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια.

Το παλιό βομβαρδιστικό χτύπησε πέρα από το υπόστεγο και δεξαμενές με υγρό αποπάγωσης στο αεροδρόμιο.

Συνολικά υπάρχουν 18 βομβαρδιστικά B-17, από τα περίπου 13.000 που είχαν κατασκευαστεί,  τα οποία εξακολουθούν να εκτελούν πτήσεις, κυρίως για λόγους επίδειξης και σε αεροπορικές εκθέσεις, στις ΗΠΑ.

Δεν είναι σαφή μέχρι στιγμής τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών  διενεργεί έρευνα για το δυστύχημα.

Πηγή: ΑΠΕ