Αναβάλλεται επ’ αόριστον το καρναβάλι του Ρίο
Διεθνή

Αναβάλλεται επ’ αόριστον το καρναβάλι του Ρίο

Αναβάλλεται επ’ αόριστον το καρναβάλι του Ρίο

Η πανδημία «φρενάρει» ένα θεσμό χρόνων στη Βραζιλία

Μπορεί το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο  να είναι κλασσικά ένας θεσμός στη Βραζιλία, αλλά όπως όλα δείχνουν έπεσε και αυτό «θύμα» του κορονοϊού. Τον περασμένο Φεβρουάριο, το καρναβάλι του Ρίο είχε αναβληθεί, με τη Βραζιλία να είναι μια από τις χώρες που δέχονται από τα πιο ισχυρά πλήγματα παγκοσμίως και τώρα αποφασίστηκε να αναβληθεί επ’ αόριστον!

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εκδήλωση πρέπει να αναβληθεί. Απλούστατα δεν μπορούμε να την κάνουμε τον Φεβρουάριο. Οι σχολές σάμπα δεν έχουν ούτε τον χρόνο, ούτε τους χρηματοδοτικούς και οργανωτικούς πόρους ώστε να είναι έτοιμες τον Φεβρουάριο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ζόρζι Καστανιέιρα, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Σχολών Σάμπας του Ρίο (LIESA), που οργανώνει το καρναβάλι.

Το περασμένο 24ωρο, η Βραζιλία ανακοίνωσε 32.817 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός), ενώ άλλοι 831 ασθενείς υπέκυψαν στη νόσο COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο ιός.

Η μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής έχει καταγράψει πάνω από 4,6 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης αφότου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της. Κατατάσσεται τρίτη στον κόσμο ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Βραζιλία πλησιάζει πλέον τους 140.000 νεκρούς. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στην υφήλιο, έπειτα από αυτόν των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφία: The Mega agency