Αναβάλλονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Διεθνή

Αναβάλλονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Αναβάλλονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Πότε θα γίνουν τελικά;

Την οριστική αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

“Με τις παρούσες συνθήκες και βασιζόμενοι στις πληροφορίες του ΠΟΥ, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο πρέπει να επαναπρογραμματιστούν σε ημερομηνία πέρα από το 2020 αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών και όσων εμπλέκονται σε αυτούς αλλά και της διεθνούς κοινότητας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση μετά την τηλεδιάσκεψη Άμπε και Μπαχ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Άμπε επιβεβαίωσε ότι στόχος των διοργανωτών και της ΔΟΕ, είναι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη να μετατεθεί για το 2021, ενώ η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, διευκρίνισε ότι οι Αγώνες θα συνεχίσουν να έχουν την επωνυμία «Τόκιο 2020», παρότι θα διεξαχθούν έναν χρόνο αργότερα.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που μία διοργάνωση αναβάλλεται να μετατίθεται για άλλη χρονιά. Μέχρι τώρα, τρεις διοργανώσεις Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (1916, 1940 και 1944) ματαιώθηκαν λόγω των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, ενώ το ίδιο συνέβη με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1940 και του 1944.