Άνγκελα Μέρκελ: Παράταση μέτρων μέχρι και τις 3 Μαΐου στη Γερμανία
Διεθνή

Άνγκελα Μέρκελ: Παράταση μέτρων μέχρι και τις 3 Μαΐου στη Γερμανία

Άνγκελα Μέρκελ: Παράταση μέτρων μέχρι και τις 3 Μαΐου στη Γερμανία

Οι δηλώσεις της Καγκελαρίου

Παράταση μέχρι και τις 3 Μαΐου στα μέτρα περιορισμού και προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού ανακοίνωσε στους Γερμανούς η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, από τις 20 Απριλίου ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα μεγέθους έως 800 τ.μ., ενώ παραμένουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων και ακυρώνονται οι μεγάλες διοργανώσεις μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, οι πολίτες καλούνται να συνεχίσουν να αποφεύγουν τα ταξίδια και τις μετακινήσεις.

«Αυτό που έχουμε πετύχει είναι μια προσωρινή, μια εύθραυστη επιτυχία – τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο», δήλωσε η Καγκελάριος μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για την συνέχιση των μέτρων περιορισμού.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η χώρα έχει σημειωθεί πρόοδος σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του κορονοϊού, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμού.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι όσο δεν υπάρχει φάρμακο και κυρίως εμβόλιο, θα ζούμε με τον κορονοϊό», υπογράμμισε.

Μεταξύ των μέτρων στα οποία συμφώνησαν σήμερα ομοσπονδία και κρατίδια είναι η διατήρηση του 1,5 μέτρου ως ελάχιστη απόσταση σε όλες τις περιπτώσεις, η σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας και η επιβολή αυστηρών όρων υγιεινής για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που θα επαναλειτουργήσουν.

Στα καταστήματα που θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα δεν περιλαμβάνονται τα κομμωτήρια.

Παράλληλα, η κυρία Μέρκελ ανακοίνωσε ότι μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί και εφαρμογή κινητών τηλεφώνων προκειμένου να συνεχιστεί με κάθε τρόπο η ιχνηλάτηση των επαφών κάθε κρούσματος.

Τέλος, κλειστοί θα παραμένουν και όλοι οι θρησκευτικοί χώροι και δεν θα πραγματοποιούνται ούτε εκδηλώσεις θρησκευτικού περιεχομένου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ