Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα παραστεί στην κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου
Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα παραστεί στην κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου

Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα παραστεί στην κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου

Ποιος είναι ο λόγος;

Σε βαθύ πένθος βύθισε ο χαμός του Πρίγκιπα Φιλίππου τη Μεγάλη Βρετανία και τη βασιλική οικογένεια,  ο οποίος λίγο καιρό πριν συμπληρώσει τα 100 του χρόνια «έφυγε» γαλήνια από τη ζωή στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία του συζύγου της μονάρχη πρόκειται να τελεστεί το Σάββατο ιδιωτικά και λιτά, χωρίς να τεθεί η σωρός του σε λαϊκό προσκύνημα ακολουθώντας τις επιθυμίες του εκλιπόντα.

Λόγω συνθηκών πανδημίας μόνο 30 άτομα θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών» με το Παλάτι να περιορίζει αυστηρά τη λίστα προσκεκκλημένων σύμφωνα με τα όσα επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Από την τελετή θα απέχει ο  πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εξαιτίας του κορονοϊού ότι δεν θα παρευρεθεί κηδεία, ωστόσο, τη θέση του θα παραχωρήσει σε άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

«Ως αποτέλεσμα των κανόνων για τον κορονοϊό μόνο 30 άνθρωποι θα παρευρεθούν στην κηδεία. Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να δράσει έχοντας στον νου του το καλό της βασιλικής οικογένειας τη δεδομένη χρονική στιγμή και να επιτρέψει σε όσα περισσότερα μέλη γίνεται να βρεθούν στην κηδεία, το Σάββατο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.