Μπόρις Τζόνσον: Καμία αλλαγή στην κατάστασή του – Νοσηλεύεται δίπλα σε αναπνευστήρα
Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Καμία αλλαγή στην κατάστασή του – Νοσηλεύεται δίπλα σε αναπνευστήρα

Μπόρις Τζόνσον: Καμία αλλαγή στην κατάστασή του – Νοσηλεύεται δίπλα σε αναπνευστήρα

Mε παροχή οξυγόνου

Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσαν δύο πηγές προσκείμενες στον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος χθες εισήχθη στην Eντατική έπειτα από επιδείνωση των συμπτωμάτων της νόσου Covid-19 από την οποία έχει προσβληθεί.

Στον Τζόνσον παρασχέθηκε οξυγόνο χθες, Δευτέρα, και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στο St Thomas κεντρικό Λονδίνο, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από επιδείνωση της κατάστασής του.

Μάλιστα όπως αναφέρει σήμερα η Daily Mail, ο Τζόνσον νοσηλεύεται δίπλα σε αναπνευστήρα σε περίπτωση που χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Βρετανός πρωθυπουργός – Abaca

O Tζόνσον είναι ο πρώτος ηγέτης μεγάλης χώρας που νοσεί από κορονοϊό και δέχτηκε κύμα ευχών από άλλους ηγέτες με πρώτο και καλύτερο τον Ντόναλντ Τραμπ.

O Τραμπ μάλιστα έκανε νέες δηλώσεις μετά την είδηση ότι ο Τζόνσον μεταφέρθηκε στην Εντατική λέγοντας ότι:

«Θέλω να στείλω τις καλύτερες ευχές μου σε έναν πολύ καλό μου φίλο, έναν φίλο του έθνους μας, τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Λυπηθήκαμε πολύ στο άκουσμα της είδησης ότι μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας το απόγευμα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο.

«Όλοι οι Αμερικάνοι προσεύχονται για την ανάρρωσή του. Είναι ένας πραγματικά καλός φίλος. Είναι πραγματικά κάτι πολύ ιδιαίτερο – δυνατός, αποφασιστικός, δεν τα παρατάει, δεν παραδίδεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ