British Airways: Ζητά όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς 
Διεθνή

British Airways: Ζητά όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς 

British Airways: Ζητά όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς 

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας

Ο νέος επικεφαλής της British Airways δήλωσε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί εφόσον έχουν ένα αρνητικό τεστ, εξηγώντας τα σχέδια της εταιρείας για την επανεκκίνηση των ταξιδιών ένα μήνα προτού η κυβέρνηση της Βρετανίας οριστικοποιήσει τις συστάσεις της.

Το Λονδίνο έχει ανακοινώσει ότι τα μη απαραίτητα ταξίδια εντός και εκτός Βρετανίας δεν θα επιτραπούν πριν από τις 17 Μαΐου το νωρίτερο, όμως η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά της για το πώς και το πότε αυτό θα συμβεί στις 12 Απριλίου.

Ο Σον Ντόιλ, που ανέλαβε επικεφαλής της British Airways τον Οκτώβριο, ζήτησε από το Λονδίνο να συνεργαστεί με άλλες κυβερνήσεις ώστε μέσω των εμβολίων κατά της covid-19 και ειδικών εφαρμογών υγείας να ξεκινήσουν και πάλι τα ταξίδια.

«Πιστεύω ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν με ένα αρνητικό τεστ για κορονοϊό», εξήγησε.

Η Βρετανία έχει ήδη χορηγήσει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19 στο 44% των ενηλίκων της χώρας, κυρίως σε όσους είναι άνω των 60 ετών.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει τονίσει ότι η επιστροφή στα ταξίδια θα πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο και να μη φέρει σε μειονεκτική θέση όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Ο Ντόιλ εκτίμησε ότι η Βρετανία θα δημιουργήσει ένα σύστημα τριών βαθμίδων για τους διάφορους προορισμούς, ανάλογα με την εξάπλωση του κορονοϊού στον κάθε ένα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες θα επικεντρωθούν στις κοντινές πτήσεις αναψυχής φέτος το καλοκαίρι και ο Ντόιλ επεσήμανε ότι η Γαλλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ισπανία φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική να δεχθούν Βρετανούς τουρίστες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ