Champions και Europa League: Για πρώτη φορά 4 αγγλικές ομάδες στους τελικούς
Διεθνή

Champions και Europa League: Για πρώτη φορά 4 αγγλικές ομάδες στους τελικούς

Champions και Europa League: Για πρώτη φορά 4 αγγλικές ομάδες στους τελικούς

Το φημισμένο αγγλικό ποδόσφαιρο ύστερα από μερικά χρόνια κάμψης και στασιμότητας ήρθε η ώρα να πάρει ξανά την θέση που του αξίζει, στην κορυφή της Ευρώπης.

Αυτό αποδεικνύει άλλωστε το νέο ρεκόρ που σημειώθηκε από τη Γηραιά Αλβιόνα, αφού για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική ιστορία τέσσερις ομάδες από της Βρετανίας θα αναμετρηθούν στους τελικούς των δύο κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων της Ευρώπης.

Μετά τους συναρπαστικούς ημιτελικούς του Champions Leauge, όπου Liverpool και Tottenham πήραν τα δυο εισιτήρια του τελικού, έπειτα από προκρίσεις στο παρά πέντε, δυο ακόμη αγγλικές ομάδες φιγουράρουν στον τελικό του Europa Leauge.

Ο λόγος για την Chelsea και την Arsenal. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν της Eidracht Φρανκφούρτης στα πέναλτι με 4-3, ενώ οι “κανονιέρηδες” κέρδισαν και στο “Μεστάγια” την Valencia, με σκορ 4-2.

«Λιοντάρια”, “κανόνια”, “λιμάνια” και “σπιρούνια» (όπως είναι τα παρατσούκλια τους), ομάδες με ιστορία και ποδόσφαιρο με στρατηγική βγαλμένη από τις μεσαιωνικές μάχες στους βρετανικούς λόφους και τα κάστρα, αναμένεται να συγκινήσουν και να ξεσηκώσουν τους φίλους του ποιοτικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, Chelsea και Arsenal θα κονταροχτυπηθούν για την κατάκτηση του τίτλου του UEFA Europa League την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Baki Olimpiya Stadionu στο Baku του Αζερμπαϊτζάν ενώ το Σάββατο 1 Ιουνίου η Liverpool θα αντιμετωπίσει την Tottenham για το UEFA Champions League στο Estadio Metropolitano της Μαδρίτης.

Για την ιστορία το Champions League ξεκίνησε ως “Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης” το 1956 και πήρε τη σημερινή του ονομασία το 1993.

Το Europa League ξεκίνησε ως Κύπελλο UEFA το 1972, που στην συνέχεια «απορρόφησε» το κύπελλο κυπελλούχων και από το 2010 ονομάζεται Europa League.