Διάγγελμα Μακρόν: Σταδιακή άρση του lockdown στη Γαλλία
Διεθνή

Διάγγελμα Μακρόν: Σταδιακή άρση του lockdown στη Γαλλία

Διάγγελμα Μακρόν: Σταδιακή άρση του lockdown στη Γαλλία

Τι θα ισχύσει από το Σάββατο 28/11;

Στο διάγγελμα που απεύθυνε το βράδυ της Τρίτης ο Εμανουέλ Μακρόν εξήγγειλε ότι το lockdown στη Γαλλία θα αρχίσει να άρεται σταδιακά από αυτό το Σάββατο 28/11.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι χάρη στη συμμόρφωση των πολιτών οι προσπάθειες απέδωσαν κι έτσι αποφασίστηκε η άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά όχι στο σύνολό τους.

«Θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, θα συνεχίσουμε την τηλεργασία όπου είναι δυνατό, θα αποφεύγουμε συναντήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μη απαραίτητες μετακινήσεις», τόνισε.

Αυτό που θα αλλάξει είναι ότι οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση θα επιτρέπονται από το Σάββατο σε ακτίνα 20 χλμ. από την κατοικία και για τρεις ώρες. Επιπλέον, θα επιτραπούν οι εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες, θα ανοίξουν οι χώροι λατρείας με περιορισμό τα 30 άτομα, ενώ κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Δεκεμβρίου.

Παρ΄όλα αυτά, από τις 15 Δεκεμβρίου θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 7:00 π.μ. ενώ κυκλοφορία δεν θα περιορίζεται τα βράδια από τις 24 έως τις 31 Δεκεμβρίου.