Δολοφονία Χέντερσον: Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι
Διεθνή

Δολοφονία Χέντερσον: Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι

Δολοφονία Χέντερσον: Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι

Ένοχοι κρίθηκαν την Πέμπτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών έξι από τους εννέα κατηγορουμένους για την υπόθεση του θανάτου του Αμερικάνου Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου. Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι, κατά περίπτωση για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, θανατηφόρα σωματική βλάβη και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου:

  • στον 33χρονο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη,
  • στον 34χρονο κάθειρξη 10 ετών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και
  • στον 26χρονο φυλάκιση πέντε ετών για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Επίσης, κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη δύο 19χρονοι κι ένας 22χρονος, στους οποίους όμως αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης εννέα ετών.

Απαλλάχτηκαν 3 ακόμη κατηγορούμενοι

Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, δύο 23χρονοι κι ένας 35χρονος, κρίθηκαν αρχικά ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά τελικά απαλλάχτηκαν της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ενώ η δικογραφία της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Ζακύνθου για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στον Λαγανά και για έναν υπάλληλο.

Στη δίκη οι γονείς του Αμερικανού

Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου για να ακούσουν την απόφαση ήταν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζιλ, οι οποίοι σε δηλώσεις που έκαναν αργότερα, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους. Στο μεταξύ, σύμφωνα με μία εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, τη Χρύσα Βουλδή, οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσουν αίτηση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών για να ασκηθεί έφεση κατά της σημερινής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών.

Οι γονείς του δολοφονημένου Χέντερσον βρέθηκαν στην Πάτρα

Οι γονείς του δολοφονημένου Χέντερσον βρέθηκαν στην Πάτρα – Ευρωκίνηση

Τον Ιούλιο του 2017, ο Αμερικανός που βρισκόταν στη χώρα μας για διακοπές ενεπλάκη σε καβγά σε νυχτερινό κέντρο του νησιού. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 22χρονος θέλησε να βγάλει μια selfie με σερβιτόρα του μαγαζιού. Μια παρέα Σέρβων και Ελλήνων τον γρονθοκόπησαν προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο νεαρός άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα και αφού διεκομίσθη στο νοσοκομείο.