Εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: “Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα”
Διεθνή

Εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: “Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα”

Εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: “Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα”

Ενημέρωση της ΠτΔ από τον πρωθυπουργό για τις τουρκικές προκλήσεις

Συνεχίζεται το μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα αυτή τη φορά με νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

“Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, μόνο χωρικά ύδατα που φτάνουν τα 6 ναυτικά μίλια”, υποστήριξε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι 24.

Παράλληλα, ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις της Αθήνας για τη φιέστα στην Αγία Σοφία, λέγοντας:

“Πρώτα από όλα, η Ελλάδα δεν έχει καμία δουλειά με την Τουρκία, ούτε με την Αγία Σοφία. Εδώ, πάνω από όλα, αποτελεί κληρονομιά του Σουλτάνου Μωάμεθ. Και την προστατεύουμε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Η Αγία Σοφία αποτελεί ιδιοκτησία της Τουρκίας. Και κατακτήθηκε. Δεν την αλώσαμε, όπως λένε κάποιοι. Την κατακτήσαμε”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο ενημέρωσε σήμερα την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις τουρκικές προκλήσεις, υποσχόμενος ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία έναντι στις τουρκικές αξιώσεις.

“Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα η Ελλάδα δεν θέλει την ένταση”.

“Ελπίζω να ξεπεράσουμε και αυτή την ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη δεν την αμφισβήτησε ποτέ, όπως συνέβη και στον Έβρο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της Ε.Ε”.

https://streamable.com/0lbu4a