Σύνοδος Κορυφής: Εγκρίθηκε η Συμφωνία για το Brexit
Διεθνή

Σύνοδος Κορυφής: Εγκρίθηκε η Συμφωνία για το Brexit

Σύνοδος Κορυφής: Εγκρίθηκε η Συμφωνία για το Brexit

Έπειτα από σύντομη συνεδρία στη Σύνοδο Κορυφής των 27, οι χώρες – μέλη ενέκριναν στο σχέδιο για το Brexit. Η συμφωνία πηγαίνει τώρα στη Βρετανία.

“Η Ευρώπη των 27 ενέκρινε τη συμφωνία αποχώρησης και την πολιτική διακήρυξη για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ – Βρετανία” ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τουσκ. Η ανακοίνωση ήρθε στην πρώτη ώρα έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Στην ουσία οι Βρυξέλλες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στο Λονδίνο, που πρέπει τώρα να περάσει τη συμφωνία από το Κοινοβούλιο.

Γράμμα στο βρετανικό λαό

Νωρίτερα, η Βρετανή πρωθυπουργός, με γραπτή επιστολή της προς το βρετανικό λαό, καλούσε τους πολίτες να συνταχθούν πίσω από τη συμφωνία. Μια συμφωνία, που όπως αναφέρει, εγγυάται ένα λαμπρό μέλλον για τη χώρα. Την χαρακτηρίζει μια “στιγμή ανανέωσης και συμβιβασμού με όλο τον κόσμο”.

Η αποχώρηση από την ΕΕ  σημαδεύει ένα “νέο κεφάλιο στην εθνική μας ζωή”. Όπως σημειώνει η ηγέτης των Συτηρητικών με αυτή τη συμφωνία πρέπει όλοι να αφήσουμε πίσω τα στρατόπεδα του Remain και του Leave και να γίνουμε ενωθούμε σαν ένας λαός”

“Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να συνεχίζουμε με το Brexit τώρα, στηρίζωντας αυτή τη συμφωνία” είπε. Πρόσθεσε δε, πως μάχεται με την “καρδιά και την ψυχή της” ώστε να περάσει η συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο και να “τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος”.