Elon Musk: Περνά στα χέρια του το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Διεθνή

Elon Musk: Περνά στα χέρια του το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Elon Musk: Περνά στα χέρια του το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων

«Έκλεισε» το deal

Στα χέρια του Elon Musk περνά το Twitter καθώς ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής μεγιστάνας συμφώνησε να αγοράσει την πλατφόρμα έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η συμφωνία δίνει στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου τον έλεγχο του κοινωνικού δικτύου με περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες.

Η πώληση τοποθετεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla επικεφαλής μιας εταιρείας που έχει κατακρίνει ο ίδιος πολλάκις στο παρελθόν ότι δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητές της ως πλατφόρμα που προάγει την «ελευθερία του λόγου».

«Ελπίζω ότι ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου θα παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου», έγραψε το βράδυ της Δευτέρας στο Twitter ο Musk.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο φιλόδοξος κροίσος εξέφρασε μια σειρά από προτεινόμενες αλλαγές για την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης των περιορισμών περιεχομένου, της απαλλαγής της πλατφόρμας από ψεύτικους και αυτοματοποιημένους λογαριασμούς και να σταματήσει να βασίζεται στις διαφημίσεις για έσοδα.

Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν 5% τη Δευτέρα στα 51,50 δολάρια ανά μετοχή.

Το deal έρχεται μετά από έντονη φημολογία εβδομάδων για το μέλλον του Twitter, που πυροδοτήθηκαν από την ανάδειξη του Mush ως του μεγαλύτερου μεμονωμένου μετόχου της πλατφόρμας στις 4 Απριλίου.

Στη συνέχεια δήλωσε προσφορά εξαγοράς 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 14 Απριλίου.