Ερντογάν: «Όλοι έχουν ακούσει τα ντοκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι»
Διεθνή

Ερντογάν: «Όλοι έχουν ακούσει τα ντοκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι»

Ερντογάν: «Όλοι έχουν ακούσει τα ντοκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι»

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που περιλαμβάνουν στοιχεία για τη δολοφονία Κασόγκι έστειλε η Τουρκία. Η Άγκυρα αναφέρει πως τα αρχεία έχουν παραλάβει μεταξύ άλλων η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική του δήλωση το Σάββατο.

“Δώσαμε τις ηχογραφήσεις στη Σαουδική Αραβία, στην Ουάσιγκτον, στους Γερμανούς, στους Γάλλους, στους Άγγλους” είπε ο Ερντογάν. “Έχουν ακούσει τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα εδώ, γνωρίζουν” πρόσθεσε.  Οι τουρκικές αρχές ισχυρίζονταν από καιρό πως διαθέτουν ηχητικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την προμελετημένη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Κανένας επίσημος από τις χώρες αυτές δεν έχει μιλήσει για τις ηχογραφήσεις αυτές, ούτε επιβεβαίωσε την παραλαβή τους.

Ο δημοσιογράφος Τζαμάν Κασόγκι δολοφονήθηκε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου, από εκτελεστές που συνδέονται ευθέως με την πριγκιπική οικογένεια της χώρας. Ο δημοσιογράφος, που εισήλθε στο κτίριο για να παραλάβει τις άδειες του γάμου του με την Τουρκάλα Hatice Cengiz, φαίνεται πως βασανίστηκε και δολοφονήθηκε μέσα στην πρεσβεία. Οι πληροφορίες θέλουν τους εκτελεστές του να τον διαμελίζουν και να εξαφανίζουν τα μέλη του σώματός του.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές 18 άτομα που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση. Έπειτα από ημέρες σιωπής, η Σαουδική Αραβία παραδέχτηκε πως η δολοφονία έλαβε χώρα στην πρεσβεία της στην Κωσταντινούπολη. Από την αραβική χώρα ωστόσο αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη της βασιλικής οικογένειας.