Euro 2020: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία μέσα στο Λονδίνο! – Συναρπαστικός τελικός που κρίθηκε στα πέναλτι
Διεθνή

Euro 2020: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία μέσα στο Λονδίνο! – Συναρπαστικός τελικός που κρίθηκε στα πέναλτι

Euro 2020: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία μέσα στο Λονδίνο! – Συναρπαστικός τελικός που κρίθηκε στα πέναλτι

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Γουέμπλεϊ, για το Euro 2020, με δύο παρατάσεις και πέναλτι, η Ιταλία κατάφερε να σηκώσει το πρωτάθλημα Ευρώπης κόντρα στην Αγγλία, η οποία ενώ βρέθηκε από το δεύτερο κιόλας λεπτό να προηγείται, τελικά δεν μπόρεσε εκμεταλλευτεί την υπέρ της θέση και με τρία χαμένα πέναλτι, ηττήθηκε μέσα στο Λονδίνο, μπροστά στους περίπου 68.000 φιλάθλους, οι 6.000 εξ’ αυτών, Ιταλοί.

Ο αγώνας

Το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των τελικών πέτυχε η Αγγλία. Πριν καν συμπληρωθεί το 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Τρίπιερ σέρβιρε στον Σο κι εκείνος με μονοκόμματο σκαστό νίκησε τον Ντοναρούμα. Οι Άγγλοι συνέχισαν δυναμικά, ωστόσο σιγά σιγά η Ιταλία άρχισε να πατάει περισσότερο γήπεδο, παρά το γεγονός ότι δυσκολευόταν να σπάσει την τριπλή άμυνα ζώνης των αντιπάλων.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις τράπουλες να ανακατεύονται και από τις δύο πλευρές, ένα κόρνερ έφερε τους Ιταλούς στην πλευρά των Άγγλων. Ο Κριστάντε πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Βεράτι τη δεύτερη, ο Πίκφορντ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπονούτσι (67′) έφερε τον τελικό στα ίσα. Η Ιταλία συνέχισε να πιέζει, η Αγγλία δεν μπορούσε να αντιδράση και έτσι το ματς πήγε στην παράταση, με τα έξτρα λεπτά να μένουν ανεκμετάλλευτα και από τις δύο πλευρές.

Τα πέναλτι

Μετά από δύο άκαρπες παρατάσεις, οι δύο ομάδες έπαιξαν την κούπα από την άσπρη βούλα.

Μπεράρντι 1-0
Κέιν 1-1
Μπελότι 1-1 απόκρουση
Μαγκουάιρ 1-2
Μπονούτσι 2-2
Ράσφορντ 2-2 δοκάρι
Μπερναρντέσκι 3-2
Σάντσο 3-2 απόκρουση
Ζορζίνιο 3-2 απόκρουση
Σάκα 3-2 απόκρουση

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Κιελίνι, Μπονούτσι, Εμερσον (118′ Φλορέντσι), Ντι Λορέντσο, Βεράτι (96′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Μπαρέλα (54′ Κριστάντε), Κιέζα (85′ Μπερναρντέσκι), Ινσίνιε (91′ Μπελότι), Ιμόμπιλε (55′ Μπεράρντι)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γουόκερ (120′ Σάντσο), Σο, Ράις (74′ Χέντερσον, 120′ Ράσφορντ), Τρίπιερ (71′ Σάκα), Μάουντ (99′ Γκρίλις), Φίλιπς, Στέρλινγκ, Κέιν.

Δείτε βίντεο από τις στιγμές της απονομής των μεταλλίων και της κούπας