Europol:  Συνελήφθησαν 10 χάκερ που φέρονται να είχαν αρπάξει 100 εκατομμύρια δολάρια από διάσημους
Διεθνή

Europol: Συνελήφθησαν 10 χάκερ που φέρονται να είχαν αρπάξει 100 εκατομμύρια δολάρια από διάσημους

Europol:  Συνελήφθησαν 10 χάκερ που φέρονται να είχαν αρπάξει 100 εκατομμύρια δολάρια από διάσημους

Σύμφωνα με την Europol

Στη σύλληψη 10 χάκερ προχώρησε η Europol (ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία) για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι έκλεψαν 100 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονόμισμα από πλήθος κόσμου ανάμεσά τους διάσημοι influencers του διαδικτύου, σταρ του αθλητισμού, μουσικοί και οι οικογένειές τους.

Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από έρευνα με τη συνεργασία των αρχών από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τη Μάλτα και τον Καναδά, σύμφωνα με τη Europol.

Σε μια επίθεση αντικατάστασης SIM, οι κακοποιοί μπορούν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο μιας κάρτας SIM, ενός μικρού τσιπ που βρίσκεται στα κινητά τηλέφωνα και χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση ενός πελάτη σε ένα τηλεπικοινωνιακό δίκτυο. Συνήθως, μια τηλεφωνική εταιρία εξαπάται στο να απενεργοποιήσει μια κάρτα SIM και να μεταφέρει τις λειτουργίες της σε μία κάρτα που ελέγχουν οι χάκερς.

«Αυτό έδωσε (στους χάκερς) τη δυνατότητα να κλέψουν χρήματα, κρυπτονομίσματα και προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων επαφών συγχρονισμένων με online λογαριασμούς», ανέφερε η Europol. «Υπέκλεψαν επίσης λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αναρτήσουν περιεχόμενο και να στείλουν μηνύματα προσποιούμενοι ότι ήταν το θύμα».

Η Europol δεν ταυτοποίησε τα θύματα ούτε διευκρίνισε πού έγιναν οι συλλήψεις.