Φλόριντα: «Σαρώνει» ο τυφώνας Ίαν – Παρασύρθηκαν σπίτια
Διεθνή

Φλόριντα: «Σαρώνει» ο τυφώνας Ίαν – Παρασύρθηκαν σπίτια

Φλόριντα: «Σαρώνει» ο τυφώνας Ίαν – Παρασύρθηκαν σπίτια

Σαρωτικό είναι το πέρασμα του τυφώνα Ίαν από τη Χερσόνησο της Φλόριντα προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει δύο εκατομμύρια άνθρωποι ενώ οι αρχές έχουν λάβει δεκάδες κλήσεις από εγκλωβισμένους πολίτες.

Ο μετεωρολόγος Jim Cantore, παρασύρεται από θυελλώδεις ανέμους ενώ μεταδίδει ζωντανά στον αέρα του Weather channel, αναφέρει το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Γονατίζει σε ένα κλαδί που περνά δίπλα του με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη δυσκολία φτάνει σε μια πινακίδα για να κρατηθεί. Ο τυφώνας Ιαν έφτασε στη Δυτική Ακτή της Φλόριντα με ανέμους που έφταναν τα 240χιλιόμετρα την ώρα. Η θάλασσα βγήκε στη στεριά καταστρέφοντας περιουσίες και υποδομές.

Παρασύρθηκαν μέχρι και ολόκληρα σπίτια. Στην πόλη Φορτ Μάιερς το νερό ξεπέρασε τα 3 μέτρα και πολίτες κατέγραψαν έναν καρχαρία να κολυμπά σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Αν και πλέον ο τυφώνας Ίαν αποδυναμώθηκε σε καταιγίδα κατηγορίας 1 παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος.

«O Ίαν περνά από το κέντρο της πολιτείας με ανέμους 90 μιλίων ή 145 χιλιόμετρα την ώρα, όμως ο Ίαν παραμένει ένας βίαιος, επικίνδυνος, απειλητικός τυφώνας. Ένας από τους πιο δυνατούς που έχει ποτέ χτυπήσει τις Δυτικές Ακτές» μεταδίδει το δελτίο του CNN.

Για αρκετές ώρες τα σωστικά συνεργεία λάμβαναν κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια χωρίς να μπορούν να βγουν από τις εγκαταστάσεις τους λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας.

Σε λίγη μόνο ώρα εισχώρησε στην ενδοχώρα.

Δεχόμαστε κλήσεις για σπίτια που πλημμύρισαν, για άλλες καταστάσεις όμως δεν μπορούμε να επέμβουμε πριν οι επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν κοπάσουν.