Φωτιά στην Καλιφόρνια: 250.000 εγκαταλείπουν τα σπίτια τους – 9 νεκροί
Διεθνή

Φωτιά στην Καλιφόρνια: 250.000 εγκαταλείπουν τα σπίτια τους – 9 νεκροί

Φωτιά στην Καλιφόρνια: 250.000 εγκαταλείπουν τα σπίτια τους – 9 νεκροί

Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καθώς η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη. Ως το πρωί του Σαββάτου, 250.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ δυστυχώς είχαμε και 9 νεκρούς.

Από την καταστροφική φωτιά κάηκαν ολοσχερώς 6.700 κτίρια. Πρόκειται για την πιο καταστροφική πυρκαγιά στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας. “Μια πόλη εξαφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα” δηλώνει ο αξιωματικός της αστυνομίας για την πόλη Paradise. Ένας ολόκληρος οικισμός, στον οποίο διέμεναν συνταξιούχοι και αποτελούνταν από 2000 οικίες, παραδόθηκε στις φλόγες.

Ως αυτή την ώρα 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ένας από αυτούς μέσα στο σπίτι του. Από τους υπόλοιπους, οι περισσότεροι βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν έξω από τα σπίτια τους ή μέσα στα αυτοκίνητά τους. Ως το πρωί του Σαββάτου, οι αναφορές για αγνοούμενους ανέρχονταν στις 35, αριθμός που είναι πιθανό να αυξηθεί.

Οι αρχές έδωσαν διαταγή για την εκκένωση και της πόλης του Μαλιμπού. Η φωτιά πέρασε πάνω από τον αυτοκινητόδρομο  101 και κινείται προς την παραλία. Δείτε εικόνες από τους πυκνούς μαύρους καπνούς στην ακτογραμμή.

https://twitter.com/Pharol_OI/status/1061063458920259586

Η πυρκαγιά ξεκίνησε 80 μίλια βόρεια της πόλης Sacramento και τετραπλασιάστηκε μέσα σε μια νύχτα σε ένα μέτωπο 110 τετραγωνικών μιλίων. Ανάμεσα στους Αμερικανούς που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και δεκάδες διάσημοι, όπως η οικογένεια Kardashian, η Lady Gaga και ο Charlie Sheen.