G20: Ερντογάν και Πούτιν τα λένε για τη Συρία
Διεθνή

G20: Ερντογάν και Πούτιν τα λένε για τη Συρία

G20: Ερντογάν και Πούτιν τα λένε για τη Συρία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της G20 στο Μπουένος Άιρες σήμερα λίγο πριν από το μεσημέρι (τοπική ώρα), δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και διευκρίνισε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κυρίως για τη Συρία.

Ο Ερντογάν «εξέφρασε τη βούλησή του να συνεχιστεί ο (διμερής) διάλογος που βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Φυσικά, οι εξελίξεις στη Συρία πρέπει να συζητηθούν», επισήμανε ο Πεσκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Συζητήσεις εν μέσω κρίσης

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν την περασμένη Κυριακή στην πόλη Χαλέπι της Συρίας. Οι ενδείξεις δείχνουν πιθανή επίθεση με αέριο χλωρίνης. Η συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία κατηγορούν τους αντάρτες της χώρας για την επίθεση.

Οι υγειονομικές αρχές στην πόλη ανέφεραν πως τα θύματα υπέφεραν από αναπνευστικές δυσκολίες, ερεθισμό στα μάτια και άλλα συμπτώματα που υποδεικνύουν το αέριο χλωρίνης. Ωστόσο, εκπρόσωποι των ανταρτών αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη. Όπως δηλώνουν δεν έχουν στην κατοχή τους χημικά όπλα.

Η επίθεση στην πόλη που ελέγχει η κυβέρνηση, έρχεται λίγες ώρες μετά τους βομβαρδισμούς ρωσικών μαχητικών εναντίον θέσεων των ανταρτών στην πόλη Ιντίλπ.

Πηγή: ΑΠΕ